Jingle Bells XXL

Onderwereld

Als je de hele dag (van ‘s ochtends tot ’s avonds) op KMD bent, zie je twee verschillende bezoekers. In de ochtend de opa’s, oma’s, ouders en vooral de jeugd van KMD en in de middag de senioren en de oudere KMD-er. De ochtend is vooral geïnteresseerd in de jeugdwedstrijd en in de middag komt er een vast publiek naar de JO19-1 en KMD 1 kijken of de senioren die nog lang napraten in de kleedkamer. Zij blijven ook vaak “hangen” in de kantine, een biertje of wijntje drinken. De ouders van de jeugd blijven misschien nog even in de kantine maar gaan naar huis als het kroost uit de kleedkamer komt. De “wereld’ van de jeugd speelt zich af in de commissiekamer waar het altijd gezellig is met JC (jeugd coördinator) van dienst en de vrijwilligers/scheidsrechters van de club. Met coördinator Ruud Fidder en materiaalman Stef Filon worden alle vragen voor de jeugd (kleedkamerindeling, reserve shirts, wedstrijd afhandeling, gevonden voorwerpen etc.) afgehandeld.  Maar ook hier is de druk er van af als de laatste jeugdwedstrijd is geweest, dan verplaatst het circus zich van beneden naar boven. In de bestuurskamer wordt de scheidsrechter van KMD1, het bestuur van de tegenpartij, de Westlandse pers en de pupil van de week ontvangen. De staf van de selectie is er, onze ontvangstmanager (Marcel Kouwenhoven die deze zaterdag bij Swansea in Wales zat) en Jan en Tineke Middendorp. Tineke verving Marcel deze zaterdag en Jan bemant altijd de skybox (zo ziet de bestuurskamer er eigenlijk uit met zicht op het hoofdveld) en het scorebord. Ook hier is het altijd gezellig, zijn er altijd praatjes en wordt de stand van de vereniging en de wedstrijd altijd gedeeld en doorgenomen. Het hoogtepunt is, wat mij betreft, de huldiging van de pupil van de week. Deze week was dat Rafael Koopman, één van de talenten van de JO11-1 die een mooie medaille, een gesigneerde bal en een oorkonde kreeg en op de foto gaat met aanvoerder Jesse de Waard en, gisteren dan, Cyrus Haghighat. Zo rond 17.30 uur verplaatst de bovenwereld zich weer naar de onderwereld, in de kantine, waar de vaste supporters en de teams die laat spelen nog nagenieten. Om 19.30 uur is het vaak afgelopen, veegt het team van de week de kantine aan en sluit het bestuurslid van dienst om 20.00 uur het complex af. Alleen gisteren niet, want gisteren was het feest!

 

MO15 Kampioen

Ze waren er allemaal: de opa’s, de oma’s, de ouders, de broers en zussen van de meiden van de MO15 want het “we are the champions” klonk rond 10.30 uur door de kantine en de meiden stonden op de tafel in de kantine luid met het nummer van Queen mee te brullen. Trainer/coach Richard Brom had mooie woorden op papier gezet en alle meiden kregen een medaille en een beker als aandenken. Even daarvoor was de wedstrijd tegen Die Haghe met 4-0 gewonnen en was er vuurwerk. Je wordt in je leven misschien niet zo vaak kampioen maar als je het wordt, moet je het goed vieren. De begeleiding van de MO15 begreep dat en pakte uit voor de meiden. Er was ook nog een grote taart met de logo’s van de sponsors en KMD, die werd vakkundig verorberd, alleen was die voor de sponsoren die hun contracten kwamen ondertekenen. Ik kon er wel om lachen, bestuurslid sponsoring Ruud Boer was “not amused” en de meiden? Die hadden een fantastische morgen, staan op de foto, de film en zijn kampioen!

 

Opening pannakooi door hoofdsponsor ING

Vandaag werd de pannakooi achter de kleedkamers geopend en ook voor hoofdsponsor ING is dat een gebeurtenis waar een officieel persbericht voor wordt geschreven en officiële foto’s worden gemaakt. Het persbericht luidt als volgt. “Met veel plezier openen Arnoud van Tol, sponsormanager voetbal van ING, en Peter van den Berg, voorzitter van sv KMD, onze nieuwe pannakooi. Als hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal ondersteunt ING het amateurvoetbal met extra aandacht voor het meiden- en vrouwenvoetbal. KMD MO15, zojuist winterkampioen geworden, maken er in hun nieuwe ING shirts graag gebruik van.”

