Georgette

Ik ben niets zonder jou

Alle bestuursleden hebben een vrouw thuis, behalve Dide dan maar die heeft een moeder. Ik heb grote bewondering voor het thuisteam, dat nu eenmaal nodig is om te kunnen functioneren als bestuurslid, al die tijd op de club te zijn of bezig te zijn voor de club.

Mijn voorganger Hans Verschoor heeft Marianne, die regelmatig op de club was/is en echt naast Hans stond. Een fantastisch KMD-minded stel! Mijn vrouw heeft niets met voetbal, niets met KMD, hoewel ze twee jaar op damesvoetbal heeft gezeten, toen ze nog echt verliefd op mij was zullen we maar zeggen. Nu heb ik twee dochters die, net als mamma, op ballet zaten en nadat ze de box uit waren nooit meer een bal hebben aangeraakt. Ik moet  eerlijk bekennen dat ik thuis het voetbal ook niet heb gestimuleerd maar geloof me, mijn meiden hadden meer talent voor ballet. Als ze maar een beetje het talent van Fleur Hofland of Fleur Kiezeling (van de MO20) hadden gehad, was ik vast met ze bezig geweest. Afijn, ik sta er alleen voor in ons gezin, als het om KMD gaat. Hoewel wat ik nu beweer niet helemaal eerlijk is. Ik krijg alle ruimte en als het woord KMD valt, is de agenda voor mij beschikbaar en wordt alles thuis georganiseerd. Ik ken niet veel dames die zoveel ruimte geven, want ik heb nog een paar hobby’s waar ik veel plezier aan beleef. Mijn vrouw begrijpt dat, laat me mijn gang gaan en daar ben ik dankbaar voor. Die dank je wel en dankbaarheid wil ik ook uitspreken voor alle partners van de KMD bestuursleden en de moeder van Dide natuurlijk.

 

Daan en Dirk in de keuken

Nic en Annet Kouwenhoven hebben twee schatten van jongens, Daan en Dirk. Ze spelen in de O23-2, hoewel Dirk op krukken liep en Daan ook zijn spijkerbroek aan had. Vandaag had de O23-2 de pech dat ze pas om 16.30 uur moesten voetballen tegen Lyra. Heel laat dus. Vervelend ook, zeker als een speler van Lyra, met een beenbreuk, op het veld wacht op de ambulance. Dan ben je met je elftal heel laat klaar. KMD7 had bardienst en hield de bar nog open maar de keuken was gesloten. Helaas voor de jongens en ik begrijp het zo goed dat ze na de wedstrijd nog iets willen eten. De keuken moet, volgens het protocol, netjes worden opgeruimd en als die ploeg na een uur boenen, klaar is, gaan we het hele complex sluiten. Maar als Daan en Dirk en de jongens van de O23-2 zich nu als keukencaptain of keukenhulp beschikbaar stellen, kunnen we de keuken vast langer open houden?  De vraag stellen of de keuken langer kan open blijven of waarom de keuken dicht is, is hem beantwoorden door zelf in de keuken te gaan staan. Afgelopen donderdagavond sprak ik Caroline Soer van de bar- en feestcommissie en we zijn dringend opzoek naar extra hulp in de keuken. Keukencaptains en keukenjongens en -meiden die het (horeca-)vak bij KMD willen leren en KMD en haar leden willen helpen om ervoor te zorgen dat de keuken niet dicht hoeft.

 

MO13

Vandaag mocht ik van scheidsrechtercoördinator Ruud Fidder de MO13 fluiten op veld 4. Er waren een paar dingen nieuw voor me. Het was een negen tegen negen wedstrijd en dan staan de doelen op de 16 en werken we met pionnen als afgrenzing. Vanwege de kou had ik mezelf goed ingepakt, maar ik kreeg het maar niet warm en wat dat betreft kon ik een voorbeeld nemen aan de meiden van de MO13. Die leken het niet koud te hebben en kwamen na een 0-1 achterstand knap terug en wonnen de wedstrijd verdiend met 3-1. Ook de ouders en teammanager Sabine Dijkman verdienen een compliment. Ik heb de meiden niet gehoord, er werd niet gezeurd om wat dan ook en met veel plezier gespeeld. Voorbeeldig!

