Voetbalplaatjes Actie

Jeugdcommissie verdient groot compliment

Oud Feyenoord-speler en huidig assistent van trainer Arne Slot John de Wolf bracht afgelopen vrijdagavond samen met Jumbo Koornneef een bezoek aan KMD om het eerste voetbalplaatjesalbum uit te reiken aan ons jongste lid Finn Vrolijk. In een volle kantine met meer dan honderd jeugdspelers nam John de Wolf ruimschoots de tijd om handtekeningen uit te delen en met alle aanwezige jeugdleden op de foto te gaan. De sympathieke oud Oranje International is nog steeds populair bij de meegekomen moeders. Ook hier nam hij de tijd om op de foto te gaan.

Onze jeugdcommissie o.l.v. Patrick Leemans verdient een groot compliment voor een perfecte organisatie en ik zag dat onze jeugd genoot. Wat mooi dat je je eigen voetbalplaatje kan sparen, dat van je eigen team en al die KMD jeugd- en selectieleden. Ieder jeugdlid en de heren- en damesselectie ontvangen hun persoonlijke voetbalplaatjesboek. De Jumbo voetbalplaatjesactie start maandag a.s. en duurt zeven weken.

 

VVD op bezoek

Vrijdagmiddag was er een afvaardiging van de Westlandse tak van de VVD bij KMD op bezoek. Ze waren erg geïnteresseerd in de organisatie van onze vereniging en met name onze aanpak op het gebied van integriteit en veiligheid. Verantwoordelijk bestuurslid Marco Schregardus kon vol trots vertellen over onze aanpak. Bestuurslid TZ Patrick Kriek kon uitleggen waarom uitbreiding met een extra kunstgrasveld absolute noodzaak is. Het bestuur kreeg een groot compliment van VVD wethouder Pieter Varenkamp over de wijze waarop de vereniging is georganiseerd. Dat doen we natuurlijk met elkaar en het is goed dat KMD in de Westlandse politiek opvalt, want je hebt elkaar en zeker de Gemeente hard nodig. Zeker op het gebied van de Sport, liggen alle sportcomplexen in het Westland er piekfijn bij en is de ondersteuning optimaal. In november krijgen we bij veld 3 en 4 nieuwe LED verlichting.

 

Zakelijk of menselijk?

Bij KMD moeten er beslissingen genomen worden op diverse vlakken: over financiën, over trainerscontracten, over aanschaffingen en inkopen, over spelers in de basis of op de bank etc. We ontkomen er niet aan om hier zakelijke beslissingen te nemen. Het is belangrijk dat de manier waarop en, zeker als het om de mens gaat, met respect en de juiste aandacht gepaard gaat. In mijn rol als voorzitter, ben je voorzitter van de gehele vereniging van 54 teams en van ongeveer 100 donateurs die een fijne en sportieve zaterdag op KMD verdienen. Natuurlijk wil iedere voorzitter, leider, trainer en supporter kampioen met KMD1 worden. Belangrijk is de manier waarop! Niet met een elftal dat bij elkaar geraapt is met spelers van buiten de vereniging en een korte-termijn-strategie. Wij kiezen voor de lange termijn en een herkenbaar elftal met eigen jeugd. In die visie ligt de basis voor de toekomst en het niveau dat je als vereniging verdient. Dat moet samengaan met het plezier en het welzijn in de vereniging van alle 54 teams, waarbij de JO15-2 net zo belangrijk is als de JO15-1 om maar een voorbeeld te noemen en speler nr. 14 recht heeft op voldoende speeltijd. De communicatiestijl, omgangsvorm en de aandachtfactor voor alle leden is daarbij menselijk. Het is belangrijk dat leiders, trainers, staf, commissie en bestuursleden aandacht en oog hebben voor alle leden. Dat betekent dat je “er bent” op de momenten die er toe doen, bijvoorbeeld een kaartje of een bos bloemen sturen als het nodig is, de aai over de bol, het goede gesprek en de mooie momenten met elkaar vieren . Voor een voorzitter geldt dat je niet alleen langs de lijn staat bij KMD1, maar ook je gezicht laat zien bij bijvoorbeeld de JO10, in de keuken van de kantine, de jeugdcommissiekamer etc. Wij zijn geen ABN AMRO, KPN of willekeurig ander bedrijf waar het vaak alleen draait om macht en maximale winst (geld). Wij zijn KMD waar de ontwikkeling, het spelplezier van onze spelers en het behouden van de verenigingscultuur voorop staat. De resultaten komen dan vanzelf.

