De groeten van Peter

Laatste Column?

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Na negen jaar komt er een einde aan de rubriek “de groeten van Peter”. Het is tijd voor een ander geluid en een andere mening.

Met veel plezier heb ik de rubriek wekelijks voor u getikt, maar ook voor mijzelf om KMD en de week van me af te schrijven. Na zondag was ik weer “klaar met KMD” en kon ik mij  richten op andere belangrijkere zaken. Graag deelde ik het wel en wee van de vereniging met u, mijn persoonlijke visie op diverse onderwerpen en de beschouwing van mijn gefloten wedstrijden of die van de selectie elftallen etc. Volgens de SEO statistieken zijn er gemiddeld elke maand 10.000 hits (m.u.v. de zomerperiode) op de site, de meeste voor het wekelijkse wedstrijdprogramma uiteraard, maar ook een groot aantal hits voor de rubrieken, waar de nieuwsfeiten over de club staan. Het is goed dat de site en het nieuws over KMD wordt gelezen, want zo blijf je betrokken bij de vereniging. Het medium is toch de vervanger van het oude KMD-krantje en daar werd thuis om gevochten als deze door de brievenbus gleed,  om als eerste de verslagen en de opstellingen van de teams te bekijken. Ja, ja dat waren nog eens tijden. Het is nu tijd voor rubrieken op Instagram of TikTok om vooral de jeugd te verbinden bij de vereniging. Ik doe u de groeten en bedank u voor het geduld om mijn teksten door te nemen of ze wellicht volledig te negeren, ook goed. Volgende week nog een verslag over de Algemene Leden Vergadering. Adieu!

 

U komt toch ook op de Algemene Leden Vergadering?

De ledenvergadering van 10 november as. aanvang 20.00 uur belooft een mooi spektakel te worden. De bestuursleden hebben mij beloofd om hun proza op Powerpoint kort en bondig te presenteren, we hebben weer vier stellingen waar het bestuur uw mening graag over wil horen. Met de kleuren groen of rood kunt u uw mening ventileren en wordt u betrokken bij de stemming. Er is aandacht voor de jubilarissen en wie krijgt de Willem van den Berg onderscheiding als de vrijwilliger van het jaar? De gezellige After Party wordt verzorgd door de KMD band Piccolo en dat mag u beslist niet missen.

 

Talent

Ik ben gek op mensen met een bijzonder (voetbal)talent, het liefst technisch begaafde voetballers omdat voorstoppers en verdedigers zoals ik altijd het noeste werk moesten opknappen. Ik heb het geluk gehad dat ik nog met Theo van de Wetering mocht voetballen. In mijn ogen de beste voetballer die op KMD heeft gespeeld, maar misschien was Koos Vellekoop nog wel technischer begaafd en die had ook nog een verwoestend schot, maar weer een mindere wedstrijdmentaliteit. Maar dat was ook een topper. Ik ben blij en trots dat ik al die jaren Jesse de Waard en nog zie spelen, het KMD icoon van deze tijd, en mensen kom kijken als KMD1 speelt want ik vind hem nog steeds een genot voor het oog. Dat geldt ook voor de jonge Leandro Havinga die dit jaar zijn competitie debuut maakt in KMD1. Mooi om te zien dat Jesse en Leandro elkaar begrijpen in het veld. Goede voetballers hebben aan een oogcontact genoeg om te weten waar de bal moet zijn. Straks komt Niels van Brussel (nu JO19) er aan en zo kan ik nog wel even doorgaan over de talenten die KMD nog in opleiding heeft. Maar of je de meest waardevolle speler bent in de selectie wordt ook bepaald door je mentaliteit, scorend of juist verdedigend vermogen. Zo was jarenlang Dylan Arbouw (nu spelend bij Lyra) niet te passeren en hield de KMD achterhoede vaak  de “0”. Of het talent er uit komt hangt van veel factoren af. Maar ik vind Mitch van der Tang van de JO19-2 ook een talent, want die zet zich weer veel in voor de vereniging of Patrick Leemans de voortrekker van de Jumbo voetbalplaatjesactie, of de dames die de ontvangst van John de Wolf zo schitterend begeleiden of Marcel Kouwenhoven die de ontvangst in de bestuurskamer tot in de puntjes regelt of Appie Chtatou die de JO19-1 traint of Ruud Fidder onze scheidsrechters coördinator die er  elke week in slaagt om voldoende scheidsrechters op de velden te hebben of secretaris Dide van Adrichem die de agenda, de notulen, de acties voor het bestuur maar ook de planning van de bar en keuken perfect voor elkaar heeft of Patrick Kriek, straks misschien uw nieuwe voorzitter. Mensen, als we al onze talenten blijven bundelen op KMD, komt het goed!

