Sem Steijn

Kind van de club

2 jaar geleden zaten we middenin de coronacrisis. Het bestuur vond het een goed idee om elke week filmpjes/vlogs te maken en  interviews te plaatsen van jonge KMD-ers die de vereniging hadden ingeruild voor een BVO (Betaald Voetbal Organisatie). In april 2020 mocht ik Sem Steijn interviewen. Sem speelde bij KMD in de F en in de E (huidige O9 en O11) voordat hij bij ADO Den Haag in de jeugd ging spelen. Sem Steijn is de eerste oud KMD-er die in de eredivisie een doelpunt maakte (in de wedstrijd SC Heerenveen – VVV Venlo scoorde hij de 2-2 voor VVV). Het VVV-shirt van Sem Steijn met handtekening hangt als memorie in de kantine. Sem speelde bij KMD met een bijzonder talentvolle lichting; zijn teammaten van toen Boy Verwoerd, Boyd Kley, Sam en Cyrus Haghighat spelen nu in KMD1.

Wat me het meest is bijgebleven aan zijn bezoek aan KMD, is dat Sem een bijzonder sympathieke kerel is zonder sterallures en dat hij KMD nooit is vergeten. Inmiddels speelt Sem bij FC Twente en heeft voor die club al weer 5x gescoord in de eredivisie. BIJ KMD zijn we natuurlijk apetrots dat hij het zo goed in Enschede doet. Nu Sem op 21 jarige leeftijd al in de subtop van Nederland speelt, weet je maar nooit waar zijn toekomst eindigt. Toen oud jeugdvoorzitter en huidig KMD2-leider Jaco van der Tang met het idee kwam om een Sem Steijn jeugdtoernooi te organiseren en zijn naam daaraan te verbinden, was Sem daar gelijk voor te porren. Op zaterdag 3 juni is er dan ook de 1e editie van het Sem Steijn toernooi voor de MO/JO11 en JO12, met de BVO’s ADO, Sparta, VVV en gerenommeerde amateurclubs. Op de site (https://www.sv-kmd.nl/pg-21658-7-137895/pagina/toernooi_steijn.html) vindt u meer informatie over het toernooi en de deelnemende verenigingen. Het bestuur vindt het prachtig dat KMD eindelijk weer eens een aansprekend jeugdtoernooi organiseert. Inmiddels is er, naast Jaco van der Tang, een organisatiecomité gevormd met o.a.  jeugdvoorzitter Martijn Tasma en scheidsrechters- en toernooi-coördinator Ruud Fidder. Ik neem aan dat Sem Steijn, mits er geen verplichtingen met FC Twente zijn, even aanwezig is bij het toernooi.  Hoe mooi is dit eerbetoon, Sem is KMD niet vergeten en wij Sem niet en hoe mooi is het als jeugdspelers op de foto te kunnen met Sem Steijn? Wilt u als vrijwilliger of sponsor een bijdrage leveren aan dit mooie evenement neem dan contact op met jeugdvoorzitter@sv-kmd.nl.

 

Fair Play Arbitragebeleid

KMD heeft zich aansloten bij het KNVB|ARAG FAIRPLAY CERTIFICERING Programma. Als amateurclubs een professioneel scheidsrechterbeleid voeren, ontvangen zij een kwaliteitskeurmerk. Wat houdt het in? Goede scheidsrechters zorgen er samen met spelers en trainers voor dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Zo dragen zij bij aan de kwaliteit van het voetbal. Om de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en daarmee het plezier op de velden te vergroten, stimuleren de KNVB en ARAG samen professioneel arbitragebeleid bij voetbalverenigingen. 

Dit doen zij door verenigingen die professioneel arbitragebeleid voeren te certificeren en tegelijkertijd uit te dagen hun kennis te delen met verenigingen in hun dorp, stad of regio. Professioneel arbitragebeleid is terug te zien in de begeleiding en opleiding van scheidsrechters, de waardering en uitrusting van scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. Daarom zijn we bij KMD zo blij dat Wim van Wilgen, Rick van Wilgen, Anton Wouters, Thijs Kool, Jeremy van der Stap en Yannick Morssink hun diploma clubscheidsrechter hebben gehaald. Wilt u zich aanmelden als clubscheidsrechter neem dan contact op met bestuurslid Marco Schregardus via integriteit@sv-kmd.nl.