 

Buurthuis van de toekomst

In Wateringen is steeds minder gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Kerkgebouwen gaan dicht, soosen verdwijnen etc. waardoor de sportclub een steeds belangrijkere plaats inneemt om jeugd en volwassenen op te vangen. De voetbalclub is de wereld in het klein waar je je sociaal kan ontwikkelen, waar tradities worden doorgegeven en radicaal of extreem gedrag in de kiem wordt gesmoord. Elkaar ontmoeten, met elkaar opgroeien, het is een essentieel onderdeel van het leven. De sportclub neemt dan ook een steeds belangrijkere plaats in. Kantines staan een groot deel van de week leeg en voetbalclubs zoeken, door de toenemende kostenstijgingen, teruglopende vrijwilligersinzet (waardoor externen moeten worden ingeschakeld) naar andere inkomstenbronnen. Of de contributie moet omhoog of we proberen andere bronnen aan te wenden om de kosten zo laag mogelijk te houden. KMD is al bezig om de plannen van het buurthuis van de toekomst verder uit te werken. Het begin is er op de dinsdagmiddag, dan is KMD open voor een lekker bakkie koffie, een praatje of lekker walking voetballen of meedoen met pilates om fit te blijven. Na afloop is het altijd gezellig. Vanaf maart 2023 starten we i.s.m. Kwest Kinderopvang met een buitenschoolse opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De tijden dat er ongeveer 30 kinderen en begeleiding aanwezig zijn, is van +/- 15.00 uur – 18.00 uur. Goed voor de club en goed dat we ook deze rol samen met Kwest Kinderopvang kunnen oppakken. Zo leren de kinderen en de ouders van Wateringen KMD alvast een beetje kennen.

 

KMD2, JO19 en de marketing van succes

KMD2 komt dit seizoen een klasse hoger uit t.o.v. vorig seizoen. Met een jong team wordt prima gepresteerd. De staf met Edwin Canten, Peter Houtman en Jaco van der Tang heeft misschien niet de meest talentvolle lichting maar de inzet en winnaarsmentaliteit is fantastisch. Het jonge team presteert (als ik heel eerlijk ben) boven verwachting en daar heeft de staf een belangrijke rol in. Deze zaterdag werd bij GDA met een knappe 0-2 gewonnen. Hulde! Dinsdagavond a.s. is de topwedstrijd om de bovenste plaatsen om 20.15 uur thuis tegen Quintus 2 en zaterdag a.s. thuis tegen Houtwijk 2 nodig ik alle KMD supporters uit om te komen kijken, want deze jongens verdienen meer publiek.

Zaterdag a.s. kunt u gelijk blijven kijken naar de JO19-1 want die spelen om 14.30 uur thuis tegen Spijkenisse. Afgelopen zaterdag werd met 0-5 gewonnen bij en van Nieuwerkerk. Coach Appie grapte al met een knipoog dat het huzarenstukje van kampioenschappen met dit elftal niet gekker moet worden want stel je voor dat er nog een kampioenschap volgt en we weer een divisie hoger gaan spelen! Mogen we dan een bus aanschaffen voorzitter? We spelen dan landelijk en moeten wellicht naar Den Helder! Zeker Appie, da’s een mooi verhaal. We gaan er voor! Volgens berekeningen van bestuurslid Sponsoring Ruud Boer moet de sponsorbijdrage omhoog kunnen als alle 829 leden een sponsor aanbrengen. Moet kunnen toch Appie? Zeker als keeper Wouter Boer van KMD2 bij zijn vader aanklopt en we in de bus van de Bataafse Teeken Maatschappij (Marketing bedrijf waar Ruud Boer eigenaar is) met KMD door het land rijden. Ik zie het voor me: Ruud Fidder is buschauffeur, Harry Meijers neemt de KMD vlaggen mee en verzorgt de catering in de bus, Montserrat regelt een DJ voor de terugweg, Tiny Jansen en alle KMD supporters gaan mee de bus in, dus da’s geregeld. Want er is niets mooier dan in Den Helder de wedstrijd winnen en dan met z’n allen terug in de bus. Of zit ik maar wat te dromen?    

 

KMD1

Ook bij KMD1, dat in Poeldijk speelde, was het koud langs de kant en waar je verwachtte dat de jongens na de mooie overwinning van vorige week het vertrouwen zouden omzetten naar geloof en lef, zag ik een team dat in de 1e helft naar achteren liep en de tegenstander de gelegenheid gaf om op te bouwen en steekpasses te geven. Daar wisten de snelle voorwaartsen van Verburch wel raad mee. Na 40 minuten stonden we met 3-0 achter en wisten we niet hoe we het hadden. Gelukkig werd het vlak voor rust 3-1 door Jesse de Waard. Na rust zag ik een heel ander KMD. Met lef werd er vooruit gevoetbald. Verburch kreeg geen tijd, geen lucht en geen kans om “iets” op te zetten en mocht blij zijn dat het bij 3-3 bleef, door mooie doelpunten van Jules Maring en Arend Baljon. KMD verdiende op basis van die tweede helft de overwinning. Erg jammer dat we deze lijn niet gelijk volgende week kunnen terug zien omdat KMD1 dan geen competitie heeft, want deze speelstijl, inzet en voetballend vermogen willen we elke wedstrijd en elke week zien.  

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter