Middenin de Maatschappij

Burenactie

Deze zaterdag was een bestuur delegatie op pad om de buren van de aangrenzende huizen van ons sportpark te bezoeken. Carin Schaaff (vertrouwenspersoon), Dide van Adrichem (secretaris), Marco Schregardus (normen en waarden) en ondergetekende gingen in gesprek met de buren. Jaarlijks doen we deze ronde om de buren te bedanken dat ze zo’n goede buur zijn en om tips te krijgen die de relatie nog beter kunnen maken. We overhandigen een kleine geste (de afgelopen jaren van bloemen tot en met kistje tomaten) en een mooie brief in de strekking van “beter een goede buur dan een verre …….. “. De meeste reacties van buren zijn positief maar er zijn er ook die duidelijk klagen en/of overlast ervaren. Met name de toegenomen geluidsoverlast van te harde en meegebrachte muziek is een doorn in het oor. Tegenwoordig dreunt elk team de kleedkamer uit, staat het volume bij feesten en partijen steevast te hard, moet er bij de opkomst naar het veld toe harde muziek aan en moet er tijdens het inschieten op standje zes op het doel worden afgewerkt. Naar de gemeente toe (beschoeiing) en andere interne zaken valt er zeker nog te verbeteren om de relatie met de buren optimaal te houden. En we sluiten altijd af met de vraag of er nog ballen in de schuur liggen? De verhalen over onkunde zijn dan niet van de lucht maar nee dit keer geen ene. Dat betekent dat of de beroemde KMD buurman Ed Boutkan van Moerbalk 14 is ingeschakeld of ze hebben deze zelf al terug geschoten en de meest boze buurman geeft ze aan zijn (klein)kinderen. Maar goed, ook hij verdiend de KMD geste want ik kan me goed voorstellen dat we af en toe over de schreef gaan als buren. De afsluiting was in alle gevallen allerhartelijkst en volgend jaar staat Patrick Kriek voor uw deur buurman of buurvrouw! Patrick wie? Dan moet u de brief maar lezen, een prettige dag nog.

 

Week van de armoede

Via de app, social media en de opgeplakte aankondigen heeft u het ongetwijfeld gelezen. KMD doet mee aan de actie van de Voedselbank Westland en Vitis Welzijn om de allerarmsten van Wateringen en Westland te ondersteunen met levensmiddelen voor de Voedselbank. Vanuit mijn huidige werkkring kan ik u verzekeren dat het hartstikke hard nodig is en er steeds meer mensen ondersteund moeten worden door de Voedselbank in Westland. In de week van 9 t/m 14 oktober wordt kleedkamer 6 op ons sportpark opengesteld voor uw bijdrage. Doet u mee en geeft u het goede voorbeeld aan uw kinderen? Op de site (https://www.sv-kmd.nl/nw-21658-7-4308363/nieuws/inzamelingsactie_op_kmd_in_de_week_van_de_armoede.html) leest u over het wensenlijstje van de Voedselbank. Dank voor uw bijdrage!

 

Dank voor uw bijdrage

Met nog twee weken te gaan gaat de verkoop en clubopbrengst van De Grote Clubactie door het dak. De jeugd is werkelijk fantastisch bezig om zoveel mogelijk loten te verkopen. Wat zijn we, nu al, trots op jullie!

 

Verschoor Groep sponsort Vitis Welzijn op tassen KMD selectie

Bij KMD beseffen we heel goed dat we met onze vereniging onderdeel zijn van de maatschappij. Oud voorzitter, erelid, sponsor en leider van KMD1, Hans Verschoor, begrijpt dat met zijn schilders- en aannemersbedrijf Verschoor Groep ook heel goed.

Hij sponsort de voetbaltassen van de selectie niet met zijn eigen bedrijfsnaam, maar gunt de exposure aan Vitis Welzijn. Vitis Welzijn is de welzijnsorganisatie in Westland en ondersteunt onder andere de kwetsbare mensen in onze samenleving. Zaterdag 14 oktober a.s. is er een persmoment voor de Verschoor Groep en deze bijzondere manier van sponsoring en ontvangt Vitis Welzijn “de opbrengst” van de inzamelingsactie.

