Van wie ben jij er één?

Mijn moeder

Voetbal werd er bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Mijn vader nam mij als 4-jarig jongetje al mee naar KMD en het is op de zaterdag ook nooit meer anders geweest. Mijn moeder groeide op in een gezin met voetballende broers en was voetbal-minded. In de periode dat mijn vader voorzitter was, was zij de vrouw die naast hem stond en bij KMD vrijwilligerstaken vervulde bij de sopploeg en als inleveradres van de toto- en lotto- formulieren. De vrijdagavond kwam menig KMD-er de toto- en lotto-formulieren inleveren bij ons thuis en was het gezellig als opmaat van de zaterdag. Er werd thuis veel over voetbal en KMD gesproken. Mijn vader is al geruime tijd geleden overleden en mijn moeder is nu 87 jaar en nog steeds betrokken bij de resultaten van KMD1 en het wel en wee van de vereniging. Voor de wedstrijd ontvang ik altijd een appje om de jongens succes te wensen. Soms komt ze nog op KMD om sfeer te proeven en de oudere KMD-ers te groeten. Vandaag zat ze de eerste helft te luisteren naar de WOS radio. Het gloedvolle betoog van de verslaggever op de radio en de 1-1 ruststand tegen koploper sc Monster deed haar besluiten om de tweede helft toch te komen kijken. Ik had het best druk om burgemeester van Westland, Bauke Arends, bij zijn bezoek aan KMD ter zijde te staan en ik moest haar even voorstellen want ik ben supertrots op haar. Na het verdienstelijke gelijksspel denkt ze nu dat KMD niet verliest als ze komt kijken. Misschien moet ik haar “als mascotte” vaker uitnodigen? Vanavond als we samen weer Studio Sport kijken zal ik het eens vragen.

 

De KMD jeugd

Ze maakten er vandaag een mooi feest van, de KMD jeugd. Vorige week kwam ik JO12-1 speler Bruce tegen en het ging over KMD en de mooie lichting waar Bruce in speelt. De JO12 speelde al tegen Sparta en Excelsior en bult van het talent. “Bruce, vind jij het leuk om met je vrienden van de JO12 op de trommel te slaan?”, vroeg ik hem. Om 12.30 uur kwam hij al in de commissiekamer, Bruce en zijn maten waren er klaar voor. En jongens, wat een sfeer maakten jullie, geweldig! Een paar grumpy old men hadden commentaar op het getrommel en getoeter op de tribune, maar ik weet dat de spelers van KMD1 genoten van de sfeer en hopen dat jullie er elke thuiswedstrijd zijn om ze aan te moedigen. Sterker, ik denk dat het punt, dat we met hard werken verdienden, mede aan de JO12 is te danken. Volgende keer weer trommelen en toeteren om KMD1 te steunen. Spreken we dat af Bruce?

 

Het Westland

Met de Burgemeester hadden we het over de mooie en minder mooie kanten van het Westland. De mooie kant zijn al die vrijwilligers die zich week in en week uit  inzetten voor hun vereniging of het goede doel en zeker al die Westlandse verenigingen die het dik in orde voor elkaar hebben. Een Westlandse derby is een feest. Een feest met al die besturen die in grote getalen bij elkaar op bezoek komen. De clubs in de klasse van KMD, Verburch, Lyra, v.v. Naaldwijk, sc Monster en ik reken de verenigingen Schipluiden en MVV’27 voor het gemak ook even mee, hebben hun zaken prima voor elkaar, doen geen gekke dingen en komen zelden of nooit negatief in het nieuws. KMD heeft ook haar lelijke kanten en er zijn er die KMD geen mooie vereniging vinden, maar ik hoop dat we nog lang kunnen genieten van de Westlandse derby’s in onze poule.

