Merijn Voorham

Fan

Vanaf mijn middelbare school periode kreeg ik mijn eerste baantje bij KMD. Zo was ik hulptrainer op de woensdagmiddag samen met huidig jeugdleider van de JO13-3, Hennie van de Eijckel, zat ik in de kascommissie en werd ik later, samen met huidig bestuurslid Marco Schregardus, jeugdleider. Vrijwilligerswerk werd er thuis met de paplepel ingegoten.

Het is daarom dat “de jonge vrijwilliger” mijn extra belangstelling heeft. Als ik mijn wedstrijd van de jeugd heb gefloten, heb ik in de commissiekamer extra aandacht voor Sara Visser, Amber van Niel, Skye van de Wetering, zelf nog tieners en op jonge leeftijd begonnen als clubscheidsrechter en met vrijwilligerswerk bij KMD. Zij komen uit een goed nest, denk ik dan.  Jeremy van der Stap is met zijn visie en opzet van het  jeugdbeleid (zo’n acht jaar geleden opgezet door toenmalig jeugdvoorzitter Jaco van der Tang) al meer dan tien jaar betrokken bij de jeugd. Als jeugdtrainer nam hij de groep onder zijn hoede die nu in de JO19 speelt of eerstejaars senior is. Ik heb u eerder verteld dat uit deze groep 14 spelers betrokken zijn als (assistent)coach bij de jeugd en alle 14 gaan zij op voor hun eerste jeugdtrainersdiploma. Het is geen toeval dat “het heilige vuur” via Jeremy wordt overgedragen. Ik heb een enorm respect voor deze jonge groep vrijwilligers.

 

Vandaag floot ik de JO12-1, een bijzonder talentvolle lichting, waar Mees Wijnstra en Merijn Voorham (17 jaar) de trainersstaf met  Raymond van Dullemen en Michael Bonemeijer assisteren. Een gouden greep. De jongens van pakweg 10-11 jaar hebben veel aan een hoofdcoach die senioriteit uitstraalt met daarnaast een jonge enthousiaste assistent die ze zelf in de JO19 zien voetballen. Het mes snijdt aan twee kanten, want een paar uur na de wedstrijd van de JO12 zie ik de jongens Mees en Merijn bij hun team aanmoedigen. Niets mooier dan een oudere speler die een jonge speler de kneepjes bijbrengt. Mees zat vandaag in Amsterdam, maar Merijn was bij de met 23-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior uit Rotterdam. Het gaat mij niet om de uitslag maar om de manier waarop ik zie dat Merijn met de jongens omgaat. Ik ben al jaren een enorme fan van Merijn Voorham. Het plezier dat hij uitstraalt, de rust, de pretogen en hij doet alles met de bal zo voor op een training. Dat dwingt respect af bij de jongere jeugd. Ook Merijn leert “het heilige vuur” weer door te geven.

 

In memoriam Ria van Rossen

Vrijdag bereikte mij het nieuws dat Ria van Rossen is overleden. U kent misschien haar zoon Rob van Rossen, die nu nog speelt in de Veteranen en jarenlang actief was in de selectie of Ria’s kleindochter Bo van Rossen, die keept bij Dames1. Ria is de dochter van één van de oprichters en oud voorzitter van de club, Janus van de Wetering. Ria was betrokken bij de oprichting van de Damesafdeling in 1974, speelde in dat eerste KMD Dames team en was, later, jarenlang leidster bij de Dames. Ik zag dat deze zaterdag de Dames1 op veld 3 met rouwbanden om speelden om de Oma van Bo te herdenken, een mooi gebaar. Namens KMD wens ik de familie van Rossen – van de Wetering veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

                                                                                                                              