 

Laatste bestuursvergadering

Afgelopen maandag was mijn laatste bestuursvergadering en ook die van Frank Hollaar en Dide van Adrichem. Toen ik aantrad in 2014, gaf ik aan dat een KMD-bestuursvergadering ook leuk en ontspannen mocht zijn. Naast de serieuze bespreek- en beslispunten, is het belangrijk dat er met elkaar wordt gelachen en dat je op de hoogte bent van elkaars wel en wee. Als er problemen thuis zijn of als je gezondheidsproblemen hebt, moet je niet in de bestuurskamer zitten maar thuis zijn. Ik heb in de strijd die ik voer tegen de kanker veel aan KMD te danken. De mooie kaarten, bloemen, de wekelijkse belangstelling slepen mij door deze moeilijke tijd. Juist dat maakt het dat ik het fijn vind om op KMD te zijn en ik weet zeker dat de positieve energie die ik op KMD ervaar, een belangrijke bijdrage levert in de positieve resultaten tot nu toe. Beoogd opvolger als voorzitter, Patrick Kriek, heeft al gevraagd of ik hem wil ondersteunen bij een aantal taken. Dat doe ik uiteraard graag, maar voor de toekomst geldt een levenswijze met reinheid, rust en regelmaat en geen verantwoordelijk-heid meer want mijn herstel staat voorop.  Ik heb de bestuursleden bedankt, want het was mij een enorme eer om deel uit te maken van dit bestuur. Naast een aantal dieptepunten, waren er vele hoogte punten en samen hebben we veel voor elkaar gekregen.

 

Langs de lijn

De hoogste selectie elftallen boekten dit weekend een clean sheet, 4 teams, 12 punten. Dames 1 schoot letterlijk uit haar slof door met maar liefst 7-1 te winnen van Dames 1 van DSO. Geweldig Dames, dat geeft veel vertrouwen en nu een mooie reeks neerzetten. De JO19-1 is al weken bezig met die mooie reeks en staat dankzij een 2-3 overwinning bij VELO in de kopgroep van het klassement van de 3e divisie. De uitslag was extra knap omdat een

2-1 achterstand werd omgebogen naar winst. Het team toont veerkracht en een ijzersterke mentaliteit. KMD2 handhaaft zich in de top door een 1-4 overwinning bij GSC ESDO. Goudhaantje Jack van der Knaap wist knap te scoren, nadat ik hem in deze rubriek een beetje had geplaagd met zijn schot op de paal tegen ‘s-Gravenzande. Met opgestoken vinger kwam hij revanche bij mij halen, heel goed Jack. Nu deze scorende lijn vasthouden. Dat geldt ook voor KMD1, dat knap speelde bij DSVP. Binnen 5 minuten was het 0-1 door een wonderschoon doelpunt van Jesse de Waard en met goed voetbal was de ruststand 0-3. Toen Daan van Zuilen de 0-4 binnenkopte leek er met een kwartier te spelen geen vuiltje aan de lucht. Dat de eindstand uiteindelijk 3-4 werd, betekent toch weer huiswerk voor deze jonge groep en de staf. Opvallend is dat alle 9 punten door KMD1 in uitwedstrijden werden behaald. Zullen onze jongens, volgende week thuis tegen Ariston ‘80 uit Delft, de eerste thuispunten behalen? We gaan het zien! Aan de steun van onze hondstrouwe supporters zal het niet liggen.  Zij zijn week in week uit aanwezig om KMD1 te steunen, nu de punten nog!

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
78dff197-1c31-45b2-a58a-cf7634285ca5 78dff197-1c31-45b2-a58a-cf7634285ca5
b1761862-0e7a-47b0-a8f3-0a6a61e308b3 b1761862-0e7a-47b0-a8f3-0a6a61e308b3
d14a2435-0073-4631-8941-bd08ef6072c3 d14a2435-0073-4631-8941-bd08ef6072c3
d99af941-6e54-4e0a-87f1-fe8588305d64 d99af941-6e54-4e0a-87f1-fe8588305d64
Peter en John2 Peter en John2