 

Op de top van haar kunnen

Ik durf wel te stellen dat de vereniging de afgelopen periode en zeker de afgelopen weken op de top van haar kunnen functioneert. De organisatie van de vereniging verloopt bijna vlekkeloos. Er is veel waar we het afgelopen seizoen met trots op terug kunnen kijken: de promotie van de JO19 naar de 3e divisie is een unicum in de vereniging, het Sem Steijn jeugdtoernooi voor JO11-JO12 was een geweldig evenement dat volgend jaar wegens groot succes wordt herhaald en als ik naar de afgelopen weken kijk, word ik heel blij van de sfeer op de club. Weinig gemekker en veel mooie hoogtepunten in de organisatie van het FiFA spelcomputer toernooi, de ontvangst van Jumbo en presentatie met John de Wolf rond de voetbalplaatjesactie, de invulling van de vrijwilligerstaken en niet te vergeten de prestaties van de selectie elftallen. Ook in het financiële huishoudboekje scoren we naar vermogen (de jaarrekening van het afgelopen seizoen ligt in het bakje van penningmeester Joost de Waard) en dat is mede dankzij de inbreng van onze geweldige sponsorcommissie. Natuurlijk kan het beter en zijn er wensen, maar ik zie dat er lol en plezier is, dat het loopt en dat we met elkaar blijven werken aan “onze club voor het leven”. Zo kun je een leven lang op KMD terecht van baby tot en met walking football, van leider tot supporter, van bar captain tot barvulling en van brutale snotaap tot voorzitter. KMD is een vereniging waar iedereen belangrijk is en alle 54 teams er toe doen.

 

Langs de lijn

Deze zaterdag was vriend Rob uit Doetinchem op bezoek. Leuk als je overdag met je vrouw langskomt, maar dan moet je wel mee naar de vereniging, want ik ga echt niet op de dag thuiszitten, ik wil en ik moet naar KMD. Vandaag was een bijzondere dag, niet alleen de laatste dag als voorzitter maar zowel KMD2, de JO19 als KMD1 speelden thuis. Dames 1 had geen programma maar die zag ik (bijna) allemaal langs de lijn bij KMD1 staan kijken. KMD2 won de topper tegen Lyra2 heel knap met 1-0 dankzij een doelpunt van invaller spits Wouter van Spronsen en handhaaft zich hiermee in de top van het klassement. Hetzelfde geldt voor de JO19-1 die opponent Voorschoten ’97 met 3-0 versloeg. Ook hier zag ik de jongens (van zowel KMD2 als de JO19) langs de lijn staan bij KMD1. Van trainer Dennis Roerade mocht ik samen met pupil van de week Dayne van Hooff de wedstrijdbespreking bijwonen in het spelershome en ik kan u zeggen dat de jongens de tactische opgave goed hebben uitgevoerd. Tegen Ariston ’80, de club van oud KMD trainer Martin de Graaf en oud spelers / studenten Stan van Hooff en Daan van der Burg werd het een verdiende 4-1 overwinning. Dankzij doelpunten van Jesse de Waard, Leandro Havinga (2x) en een eigen doelpunt kwam de eindstand op het scorebord en staan we nu aan kop in de 3e klasse. Wel met 10 teams die op 3 punten van elkaar staan, dus het is erg spannend en in deze poule kan iedereen van elkaar winnen. Om de positieve reeks voort te zetten, moet er volgende week, weer thuis, wel gewonnen worden van Concordia uit Delft. Met de steun van onze hondstrouwe supporters gaan de jongens er alles aan doen om de 3 punten in Wateringen te houden.

 

 

Ik zie u graag vrijdag as.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.03 WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.03
WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.07 WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.07
WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.15 WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.15
WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.23 WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.23
WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.42 WhatsApp Image 2023-11-05 at 12.50.42