 

Opgroeiende jeugd

Ouders van onze jeugd moeten jaarlijks de portemonnee trekken om hun kinderen van schoeisel en kleding te voorzien. Ze groeien in die leeftijd zo snel en met meerdere opgroeiende kinderen op de vereniging is dat een dure grap. De jeugdcommissie heeft daarom een geweldig initiatief opgezet. Zaterdag 11 maart as. is de Tweede Kans Kledingmarkt (https://www.sv-kmd.nl/nw-21658-7-4171943/nieuws/tweede_kans_kledingmarkt_11-03-2023.html). Wees er daarom op tijd bij om voor een prikkie tweede kans kleding aan te schaffen. De opbrengst gaat naar de jeugd van KMD en u weet dat die goed is besteed want onze jeugdvoorzitter Martijn Tasma brandt van de ambitie om KMD een nog mooiere plek voor de jeugd te bieden. Met de op handen zijnde uitgaven voor de jeugdraad, de supportersclub, de speeltoestellen en jeugdactiviteiten, het Sem Steijn toernooi etc. is uw bijdrage op voorhand goed besteed.

 

MO13

Vandaag mocht ik van scheidsrechtercoördinator Ruud Fidder de wedstrijd van KMD MO13 tegen Forum Sport fluiten. Wat doen onze Meiden en al die begeleiders het toch goed op de club. MO13 speelde op veld 1 en dan speel je altijd voor meer publiek. De MO13 begon fantastisch en erg gedreven. De eerste helft waren ze duidelijk de betere ploeg. Verdiend kwam het team dan ook op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft, na wat omzettingen bij KMD, was Forum Sport weer beter. Toch kwam KMD tegen de kansenverhoudingen in, op een 2-0 voorsprong en dat tekent de mentaliteit. Als je hard blijft werken, krijg je altijd wel kansen en dat deed de MO13! Met nog 5 minuten te spelen was de stand op het scorebord 2-2 en kwam KMD knap terug in de wedstrijd met kansen op de overwinning. Het bleef 2-2 en dat was gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. Knap gedaan meiden, het was een eer jullie te mogen fluiten.

 

O23-2

Met een half competitieprogramma was het niet druk in de kantine. Toch komt er een vast aantal supporters en leden elke zaterdag het weekend vieren op de club en met de wedstrijden die gespeeld werden heeft de keuken- en barcommissie het best druk. De O23-2 was deze zaterdag het team van de week. Ik zie dan de kinderen van Boutkan, Kouwenhoven, van Leeuwen het goede voorbeeld geven. Mooi om te zien dat zij en de jongens van de O23-2 zich zo inzetten voor de club. Het afsluiten is dan een fluitje van cent. Waar komt die uitdrukking overigens vandaan?

 

KMD1 en JO19-1

De JO19-1 speelde laat, om 16.15 uur, in en tegen Nootdorp de wedstrijd om de koppositie in de 4e divisie. Coach Appie kwam in de kantine na afloop trots vertellen dat zijn team verdiend met 1-3 had gewonnen. Ze staan nu aan kop. Goed gedaan mannen!

De zaterdagmiddag was ik aandachtig supporter bij de wedstrijd van KMD1 uit bij Naaldwijk. Ik zag dat de jongens hun stinkende best deden, maar moesten toestaan dat de Naaldwijk- spits met een alles of niets kamikaze en meedogenloze kopbal zijn team op voorsprong zette. Het zal toch weer niet, schiet er dan gelijk door mij heen. We hebben de punten in de strijd om de onderste plaatsen te verlaten, hard nodig. Gelukkig toonde KMD veerkracht en bracht het doelpunt van invaller Dylan Groen de terechte 1-1 einduitslag.

Komende zaterdag gaat het er echt om. Er zijn niet 3 maar 6 punten te verdienen in de thuiswedstrijd tegen Te Werve. Hoe dat zit? Kijk maar op de ranglijst, waarbij tevens het aan- of afhaken bij de middenmoot in deze competitie op het spel staat. Er is dus veel om voor te spelen. Komt u allen kijken om onze jongens aan te moedigen?

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20230305-WA0000 IMG-20230305-WA0000