 

De jeugd van tegenwoordig

Het aantal zelfmoord en burn out gevallen onder jongeren neemt schrikbarend toe. Veel gehoorde oorzaak is dat “de lat” voor jongeren te hoog ligt. De hoge opleidingseisen om een kans te maken op de arbeidsmarkt, de effecten van (social) media om vooral succesvol te zijn etc. leggen een enorme prestatiedruk bij de jeugd neer, vaak ingegeven door de ouders. De selecties van de JO9 en JO10 herbergen veel nieuw en jong talent en doen het uitstekend in hun poule mede dankzij de professionele begeleiding van onze trainersstaf.

Al vaker heb ik in mijn column gepleit om kinderen op onze club vooral te laten spelen omdat ze al zoveel moeten en dat het belangrijk is dat ouders en leiding bij ons op de club vooral aansturen op lol en plezier.

De heren 1 en JO19–1 selectie loopt er voor een wedstrijd piekfijn bij. Mooie polo’s, trainingsoutfit, inloopshirts etc. Nu slaat deze tendens ook al over naar de jongste jeugd. Begrijp me goed, ik gun de jeugd van alles en zie ook dat veel tegenstanders het ook hebben, maar om nu op deze leeftijd met inloopshirts rond te lopen? Ze moeten al zoveel en de prestatiedruk en het fanatisme is vanwege deze “professionaliteit” navenant. Laat de kinderen spelen, vooral veel lol hebben en leg de lat niet te hoog! Dat we winnen en in een poule op niveau spelen is mooi meegenomen maar het spelplezier is en blijft nr. 1. Daar moet blijvend in geïnvesteerd worden. Ik kom misschien wat streng over, maar ik ben zuinig op onze KMD kinderen want ze moeten al zoveel! En ik gun elk kind net zo’n mooie onbezorgde jeugd op KMD als ik heb gehad. Al sinds mijn 4e jaar, de hele zaterdag met mijn vader mee om op KMD te voetballen en te spelen met mijn vriendjes. Niets mooier dan dat.

 

Langs de lijn

Vandaag was het best een “drukke dag”. Het liefst ben ik ook overal bij. Bij de Dames 1 bijvoorbeeld, die met een jong elftal voor het eerst in jaren in de 3e klasse uitkomen. In het elftal zit heel veel potentie, maar het is wennen, het is zaaien en de zaterdag dat de drie punten worden binnengesleept komt steeds dichterbij. Trainer/coach Appie Chtatou van de JO19-1 blijft met zijn team voor de 2e keer op rij in de 3e divisie goed presteren. Uit bij PVCV in Vleuten (bij Utrecht) werd met 2-3 gewonnen. Hetzelfde geldt voor ons 2e selectieteam o.l.v. Ed Canten, Peter Houtman en Jaco van der Tang. Zij wonnen overtuigend met 2-5 bij MSV’71 na een 2-1 achterstand. Die veerkracht vind ik extra knap van dit jonge team.

Bovenstaande heb ik allemaal van horen en zeggen. “Live” was ik deze zaterdag, als “ambassadeur van onze vereniging” aanwezig bij KMD1. Iedere week is er een ontvangst in de bestuurskamer, zowel uit als thuis heb je gesprekken met de KNVB scheidsrechter en de officials van de tegenpartij en als ze er, net als vorige week aanwezig, zijn met “de pers”.

HMSH is vorig jaar gedegradeerd uit de 2e klasse en had in de twee gespeelde wedstrijden, 2x gewonnen. Na een flitsend begin waarbij uit de toegekende strafschop door Robin van Straaten feilloos werd ingeschoten, kreeg HMSH langzamerhand de overhand, was feller op de bal, wonnen de duels en maakte voor rust verdiend gelijk. Na rust zagen we een KMD dat wilde winnen, de wedstrijd naar zich toetrok en door de weer fantastisch ingevallen Renzo Nieuwveld verdiend op 1-2 kwam. De uitstekend spelende Leandro Havinga had de 1-3 op zijn schoen maar raakte na een schitterende actie de lat. HMSH had ook kansen en drukte KMD de laatste 10 minuten naar achteren. Het was aan de uitblinkende doelman Alex Zielinski dat de 3 punten mee naar Wateringen gingen. Wat zeker meehielp was de steun van de grote schare meegereisde KMD supporters. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen DWO op het programma, mogen onze jongens dan weer op uw steun rekenen?

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.06.03 WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.06.03
WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.06.18 WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.06.18
WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.06.31 WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.06.31
WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.06.55 WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.06.55
WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.07.19 WhatsApp Image 2023-10-07 at 22.07.19