Tarantula

Bon Scotch

De afgelopen maanden hingen overal spandoeken in Westland van “The last crusade” van drive-in-discotheek Tarantula. In de jaren ’70 en ’80 was Tarantula met discjockey Niek van Leeuwen een begrip in het Westland. In Wateringen had je elke week een Blijven Hangen XXL bij KMD, Velo, Oikos en de manage. Je hoefde het dorp niet uit voor je vertier als je 16 – 20 jaar oud was. Het waren de hoogtijdagen van Veronica drive-in-shows in het land en van Tarantula in Wateringen. In de Velo-hal vonden regelmatig concerten plaats en in 1981 kwam zelfs de wereldberoemde band AC-DC voor een optreden naar Wateringen, met pauze muziek van Tarantula. Vorige week was het allerlaatste feestje van Tarantula in de Velo-hal met de coverband van AC-DC, Bon Scotch, en dat werd een uitbundig feest. Waarom vertel ik u dit allemaal? Om aan te geven dat ik zo’n fantastische jeugd heb gehad dankzij KMD, Velo en Oikos (van oudsher volleybal). Op je 16e kon je legaal “stappen” en je kende “iedereen” uit Wateringen of ze nu lid van KMD, Velo of Oikos waren en je kwam bij elkaar over de vloer. In het straatvoetbal zat je met leden van Velo en KMD in één team. De tijden zijn veranderd, Oikos volleybal ging op in de Haagse Vereniging Sovicos en de jongerensoos activiteiten van Oikos zijn opgegaan in het popcentrum Nederland3. Bij Velo vinden er nog nauwelijks concerten plaats, er zijn nu soms dansfeesten. De dorpscultuur verdwijnt en er wordt een kunstmatige derbyrivaliteit opgebouwd tussen Velo en KMD, terwijl daar vanuit het verleden nooit sprake van was. Vorige week zaterdag herleefden nog één keer de oude tijden en stonden Velo-ers en KMD-ers gebroederlijk naast elkaar Highway to Hell” te blèren en was het in Wateringen één groot feest en zo willen we het graag houden in Wateringen.

 

Tinus Positivo

“Wat me opvalt aan jouw stukjes dat ze de afgelopen periode negatiever zijn geworden”. Zo was ik onlangs in gesprek met één van de lezers. Dat kan wel kloppen, na ruim 8 jaar voorzitterschap druipt bij mij de frustratie er bij sommige onderwerpen vanaf. Het zal de machteloosheid zijn bij onderwerpen waar we met het bestuur een “uitdaging” hebben. Op de meeste kernwaarden van de vereniging scoren we een dikke voldoende en zijn er voorbeelden en activiteiten te noemen die daarin bijdragen.

- KMD is een club voor het leven (wij zijn verbonden en samen),
- KMD is een gezellige club (wij zijn zorgzaam en er is zichtbaar plezier),
- Bij KMD staat de ontwikkeling van talent en vaardigheden voorop,
- KMD is een financieel gezonde club.

De laatste kernwaarde

- KMD is een nette club (wij gedragen ons sportief en respectvol),

baart mij enigszins zorgen. Ik heb me in de vorige column kritisch uitgelaten over te fanatieke ouders, tel daarbij de incidenten (waar we weliswaar niet de agressor zijn geweest) die wekelijks plaatsvinden en u begrijpt dat ik met mijn roze zonnebril moeilijk een positief blik heb op de ontwikkeling van ons voetbal. De hoogste verantwoordelijken (profs, KNVB, betaald voetbal bestuurders) laten het lelijk afweten. Dankzij het respectloze gedrag van o.a. de heren Tadic vs Kökçü , hooligans die zich supporter noemen en nog meer voorbeelden van de laatste tijd, is er sprake van normvervaging over wat nu wel of niet acceptabel is in het gedrag van de voetballer(supporter). Die nare trekjes zetten zich namelijk op zaterdag door. Als we nu niet scherp zijn op veroordeling en voorbeeldfunctie hebben we binnen de club twee Marco Schregardussen (bestuurslid normen en waarden) nodig. U moet weten dat Marco bij elk incident contact heeft met de andere verenigingen en betrokkenen. Naast zijn beroep heeft hij het drukker dan ooit. Waar in Den Haag de nette clubs als Die Haghe, HBS en Quick floreren, geloof ik er heilig in dat deze kernwaarde, dat wij een nette club zijn en blijven dus, de overleving van de vereniging en de voetbalsport is. In het Westland doen we het met alle verenigingen erg goed vind ik, maar het is opletten geblazen. Het betekent een kritische kanttekening bij ongehoord gedrag en een strak regime om te bewaken dat we met alle geweld een nette club blijven. Met deze contradictie vragen wij uw steun: in het veld, langs de kant naar tegenspelers en scheidsrechter toe. Toon respect!