Buurthuis van de Toekomst

Wateringen raakt zo langzamerhand volgebouwd, er is steeds minder ruimte om te spelen of elkaar in een wijkgebouw te ontmoeten. Waar Wateringen voorheen uitblonk in wijkcentra en sosen waar de jeugd kon verzamelen en allerlei activiteiten voor de gemeenschap plaatsvonden, daar telt Wateringen nu nog maar twee wijkcentra. Niet voor niets vraagt de gemeente of we het sportpark in de vakanties open willen stellen om zo de jeugd te laten spelen. Wateringen (en heel Nederland) “vergrijst” in rap tempo. Het aantal pensionado’s stijgt de komende jaren van 16 naar 22% van het inwoneraantal. Deze groep blijft het liefst actief (bewegen of een zinvolle dagbesteding). In navolging van buurman Velo waar de kantine op door de weekse dagen opengesteld is, zal KMD meer ruimte gaan bieden aan jongeren en ouderen voor een dagbesteding. Op de dinsdagmiddag kun je KMD al meedoen met Walking Voetbal of (in de kantine) Pilates. We zijn in een vergevorderd stadium om m.i.v. het nieuwe jaar samen te gaan werken met een Buiten Schoolse Opvang (BSO). De komende week vinden er afrondende gesprekken plaats. Binnenkort meer info.

 

Hoi Bas

Mijn ogen zijn mijn zwakke punt. Sinds mijn 8e jaar ben ik brildragend. Ik heb twee netvliesloslatingen gehad en zie nog genoeg, maar niet al te best van veraf. Regelmatig begroet ik in het dorp bekende KMD-ers of denk ik bekenden te zien. Zo wist ik bijna zeker dat ik deze week Bas van Ooijen zag fietsen. “Hoi Bas” begroette ik, alleen toen we elkaar passeerden zag ik dat het zeker Bas van Ooijen niet was. Of Ank Boon, dacht ik toch zeker te zien bij het boodschappen doen. “Hoi Ank”! De mevrouw die Ank niet was, glimlachte maar schaapachtig. Of ik hoor “zag je me niet?” ik zwaaide nog naar je! En dat vind ik zo vervelend. Ik wil niet arrogant of verwaand overkomen. Ik zie u echt niet! Daarom groet ik maar met het risico voor paal te staan, ook als ik de echte Dave Zonneveld dacht te herkennen. Hij had tenslotte allemaal tattoos over zijn armen, maar was het bij nader inzien toch niet! Sorry hoor!

 

4 november Algemene Ledenvergadering

U bent er toch wel bij? 4 november as is de Algemene Ledenvergadering om 20.00 uur op KMD. De komende week zult u de aankondigingen in de kantine, op de socials zien en gaan jeugdvoorzitter Martijn Tasma en ondergetekende de komende zaterdag met flyers ouders vragen om te komen. Want ook ouders hebben via het jeugdlidmaatschap, een stem en juist de inbreng en ideeën van nieuwe leden horen we graag. DJ iPod Joop zorgt er met zijn gevarieerde playlist voor dat het na afloop gezellig blijft en u wilt “het petje op, petje af” bij de stellingen over beleidsvraagstukken toch niet missen?

 

KMD 1, 2 en de JO19-1

De JO19 – 1 was deze zaterdag vrij. KMD2 won met 1-6 verdienstelijk bij Verburch en schiet op de ranglijst naar de top. KMD1 is nog zoekende naar de ideale samenstelling en presteert op zijn zachts gezegd wisselvallig. Nu stond de ervaren Odens van der Zwan in de goal in plaats van ons talent Sam Bouwmeester. Achterin zat het goed dicht en toch kwamen we door een van richting veranderend schot op een 1-0 achterstand. KMD deed er alles aan om de aansluiting te forceren en was ook toen we met 10 man, vanwege een ongelukkige en misschien wel onterechte tweede gele kaart van Tycho Wentink, de betere ploeg en verdiende zeker een punt. Maar als wij niet scoren en hunnie wel, verlies je de wedstrijd.

Je kunt niet blijven volhouden dat je de betere ploeg bent als je niet scoort, doelpunten maken is een kwaliteit die beslissend is. In de herfstvakantie is er geen competitie voetbal en kan er door staf en spelers gewerkt worden aan het zelfvertrouwen en doelgerichtheid. Het komt goed.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
Merijn Voorham Merijn Voorham