 

Aandacht

Voorzitter van een vereniging ben je niet alleen van KMD1 maar van de gehele vereniging. De vraag die mij na zaterdag het meeste wordt gesteld is “Wat heeft KMD1 gedaan?”. Er wordt nooit gevraagd naar KMD VE2, hoewel die met 0-10 wonnen van Graaf Willem Vac of de JO16 – 1 die met 0-11 wonnen bij FC ’s Gravenzande. Elke team, elk lid en elke vrijwilliger, supporter verdient aandacht en interesse. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk praatjes te maken en het wel en wee van de club te beschrijven. Mijn span of interest moet ik op een zaterdag verdelen over het fluiten van een jeugdwedstrijd, de pupil van de week en de KMD-selectie, omdat ik geacht wordt daar te zijn. Elk team is me dierbaar maar ik ben vooral supporter van KMD1 en ik hoop van ganser harte dat ze de komende weken resultaten boeken en nog stijgen op de ranglijst, want een dag als vandaag met zoveel supporters en bezoek zijn toch de mooiste. Nou, nog eentje dan. De MO17-1 won met 8-2 bij Graaf Willem Vac.

 

KMD JO17-3

Vandaag mocht ik van scheidsrechtercoördinator Ruud Fidder de wedstrijd van de JO17-3 tegen Concordia fluiten.  Misschien herbergt dit team niet de grootste talenten maar ik heb vandaag genoten van dit elftal. Vanwege de krachtige wind en het hoge kick and rush voetbal gehalte vloog de bal werkelijk overal naar toe, maar dat maakte het ook vermakelijk. Door de prima inzet van beide teams was het een echte wedstrijd, spannend en met kansen over en weer. De jongens van de JO17-3 verdienen een groot compliment en wonnen verdiend met 3-0. Of was het de hand van de invaller-coach?

 

KMD1, KMD2, JO19 -1 en MO20

Deze week geen quadruppel aan overwinningen van onze hoogste selectieteams. De JO19-1 had geen programma. De spelers kwamen massaal KMD1 ondersteunen en van het “Blijven Hangen” feest genieten. De trotse koploper in de vierde divisie staat 5 punten los aan kop en het zou toch wat zijn als ze twee keer op rij wederom kampioen worden? Een aantal talenten zou niet misstaan in het huidige KMD1 en gaat de komende weken al met de heren 1 selectie meetrainen. Het team dat vandaag de 3 punten verdiende was de MO20. Dit talententeam van de dames presteert geweldig in de Hoofdklasse. Na een 2-0 achterstand werd met 2-5 gewonnen van SCPB’22 vooral dankzij vier doelpunten van Quinty Roerade. SCPB’22?? Ik heb het even voor u opgezocht, maar staat voor Sport Combinatie Pancratius Badhoevedorp, een fusieclub uit 2022. Zo komen de meiden nog eens ergens. KMD2 verloor haar wedstrijd met 2-0 bij Oliveo. Het team moet wekelijks roeien met de riemen die ze hebben en had nu de 43-jarige en oud-KMD1-doelman Kuba Piasecki op doel staan. Zou Kuba vandaag last van stramme spieren hebben? De jongens van KMD1 zeker wel, want wat een inzet vertoonde het team. Er werd hard gestreden tegen de zekere kampioen in onze poule sc Monster. Vanaf de eerste minuut toonde KMD dat het de huid tegen de koploper duur wilde verkopen. Met de harde wind kon er geen sprake zijn van goed voetbal of oogstrelende combinaties. KMD kwam na een goed begin verdiend op voorsprong door een doelpunt van Daan van Zuilen. Monster kwam al snel weer op gelijke hoogte en werd sterker en sterker. Toch had spits Sam Haghighat nog twee kansen op meer, maar mochten we na afloop zeer tevreden zijn met een punt, dat werd gevierd als een overwinning. De drie punten moeten we volgende week dan maar halen bij SC Houtwijk. Komt u ook kijken?

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20230326-WA0000 IMG-20230326-WA0000
IMG-20230326-WA0001 IMG-20230326-WA0001
IMG-20230326-WA0002 IMG-20230326-WA0002