Van de Voorzitter: 50 jaar damesvoetbal bij KMD 

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Het damesvoetbal bestaat 50 jaar en dat moesten we natuurlijk vieren.  

In de aanloop naar deze mooie dag zijn een aantal meiden opgestaan en hebben de organisatie op zich genomen. Dide, Bodien, Roos, Cheryl, Marion, Maxime en Inge. Zij hebben deze dag tot in de puntjes georganiseerd. In de aanloop naar deze dag heb ik heel veel berichten voorbij zien komen in kranten met interviews en een vooruitblik op het jubileum. Zelfs hebben Dide, Bodien en Maxime in de radio-uitzending gezeten bij de WOS. 

De dag werd geopend met de wedstrijd KMD VR1 – Monster VR1. Met de vele geblesseerden had trainer John Verhoeven moeite om een heel team op de been te brengen. Maar zoals dat gaat bij KMD helpen we elkaar. Met aanvulling vanuit VR2 hadden we voldoende speelsters om te starten. Maar voordat de wedstrijd van start ging was de WOS om interviews af te nemen en daarna mooie beelden van de wedstrijd te schieten.  

De opkomst van de VR1 naar het veld zag er professioneel uit. De speelsters van zowel Monster als KMD werden geflankeerd door de jonge meiden uit de MO11. Met de klassieker “the eye of the tiger” knallend uit de speakers was het een mooie opkomst. De wedstrijd kon van start gaan onder leiding van Marco Schregardus. KMD had het in het eerste deel zwaar, maar wist toch halverwege de eerste helft het tij te keren en met 1-1 op het scorebord naar de kleedkamer te vertrekken. Helaas wisten ze het niet in de tweede helft te continueren en eindigde de wedstrijd in 1-3.  

Na deze wedstrijd was het direct door naar de voetbalclinic, onder leiding van Alex Scholte (hoofdtrainer ADO Den Haag) en vier speelsters van ADO Den Haag. De goed bezochte clinic door onze jeugdspeelsters was volgens de meiden een groot succes. Het zag er heel gaaf uit. 

Onderwijl vonden de voorbereidingen in de kantine plaats. Het buffet werd neergezet en de kantine druppelde vol. Vele bekende gezichten passeerden. De dames van het eerste uur waren er tot en met de meiden uit de MO11. Een volle kantine, waar de verhalen over 50 jaar damesvoetbal rijkelijk werden gedeeld 

Onder leiding van Inge startte niet veel later de pub quiz. De teams ware gemaakt en ik mocht in een team aantreden met o.a Fleur, Sien, Chantal, Elina, Marlous en Laura. Een mooie verdeling waarbij Chantal, Marloes en ik ons mochten bekommeren wie op de foto’s van voor 1990 stonden in de eerste ronde en de rest wist feilloos alle nummers te raden uit ronde twee. Ondanks dat we met een goed gevoel de quiz hadden afgerond vielen we net naast de prijzen. Zeker Sien had graag die kaartjes voor het Nederlands damesteam gewonnen. 

De quiz was amper afgelopen of het eindfeest startte al in. Kiki (speelster bij VR3) was al aan het opwarmen en vormde een mooi dj-koppel met Stijn. Een uurtje later waren de ongeveer 280 bezoekers van het feest gearriveerd en was de kantine bomvol. Good old John Medley maakte er weer een ware show van. Hij wist de gehele kantine mee in de polonaise te krijgen.  

Wat een mooie dag! 

Fleur Fleur
IMG-20240422-WA0007 IMG-20240422-WA0007
IMG-20240422-WA0008 IMG-20240422-WA0008
IMG-20240422-WA0009 IMG-20240422-WA0009
IMG-20240423-WA0013 IMG-20240423-WA0013