Patrick, Sem, Yannick, Eva en Quinty

Patrick Kriek

Vorige week hadden we op KMD de oud-voorzitters op bezoek. Het is een goede traditie om jaarlijks bij te praten over de stand van zaken binnen de vereniging. Binnen de vereniging is het geen geheim meer dat ik aan mijn laatste maanden bezig ben als voorzitter van deze mooie vereniging. De komende Algemene Leden Vergadering zal ik mijn taken overdragen. De zoektocht naar een opvolger was, wat mij betreft, niet erg lastig. Je kijkt eerst om je heen binnen het bestuur en de vereniging of er een geschikte kandidaat is.

Tijdens de lunch met de oud-voorzitters heeft het bestuur, ons huidige bestuurslid Technische Zaken, Patrick Kriek voorgesteld als kandidaat voorzitter. Patrick is voor de meesten geen onbekende en is al jaren lid van de vereniging, voetbalt bij de Veteranen II. Het hele gezin is betrokken bij de vereniging. Partner Tamara staat regelmatig achter de bar en de zonen Tycho en Levi spelen respectievelijk in de JO23 en JO17 en staan frequent in de keuken om hun bijdrage aan de vereniging te leveren. De familieleden Kriek zijn echte clubmensen en Patrick is een zeer gewaardeerd en kundig bestuurslid. Daarom denk ik, en het gehele bestuur, dat Patrick Kriek een geschikte kandidaat is om de vereniging te leiden.

De Algemene Leden Vergadering, waarin de leden de kandidatuur voor Patrick kunnen ondersteunen, is mogelijk in oktober/november. Nu komen aan alle geruchten een eind. Leve de koning en leve Patrick Kriek.

 

Yannick Morssink

Mijn verslag over de KNVB in de vorige column heeft nog al wat stof opdoen waaien. Een oproep aan onze voetbalbond om terug te gaan naar de basis, zullen we maar zeggen. Wordt vervolgd ook, want er kwam reactie voor een gesprek en ik kan best goed uitleggen wat het betekent om “er te zijn voor de amateurverenigingen” en niet om een vertegenwoordiger van het voetbal te hebben die “op afstand” opereert.

De KNVB doet natuurlijk ook goede dingen. Zo hebben ze een jeugdraad, waarbij de jeugd in Zeist aan tafel zit om te luisteren wat jongeren hebben in te brengen en aankijken tegen een orgaan als de KNVB. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst roep ik zo hard als ik kan. Daarom ben ik ook zo trots de “onze” Yannick Morssink onderdeel is van deze jeugdraad. Ik hoop dat er goed naar Yannick wordt geluisterd in Zeist, want Yannick (keeper van onze JO15) is een pienter ventje. Bij KMD is hij onderdeel van de jongerenraad omdat we het belangrijk vinden dat de jeugd een plek en een stem heeft binnen de vereniging. Succes Yannick in Zeist en laat van je horen.

 

Sem Steijn Toernooi

Nu de competitie is afgesloten, is het de tijd van de toernooien. KMD zet in met een prestigieus toernooi dat de naam draagt van oud-KMD-pupil Sem Steijn. Op onze site (https://www.sv-kmd.nl/pg-21658-7-137895/pagina/toernooi_steijn.html) heeft u gelezen welke mooie (betaald voetbal) verenigingen er zaterdag as. aanwezig zijn voor het JO11 en JO12 toernooi.  Het verhaal van Sem is bekend. Ik ben vooral trots op deze organisatie en het draaiboek dat klaar ligt voor de komende jaren. Maar eerst genieten van deze zaterdag, want Sem is er, samen met zijn vader Maurice Steijn, om de aftrap te verrichten van deze eerste editie. U komt toch ook? Aanvang is 12.00 uur.

 

KMD sjaals

Tijdens het Sem Steijn Toernooi zal voor het eerst de officiële KMD-sjaal worden verkocht voor Euro 20,-- per stuk. Het ontwerp is van Eva Murphy, die de sjaal voor wijlen Opa en erelid van KMD Huib Bakker had gebreid. Leden van de Club van Honderd krijgen een gratis exemplaar en ik denk dat Eva het wel leuk vindt om haar ontwerp aan Sem te schenken.

De sjaals zijn verkrijgbaar achter de bar in de kantine.

