Afgelast, waarom en wat nu?

Uitleg over procedure

Extreme regenval 

De laatste maanden worden we geconfronteerd met extreme regenval. Nooit eerder is er in de maand oktober lokaal in Westland meer dan 237 mm regen gevallen. Ook heeft het nooit langer dan 29 dagen achter elkaar geregend in Westland, zonder een droge dag tussen 16 oktober en 14 november. Ondanks dat we goede velden hebben, waren afkeuringen niet te vermijden. Iedere zaterdagochtend vanaf 07.00 zijn ondergetekende, Jan Middendorp en Ruud Fidder dan ook actief om de velden in de gaten te houden en indien nodig af te keuren. Dat kan ook nog in de loop van de dag gebeuren als het, net als zaterdag vanaf 09.30 begint te regenen. Waarom we de velden afkeuren is lastig om in een paar zinnen te zeggen. Neem van ons aan dat we er iedere zaterdag zorgvuldig mee omgaan en alles doen om zoveel als mogelijk wedstrijden door te laten gaan.

 

Waarom en hoe verplaatsen naar kunstgrasvelden?

Hier zijn allerlei regels voor opgesteld. Jan en Ruud doen hun uiterste best om, aan de hand van die regels, (zie afbeelding) een nieuwe indeling te maken. Dat kan vaak pas zaterdagmorgen rond 07.15, omdat we niet eerder weten of de grasvelden afgekeurd gaan worden. Een voorbeeld van een schema zie je ook op één van de afbeeldingen. Iedere week weer een hele puzzel, omdat de KNVB weinig rekening houdt met allerlei voorkeuren voor aanvangstijden.  Voor idereen die het echt allemaal wil doorlezen wat alle KNVB regels zijn verwijs ik graag naar deze KNVB site  (https://www.knvb.nl/downloads/bestand/28042/knvbhandboek-veldvoetbal-2023-24)

 

Mochten er toch discussiepunten zijn, of omdat we voor welke reden dan ook, moeten afwijken van de regels dan ligt de beslissing namens het bestuur, altijd na overleg bij mij.  Gelukkig is dat nog nooit voorgekomen, mede door de inzet van Jan en Ruud, op iedere regenachtige of koude zaterdagochtend! 

Marco Schregardus, bestuurslid en weerman!

 

 

 

1566424 1566424
2023-11-20_21-50-11 2023-11-20_21-50-11
veldindeling 25 nov veldindeling 25 nov