                                                         

Buurthuis

Vanaf 1 juli as. krijgen we nieuwe bewoners in onze kantine. De Buitenschoolse Opvang, BSO Kwest neemt haar intrede in het spelershome en de darthoek maar vooral buiten waar de ongeveer 40 kinderen heerlijk kunnen spelen. Een verandering die goed is voor de club en invulling geeft om de kantine beter te benutten en huurpenningen te verdienen die ten goede komen aan de clubkas. VT2000 is een administratiekantoor van verenigingen van eigenaren. Zij maken in de “stille” avonden gebruik van de kantine. Soms verhuren we kantine en velden door voor bedrijven-voetbalwedstrijden. Allemaal goed voor de club.

U weet dat er op de dinsdagmiddag Pilates in de kantine is en dat the Old Stars walking voetbal spelen op het veld. Zo blijven we lekker bezig.

 

Sjaals

De jeugd staat inmiddels lekker te trommelen bij de thuiswedstrijden van KMD1. De gemiddelde KMD supporter is niet herkenbaar als zodanig. Daar gaan we verandering in aanbrengen. De originele KMD sjaal is inmiddels in productie en binnenkort verkrijgbaar in de kantine. De stof is van hoge kwaliteit en de echte KMD tifosi schaft natuurlijk een sjaal aan. Leuk als cadeau en als het weer niet gauw opknapt nog steeds lekker voor je nek. Wij hopen de voorraad binnen te hebben met het Sem Steijn Toernooi op 3 juni a.s..

 

Dames in het zonnetje

De mooiste kleedkamers zijn voor onze dames. Onze sponsor ING stimuleert het meiden- en damesvoetbal. Daarom is er bij de start van het nieuwe seizoen weer een “ING Women Stars” speciaal voor de dames. 2024 wordt een feestelijk jaar dan bestaat KMD Dames voetbal 50 jaar. Ik durf niet te zeggen of KMD de eerste Westlandse vereniging met een damestak was, misschien was dat SC Monster? Het doet er eigenlijk niet toe, feit is dat het bestuur in die tijd al door had dat Dames voetbal een welkome aanvulling is op sportgebied. Maar vooral zijn het de dames die zitting hebben in de commissies en het voorbeeld zijn in sfeer en betrokkenheid.

                       

KMD1 etc

Vandaag was er geen groot programma. Geen JO19-1. Die speelden afgelopen woensdag voor de Haaglanden Cup tegen Forum Sport dat een klasse hoger uitkomt. KMD was de betere ploeg maar scoorde niet en dan zal je het altijd zien met een frommelgoal scoorde Forum Sport uit de enige mogelijkheid die ze kregen de, onverdiende, 1-0. Maar dat is ook voetbal, het gaat om de doelpunten. KMD2 speelde een prima pot uit tegen Monster3 en won met 1-2. KMD1 krikte het doelpunten gemiddelde flink op. Thuis tegen sv Madestein werd met 8-0 gewonnen. Een grote sensatie was de partij die KMD5 speelde. In het KNVB bekertoernooi wonnen ze na strafschoppen van Slikkerveer3 (gemeente Ridderkerk). Ze staan nu in de finale. Het hoe en wanneer hoort u nog. Overigens is KMD5 ook de zekere kampioen in hun poule en het zou mooi zijn als ze “de dubbel” winnen. 20 mei a.s. is het in ieder geval groot feest als we de huldiging van de kampioenen hebben en een mooi feest natuurlijk.

Zaterdag a.s. speelt KMD1 in de halve finale om de Haaglanden Cup uit tegen te Werve. Zo blijven onze jongens lekker voetballen want op 13 mei a.s. staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Duindorp op het programma.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20230430-WA0000 IMG-20230430-WA0000
IMG-20230430-WA0001 IMG-20230430-WA0001
IMG-20230430-WA0002 IMG-20230430-WA0002
IMG-20230430-WA0003 IMG-20230430-WA0003