Nieuw bestuur?

Ouwe lullen moeten weg

Ouwe lullen moeten weg, ouwe lullen moeten weg, ouwe lullen staan alleen maar in de weg.

Bovenstaande is een citaat  / nummer van Van Kooten en De Bie (https://www.youtube.com/watch?v=jwonxZQwtnA). Het slaat niet alleen op ouderen die weer plaats moeten maken voor een nieuwe en jonge generatie. Het slaat ook op jongeren die “oud gedrag” vertonen. Afijn voordat ik een heel betoog ga houden over de teloorgang van de jeugdcultuur, wil ik het met u hebben over plaatsmaken en op tijd het stokje doorgeven. Ouderen hebben de neiging te veel “op de rem” te trappen, op tijd te willen afsluiten, te veel terug te kijken op het verleden, vast te houden aan stokpaardjes en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Jongeren hebben het tegenovergestelde: geen rem, willen altijd maar door, hebben nog geen referentiekader en willen het nu meemaken. Het is daarom goed om een mix te hebben van ervaring en jongeren: in het bestuur, in KMD1, overal. Het gaat er om op de juiste momenten gas te geven en te remmen voordat er ongelukken gebeuren. Als bestuurslid is het continu laveren tussen de rem en gas geven, tussen de wil van de jongeren om langer de kantine open te houden en het opgeheven vingertje van de ouderen, tussen herrie en overlast op de velden en klachten van de buren, tussen de extra voordelen die het spelen in de selectie meebrengt en de recreatie voetballer die minder krijgt, tussen de jongeren die er soms een puinhoop van maken en de ouderen die willen dat alles netjes is, tussen strakke regels vanuit de wet en de gemeente en bewegingsvrijheid om zelf te bepalen of je wilt roken waar kinderen bijstaan of alcohol verstrekt aan kinderen < 18 jaar, tussen leden die altijd positief zijn en degenen die altijd opmerkingen hebben etc. Of het bestuur er in slaagt “het beste” voor de club te betekenen? Of het bestuur voldoende “levert?”. U mag het zeggen. De graadmeters zijn de tevredenheid van leden en ouders, de prestaties op financieel gebied en op het veld en daarnaast vindt de buitenwacht ook altijd iets van de club. We kunnen niet zonder de samenwerking met de gemeente, de buren, de KNVB, de scheidsrechter, de tegenstander, de pers etc. Voor het bestuur is de komende Algemene Ledenvergadering een goede graadmeter.

 

Algemene Ledenvergadering

Vrijdag 4 november om 20.00 uur is de Algemene Ledenvergadering voor ouders van jeugdleden, spelende en niet spelende leden en donateurs. Vindt u dat het beter kan, heeft u opmerkingen, wilt u “iets” kwijt of bent u juist nieuwsgierig naar wat er zich buiten de velden afspeelt, dan bent u van harte uitgenodigd. Natuurlijk kunt u op elk moment uw opmerkingen kwijt, onze telefoonnummers hangen immers in de hal van de kantine. Het zou dan ook jammer zijn als u kritiek heeft en deze niet rechtstreeks bij de bestuursleden terecht komt. En u heeft alle reden om te komen. Wellicht is de publiciteitscampagne opgemerkt? Via de app, de mail, de site, facebook of misschien heeft u wel een flyer langs de lijn gekregen? Waarom u beslist moet komen? De Algemene Ledenvergadering op KMD is interactief, uw mening wordt gevraagd, er is de verkiezing van nieuwe bestuursleden, afscheid van vertrekkende bestuursleden, alle bestuursleden doen verslag over hun portefeuille, de jubilarissen worden gehuldigd en er is een verkiezing van de vrijwilliger van het jaar. Dit jaar is extra bijzonder omdat we vanwege de wet (WBTR) en op aangeven van de KNVB onze statuten hebben moet aanpassen/moderniseren. Wat dat betekent, wordt u haarfijn verteld en hoe staat de vereniging er financieel voor? Benieuwd en enthousiast geraakt? Na afloop is er een after party. Vrijdag 4 november om 20.00 uur. Be there or be square.

 

Klaas van der Eijk

Het bestuursgilde is vaak hopeloos saai, pedant, bazig, zelfgenoegzaam en streeft naar status. Met de meeste bestuursleden van verenigingen heb ik niet veel op. Ik houd van mensen met oog voor de familie, de kleine jongen, de medemens, de ander. In de uitgave van het Voetbaljournaal staan altijd mooie interviews met vertegenwoordigers van alle Westlandse verenigingen (zie op de balie van de kantine). In deze editie staat, naast een mooi artikel over KMD-er Theo de Reuver, het afscheidsinterview met de voorzitter van v.v. Lyra, Klaas van der Eijk. Klaas is één van de aardigste voorzitters in het Westland, één met het hart op de goede plek. Vandaag was het KMD – Lyra en Klaas zijn laatste editie als voorzitter. Dat mochten we niet voorbij laten gaan. Mijn moeder vindt Klaas de leukste voorzitter van het Westland, zij mocht de bloemen overhandigen.

