Kinderfeest

Sinterklaas

December is een koude, vaak gure maand. Maar ook een mooie maand met familiemomenten en gezelligheid. Ik ben een enorme fan van Sinterklaas. Het kinderfeest vind ik toch wel de mooiste. Juist in de leeftijd tot 7 – 8 jaar zijn de kinderen vaak nog “puur” en is het geloof in de Goedheiligman onaantastbaar en oprecht. De kinderen absorberen hetgeen door de omgeving wordt aangereikt en zijn kopieën van de ouders in het gedrag, tot dat ze voelen en weten dat ze in de maling zijn genomen. Vaak is dat het moment dat ze doorkrijgen dat de ouders en opa’s en oma’s eigenlijk voor Sinterklaas speelden of er wordt botweg gezegd “Sinterklaas bestaat niet” en dat is een schok hoor voor kinderen. Mijn hele leven ben ik die schok niet te boven gekomen, nog steeds schrijf ik zeker tien gedichten om de Sint te eren en de familie “op de hak” te nemen. Nog steeds heb ik een groot ontzag voor degenen die de Sint en zwarte Pieten spelen, kindercabaret in de hoogste vorm.

Deze zaterdag zag ik op de KMD-velden devotie, ontzag en ook veel speelplezier. Maar wie neemt nu wie “op de hak?” De kinderen incasseren snoepgoed en cadeaus en weten maar wat goed dat er wat te halen valt. Het optreden van de Sint en Pieten op de KMD-velden is dan ook magistraal en iedereen doet en speelt mee, op de foto met de hoofdrolspeler en de Pieten maken er een vrolijke boel van, je ziet louter lachende gezichten. Daarom moet Sinterklaas altijd blijven, daar kan het toneelstuk met de kribbe en de Kerst niet tegen op.

 

Super keep”ster”

Ik vraag ieders speciale aandacht voor ons lid Amber van Niel. Amber werd twee jaar geleden uitgeroepen tot uitblinker van gemeente Westland. Vanwege haar vrijwilligerstaken op de vereniging (scheidsrechter, keeperstrainer) die ze overigens nog steeds uitvoert. Amber is een kanjer. Wat misschien nog niet veel leden weten, is dat Amber keept bij de JO19-3. Bij de meiden/dames in de MO20 keept Sara Visser en Amber is met haar 17 jaar te goed en te oud voor de MO17. Daarom stelt ze haar talenten beschikbaar bij de jongens. De uitdrukking “ze staat haar mannetje” is zeker van toepassing op Amber, ze is stoer en voor niemand bang. Ook de supporters is het opgevallen want ik werd er speciaal op attent gemaakt door een trouwe lezer van deze rubriek. Wist u dat ……… jazeker en ook ik maak een diepe buiging voor Amber, a super girl (liedje van de band Reamon).

 

Muziek in de kleedkamers

Er zijn er die het maar niets vinden als het in deze rubriek over muziek gaat, maar zo aan het einde van het jaar ontkom je er niet aan. Als we Harry Bannink en de Sinterklaasliedjes hebben gehad, hoor je al Mariah Carey met de Kerstliedjes, gezellig hoor maar geef mij maar de muziek van de lijst der lijsten, de TOP2000. Liedjes die voor de eeuwigheid lijken te zijn en nog enig niveau hebben, dat valt van de vele muziek die tegenwoordig door de kleedkamers schalt niet te zeggen, niet voor de eeuwigheid, commerciële troep dat leuk is voor dit moment en hooguit een “guilty pleasure”. Dat ging vanaf de eind jaren tachtig ook zo met de gabberhouse, waar veel techno/house van dit moment op is gebaseerd. Daar is ook praktisch niets van blijven hangen. Hetzelfde geldt dus voor al die vreselijke beats die je tegenwoordig uit de boxen in de kleedkamers hoort knallen of de zangertjes die hooguit leuk zijn als het Nederlands Elftal speelt, bij het schaatsen of als het Carnaval is. Wansmaak van de hoogste orde vertolkt door niet A maar Z artiesten die nog geen instrument kunnen bespelen.  Zo, dat moest er even uit, ook namens de buren die de overlast uit de boxen zat zijn en herhaaldelijk bij het bestuur klagen. Gelukkig zijn er ook echte artiesten op KMD.

Onze huisband Piccolo Ma Potente (nu kortweg Piccolo geheten) bestaande uit KMD-leden die voorheen in de selectie speelden, hebben in de studio hun eerste muziekstukken opgenomen met Marten Damen op zang, Guido Dieleman op drums, Teun Olsthoorn op bas, Chiel Jongerius op slaggitaar en Laurens Houtman op solo gitaar. Luister eens naar de debuut single van Piccolo - Addicted To Your Love (https://www.youtube.com/watch?v=J8jxMYtCcnk). Volgende jaar volgt er een heuse CD met presentatie in de KMD-kantine. Als voorzitter ben ik trots op leden met zoveel creativiteit.

 

3 januari as. om 20.00 uur Nieuwjaarsreceptie

Wees erbij op dinsdagavond 3 januari 2023. Zet de datum in je agenda. Eén van de eerste dagen van het nieuwe jaar en een mooie gelegenheid om al je maten (heren en dames) een gelukkig nieuwjaar te wensen. Gezellig!

 

Vrijdag 9 december as. NL Elftal bij KMD

Wat een geweldige ambiance was er de afgelopen zaterdag in de kantine bij het Nederlands Elftal tegen team USA. Vrijdag a.s. kunt u, samen met uw clubleden, weer genieten van ons Nationale Team. Zijn ze in staat om Messie cs. te verslaan? Kom kijken! Vanaf 19.00 uur is de kantine open.

 

KMD Dames 2

Deze zaterdag mocht ik van scheidsrechters coördinator Ruud Fidder de wedstrijd KMD Dames 2 tegen Monster fluiten. Wat was het koud en zeker als je langs de lijn stond moest je goed aangekleed zijn met dit gure weer. Ik vond het een eer om de Dames 2 te fluiten want wat een geweldig team is dit! De coaches Pieter en Stef hadden het accent op de verdediging en het middenveld gelegd met een ijzersterke as (Kim, Fleur, Amy en Kiki) en de flanken goed werden bezet. KMD was gevaarlijker en scoorde ook, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Het spel golfde op en neer, KMD kreeg mogelijkheden, drong aan en Esmeralda van Wilgen was dichtbij een treffer toen haar schoten paal en lat troffen. Jammer genoeg viel het doelpunt niet, zodat de eindstand 0-0 bleef. Ik ben trots op dit elftal, dat knokte, blauwe tenen opliep, nooit zeurde of mekkerde en in het veld elkaar stimuleerde. Wat restte was een verdiende warme douche en ’s avonds een cocktail party met het team.

 

KMD1, KMD2 en JO19  

De JO19-1 ging verrassend onderuit bij Poortugaal, behoudt zicht op promotie naar de 3e divisie, maar is afhankelijk van de resultaten van poulegenoot VFC dat een punt minder en wedstrijd minder heeft. Knap dat zij in de top staan. Zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen TOGB. Bij winst, ligt de druk bij VFC en wil ik het nog wel eens zien in deze poule waar je geen makkelijke tegenstanders hebt.

KMD2 haalde vernietigend uit tegen Wanica Star met een 13-1 overwinning werd een plekje in de promotie poule veilig gesteld. Erg knap van dit elftal dat in het eerste jaar na de promotie weer top speelt en het zou een enorme stunt zijn als dat dit seizoen gebeurt.

KMD1 won overtuigend met 1-8 bij sv Madestein met 3 doelpunten van uitblinker Sam Haghighat (zie elders voor het verslag) en verliet daarmee de onderste plaatsen. Als er zaterdag thuis tegen Duindorp wordt gewonnen, kunnen we zomaar eens in het linker rijtje terecht komen en dan ga je toch lekkerder de winterstop in. De mannen weten wat hun te doen staat. Komt u onze jongens weer steunen bij deze belangrijke wedstrijd?

 

 

 

Geniet van deze week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20221204-WA0000 IMG-20221204-WA0000
IMG-20221204-WA0001 IMG-20221204-WA0001
IMG-20221204-WA0002 IMG-20221204-WA0002