PICCOLO

Spelen!

De bal rolt weer in het nieuwe jaar en het is fijn om het voetbalspel weer te beleven en met elkaar over die ene bal, de tactiek of de beleving van het spel te praten. De bal als instrument en vooral de behandeling van de bal kan mij beroeren, de techniek waarmee bijvoorbeeld een Jesse de Waard (aanvoerder KMD1) de bal beroert of hoe Leandro Havinga (aanvoerder JO19-1) de bal aanneemt, met stijl en elegantie doorspeelt of een tegenstander met een simpele voetbeweging uitspeelt, is in mijn ogen “kunst”.  Daar word ik blij en geniet ik van. In het leven is er meer dan voetbal en is er veel mooie kunst. Ik word erg blij en uitbundig als ik mensen een muziekinstrument zie spelen en dan geen computer met beats, maar een echt instrument als drums, gitaar en zang.

Het is inmiddels zes jaar geleden dat vijf (inmiddels voormalige) selectiespelers van KMD elkaar vonden aan de bar en het gesprek op muziek kwam. Guido Dieleman (nu VE1) speelt drums, Michiel Jongerius en Teun Olsthoorn (KMD4) respectievelijk gitaar en bas, Laurens Houtman (KMD5) sologitaar en Marten Damen (KMD3) kan lekker zingen. We hebben een KMD band! Secretaris Dide van Adrichem had al eerder de naam Piccolo Ma Potente (KMD in het Italiaans) bedacht en er werd gerepeteerd in de kantine, nummers ingespeeld en op KMD en in het Wateringse Popcentrum Nederland3 volgden al snel de eerste optredens. Het repertoire bestond uit bekende pop en rock covers. Zo werd er op menig feestje gespeeld. De jongens kregen meer ervaring, gingen steeds beter spelen en werken aan eigen nummers. Eind vorig jaar doken ze de studio in om de eigen nummers op te nemen, om (ik hoop dit jaar) een eigen album te presenteren. Kort maar krachtig is de bandnaam anno 2022 ingekort tot PICCOLO!

Vorige week vrijdag debuteerde de band met de eigen nummers (aangevuld met het betere coverwerk van o.a. Red Hot Chili Peppers) in een bomvol Paard Café in Den Haag en staat niets meer in de weg om te spelen op Nederlandse Poppodia, want de eigen nummers zijn goed joh! De solo’s van Laurens Houtman zijn adembenemend, de band speelt strak, met zelfvertrouwen en Marten Damen ontpopt zich als de nieuwe Bono (zanger van U2), loopt het publiek in om de muziek met de fans te vieren en verbindt en maant de fans met zijn enthousiasme om vooral mee te doen. Een grote perfomer in den dop.

Ik ben dan ook apetrots dat dit initiatief op KMD uitgegroeid is tot zo iets moois. Welke voetbalvereniging heeft zo’n gave huisband? Het toppunt van energie en creativiteit!

Zaterdag 21 januari as. sluit PICCOLO het SneeuwPop festival in Wateringen af. Om 19.15 uur zijn zij de laatste act in het Hofpark. Ik nodig dan ook alle KMD leden, ouders, bekenden uit om hierbij aanwezig te zijn Komt dat zien! 

Wilt u de single Moonlight alvast meezingen dan is hier uw kans (https://www.youtube.com/watch?v=nE3NlgoSV4o)!

 

Klaverjassen

Het nieuwe jaar begon goed op KMD. Op zaterdag 7 januari zat de kantine van ’s-ochtends tot laat in de middag werkelijk stampvol met enthousiaste kaarters. Ik zag dat er werd genoten van het spel maar zeker ook van de catering, de bar en de keuken werden goed benut. De organisatie met Jan Middendorp, Cees Zonneveld Pzn. en Gerrit de Waard was dik in orde en het tellen van de scoretabel met Cees en Gerrit is al een waar cabaretprogramma. “ik mis de score van tafel 15 van Teun Kardol nog”, “die zitten nog te kaarten Gerrit”, “kan niet, iedereen is al lang klaar”, “doen ze aan walking kaarten?” etc. Afijn de prijsuitreiking

en de loterij was weer een feest en de vereniging deed goede zaken..

 

Meiden

KMD is half zo leuk als er geen meiden zijn. Gelukkig hebben we in elke leeftijdscategorie een team voetballen en is meer dan 20% een meisje, meid, jongedame of dame. De MO20 is een bijzonder talentvol team dat, hoop ik, het volgend seizoen aangevuld met de beste dames uit KMD Dames 1 en 2 wel eens een succesvol team zou kunnen worden. De MO15 werd dit seizoen winterkampioen en het Rosé Olé team en de 7x7 Dames zijn een voorbeeld van gezelligheid. Wij zijn blij met onze Dames. Niet voor niets investeert de vereniging in het meidenvoetbal en hebben zij de mooiste kleedkamers. Daarom is het belangrijk dat juist het bestuur en zeker de voorzitter aandacht blijft geven aan onze meiden, wedstrijden van ze fluit, een praatje maakt etc. Dat had in mijn laatste nieuwjaarstoespraak beter gekund. Gelukkig heb ik nog een paar maanden om het goed te maken, dat beloof ik.

 

Peppie en Kokkie

De verhalen van de trip van de selectie naar Valencia komen zo langzamerhand naar buiten. Wat mooi is het om je eigen KMD-geschiedenis te schrijven, mooie verhalen die je je leven niet meer vergeet en die het teamgevoel en de vriendschappen versterken.  Ik heb geen boze brieven uit Spanje gekregen en begrijp dat we zelfs mogen terugkomen in het hotel.

Wat ik zo mooi vind, is dat we na Snip en Snap, Peppie en Kokkie, Bassie en Adriaan, Van Kooten & De Bie een nieuw cabaret duo hebben op KMD. Twan Maartense en Owen Verbeek kunnen zo de volgende KMD feestavond een avondvullend programma brengen. Maar eerst de tweede seizoenshelft met elkaar de wedstrijden winnen en dan een feestje op KMD bouwen.

 

KMD1, KMD2 en JO19  

Deze zaterdag speelden de JO19-1 en KMD1 de El Classico tegen dorpsgenoot Velo. Het slechte weer deed veel supporters besluiten thuis te blijven. Degenen die het weer trotseerden zagen de JO19-1 tegen de JO19-1 van Velo nipt met 3-2 verliezen en  KMD1 verloor voor de Westland Cup met 0-2. De 1e helft zagen we het KMD dat de lijn van de laatste thuiswedstrijd (20 december tegen Duindorp) doortrok en een prima partij speelde. Jammer dat de penalty door de doelman van Velo werd gestopt, zodat de ruststand 0-0 was. In de tweede helft toonde Velo zich de betere ploeg en zag je dat onze jongens de trainingen van dinsdag a.s. en donderdag a.s. nog goed kunnen benutten om conditioneel klaar te zijn voor de competitiestart van zaterdag 21 januari as. Want dan komt MVV ’27 uit Maasland op bezoek en wordt de competitie hervat. Zaterdag a.s. is er weer een vol programma op ons sportcomplex. Ik hoop u dan langs de lijn te zien om onze jongens aan te moedigen.

 

 

Geniet van deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20230115-WA0000 IMG-20230115-WA0000
IMG-20230115-WA0001 IMG-20230115-WA0001
IMG-20230115-WA0002 IMG-20230115-WA0002
IMG-20230115-WA0003 IMG-20230115-WA0003