                                                                                                                              

Beer Pong en 2e handskledingmarkt op 19 november as.

Zaterdag 19 november belooft een mooie dag te worden. Misschien heeft u de aanplakbiljetten gezien in het clubgebouw? De feestcommissie organiseert een beer pong. Toegang is er alleen voor leden en toegangskaarten kunnen in de kantine worden gekocht. Wees er bij. Ook op 19 november, organiseert de jeugdcommissie een tweedehands-kledingmarkt in de kantine. Vooral de jeugd groeit razendsnel uit de kleren en elk seizoen zijn er nieuwe schoenen nodig en die zijn duur joh! Nu is het leven tegenwoordig al duur zat en is de kleding en zijn de schoenen na het gebruik in één seizoen vaak nog in zeer goede staat. Zonde om weg te doen.

Voor armoede is veel aandacht. Degenen die de contributie niet kunnen betalen worden door de gemeente ondersteund via de Westland pas, onze hoofdsponsor ING ondersteunt en ik vind dat iedereen die op jeugdkamp of met de voetbalschool mee wil doen, bij de club kan aankloppen. Ieder kind verdient een mooie tijd op KMD.

 

JO13-2, Melle van Wijnhoven, de kinderen van Jules en Jesse en afscheid van John

De JO13-2 boekte deze zaterdag de grootste uitslag van alle KMD teams en won met 17-1 van HMSH. Het goede vond ik de inzet en het spelplezier, maar het was vooral een sportieve wedstrijd waarin KMD duidelijk een maatje te groot was.

De pupil van de week is al die jaren een niet meer weg te denken fenomeen binnen de club. De pupil is vaak 10 of 11 jaar oud en komt uit de JO11 of JO12. Vandaag was het eigenlijk de beurt aan Peace van Paasen, alleen Peace was op (herfst) vakantie in Friesland en kon onmogelijk deze zaterdag aanschuiven. In allerijl werd gezocht naar een beschikbare vervanging. Die werd gevonden in Melle van Wijnhoven, alleen Melle zat vrijdag en zaterdagochtend nog in Venlo. Toch lukt het om deze zaterdag om 12.45 uur aanwezig te zijn. Melle had een mooie dag en Peace (wat een geweldige naam) komt later weer aan de beurt. Bij KMD1 liepen de kinderen van Jules Maring en Jesse de Waard in KMD shirts mee het veld op en dat vind ik zo mooi om te zien, die kleine handjes voor een high five en die trotse vaders. Na afloop van de wedstrijd was het gezellig druk in de bestuurskamer. Na alle mooie bedankjes voor de pupil, de scheidsrechter en de voorzitter was het slotwoord aan oud voorzitter, erelid, sponsor en oud leider van KMD1 Hans Verschoor. Hij bedankte John Schonewille die 6 jaar onze keeperstrainer is geweest. John heeft de huidige organisatie van keeperstrainers geïnitieerd en we zijn hem veel dank verschuldigd. John werkt nu als commercieel manager bij FC ‘sGravenzande en het gaat hem goed. Namens KMD, bedankt John.

 

KMD 1, 2 en de JO19-1

De JO19-1 haalde vandaag een huzarenstukje uit door de koploper in de 4e divisie, VFC uit Vlaardingen met 3-2 te verslaan. Een knappe prestatie waarin in de laatste minuten “de winnende” werd gemaakt. He team bleef gaan voor een goed resultaat. Geloof en vertrouwen gaven uiteindelijk de doorslag. Voor KMD 1 en 2 was het dit weekend Lyra dag. Beide teams waren in evenwicht en moesten uiteindelijk tevreden zijn met een punt. KMD2 bleef zicht houden op de ó zó belangrijke 3e plaats die na de winterstop recht geeft om promotievoetbal en KMD1 deed niet onder van de nummer 2 van de ranglijst, Lyra. In een spannende wedstrijd kon het tot op het laatst nog beide kanten opgaan. Lyra schoot een penalty op de lat en KMD mistte nog een dot van een kans in de slotfase. Volgende week wacht de nog ongeslagen koploper Monster uit. Met de afwezigen van de week, die er weer bij zijn, heeft trainer Dennis Roerade nog meer keus in zijn selectie. Benieuwd hoe Monster bestreden gaat worden? Ik zie u graag volgende week.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Schrijf hier uw bericht . . .

Foto Peter Foto Peter
IMG-20221029-WA0000 IMG-20221029-WA0000
IMG-20221030-WA0000 IMG-20221030-WA0000