 

Ondertekening sponsorcontracten en huldiging jubilarissen

Het was een drukke dag in de bestuurskamer. U ziet niet altijd wat er zich afspeelt, maar er werden vandaag diverse contracten met sponsoren ondertekend en er werden vier jubilarissen gehuldigd die helaas niet op de ALV konden zijn maar deze zaterdag hun speldje kregen. Maxime Moret (15 jaar), Ferry Koene (25 jaar), Erika Jongerius (25 jaar) en Peter Boeters (40 jaar) kregen de bloemen en het applaus in de bestuurskamer. Op de foto de sponsors Dailyflex Personeelsdiensten, You Know personal coaching, Verkade Klimaat en Hans Verschoor. Later sloten (niet op de foto) nog Sir Winston en Subway aan.

 

Blijven Hangen

De feestcommissie had flink uitgepakt en de kantine is omgetoverd in een mooie kerstsfeer. Na de wedstrijd van Marokko was het tijd voor de beats en de DJ die deze zaterdag weer tot een waar KMD-feest maakte. Hulde voor onze feestcommissie (Demi, Ruben, Jop, Montserrat en Caroline) voor de feestelijke aankleding en de gezellige sfeer die de Kerst nu eenmaal geeft.

 

3 januari as. om 20.00 uur Nieuwjaarsreceptie

Dinsdagavond 3 januari 2023 is de nieuwjaarsreceptie om 20.00 uur in de KMD kantine. De selectie en JO19-1 trainen extra vroeg om aanwezig te zijn. U komt toch ook om het nieuwe jaar in te luiden? Er zijn (gratis) bubbels en iPod Joop verzorgt de muziek.

 

KMD1, KMD2 en JO19  

De JO19-1 won de laatste wedstrijd voor de Kerst / Oud en Nieuw break overtuigend met 8-2 van TOGB. Met speler Leandro Havinga had ik het er nog even over of promotie naar de

3e divisie was bewerkstelligd. Het was nog spannend wat concurrent VFC had gedaan in de strijd om de tweede plaats? Maar die hadden geen steek laten vallen. Op de 3e plaats met 10 gespeelde wedstrijden en 21 punten, kun je trots zijn. Voor het eerst in de geschiedenis van KMD heeft een team dit niveau bereikt. Een fantastische ervaring ook om te spelen tegen teams buiten de regio (vooral rond Rotterdam). De bus naar Den Helder laat dus nog even op zich wachten, maar heel KMD is trots op jullie.

KMD2 won haar wedstrijd met 2-0 en werd overtuigend 2e in de 2e klasse, die recht geeft op de promotiepoule na de winterstop. Wat zou het mooi zijn als we met het 2e in de 1e klasse kunnen spelen.

KMD1 speelde een geweldige wedstrijd tegen het altijd lastige Duindorp en won verdiend met 2-0 in een wedstrijd die in kansen verhoudingen net zo goed op 6-2 had kunnen eindigen. KMD speelde geconcentreerd en maakte slim gebruik van de ruimtes waardoor het aan voetballen toekwam en het rechterrijtje van de competitie werd ingeruild voor het linkerrijtje. En daar wil je wezen en eerlijk gezegd, hoort het team daar ook. Met een zesde plaats, kun je de tweede helft van het seizoen omhoog kijken.

 

Volgende week spelen de jeugd en recreanten nog hun wedstrijden en maken we ons op voor de afsluiting van dit jaar. Ik zie u op dinsdagavond 3 januari 2023 dan praat ik u weer bij over het afgelopen en het nieuwe jaar.

 

 

Geniet van deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20221211-WA0000 IMG-20221211-WA0000
IMG-20221211-WA0001 IMG-20221211-WA0001
IMG-20221211-WA0002 IMG-20221211-WA0002
IMG-20221211-WA0003 IMG-20221211-WA0003
IMG-20221211-WA0004 IMG-20221211-WA0004
IMG-20221211-WA0005 IMG-20221211-WA0005