 

Kampioenen

Vandaag was het weer tijd om de kampioen te eren. De JO17-3 won met 5-0 van Schipluiden en liet op veld 1 zien waarom zij de terechte kampioen zijn geworden. De leiding had de memorabilia goed geregeld. Een beker en een mooi shirt om deze dag nooit meer te vergeten. Het mooie aan dit elftal is dat ze misschien nooit in Manchester City zullen spelen maar wel veel plezier beleven aan hun tijd bij KMD. Je wordt in je leven niet vaak kampioen maar als het een keer lukt, moet je dat groots vieren.

De MO20-1 speelde de frustratie van de vorige week verloren wedstrijd volledig van zich af.  Tegenstander SCW werd vakkundig met 5-1 opgerold. Aanvoerster Quinty Roerade scoorde maar liefst 3x. Op mijn vraag hoeveel ze er heeft gemaakt, moest ze het antwoord schuldig blijven. Voor een relaxte spits als Quinty vind ik dat wel mooi, “het gaat er niet om hoeveel je er maakt, als je ze maar maakt”. Na afloop was het dan ook feest op de patio en de shotjes gingen gretig rond. Dat het team kampioen is geworden in de Hoofdklasse van de meiden is een extra knappe prestatie. Met zo’n jong team en op dit niveau dit presteren, hadden de meesten vooraf niet bedacht. Het bestuur en heel KMD is dan ook erg trots op dit team. Volgend jaar wordt dit ons Dames 1 team en de meiden hebben er zin in om in de 3e klasse te laten zien waar ze toe in staat zijn. Het zou me niets verbazen als we volgend seizoen weer op de patio staan. Speciale dank gaat zeker uit naar het begeleidingsteam van Annelies en Dennis die aan de basis hebben gestaan van dit meidenteam en er bij waren vanaf de jongste jaren. Mede dankzij hun inbreng zijn we nu zover gekomen.

                       

KMD1

KMD1 speelde haar laatste competitie wedstrijd uit bij MVV’27 in Maasland. Bevrijd van alle druk werd er met 1-3 gewonnen. Jesse de Waard opende de score met een weergaloos afstandsschot vanaf zo’n 35 meter. Jules Marin en Twan Maartense zorgden ervoor dat de punten meegingen naar Wateringen. Op de eindranglijst eindigt het team op een knappe 6e plaats en is het “eind goed, al goed”. Vooraf was de doelstelling een periodetitel, daar is het team in het eerste seizoen van trainer Dennis Roerade niet in geslaagd. De prestaties waren te wisselvallig. Een nieuwe, meer aanvallende speelstijl en het inpassen van veel jongere spelers was even wennen. Ook volgende seizoen zullen er weer jonge spelers ingepast moeten worden. Sam en Cyrus Haghighat vertrekken voor hun studie een jaar naar de VS en clubidool Vinnie Vrolijk stopt na 14 jaar met selectievoetbal en dat zijn niet de minste spelers. Met het aanblijven van de huidige routiniers en de beste spelers van de huidige JO19-1 moet het toch weer mogelijk zijn om een prima selectie samen te stellen.

 

Toetje

Met het Sem Steijn toernooi zaterdag as, de jeugdtoernooien en het All Stars toernooi op zaterdag 17 juni as.  is het voetballen op KIMD nog niet over en kunnen de liefhebbers gerust op zaterdag weer naar het sportpark. Juist het All Stars toernooi is er voor alle KMD-ers en -leden. In de ochtend voor de jeugd en in de middag voor de leden, ouders, vanaf 16 jaar. Schrijf je nu in. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd36EYEXGdjEnWEGiGrh45hdjYG6u7XSBtZ2QGoD22IQxkcZw/viewform)

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20230527-WA0000 IMG-20230527-WA0000
IMG-20230527-WA0001 IMG-20230527-WA0001
IMG-20230527-WA0002 IMG-20230527-WA0002
IMG-20230527-WA0003 IMG-20230527-WA0003
IMG-20230527-WA0004 IMG-20230527-WA0004
IMG-20230527-WA0005 IMG-20230527-WA0005
IMG-20230527-WA0006 IMG-20230527-WA0006
IMG-20230527-WA0007 IMG-20230527-WA0007