Jonas Kool en Yannick Morssink

FC Apollo Parga

Wanneer komt je column weer, werd mij herhaaldelijk gevraagd? Na mijn vakantie heb ik steeds gezegd, als de competitie weer gaat beginnen. In de voorbereiding valt best veel te vertellen, maar in een voorbereiding is iedereen zo druk met het neerzetten en richten van de vereniging dat veel tijd en energie juist daar naar uitgaat. En het is vakantietijd. We hebben een prachtzomer gehad en ik hoop dat u net zo genoten hebt als ik. Wel even leuk om als “check in” mee te beginnen. Samen met Georgette zat ik in Parga Griekenland en ik zal u niet mijn hele vakantieverhaal vertellen maar toch wel de ontmoeting met Nicos Gogozotos, de hoofd sponsor/voorzitter van de plaatselijke voetbalclub, die trouwens verdacht veel leek op de overleden komiek Piet Bambergen, maar dat is weer een heel ander verhaal. Leuk om te horen hoe “anders” het eraan toegaat bij de plaatselijke FC, compleet met rondleiding door het sportpark (lees; één kunstgrasveld en kleedlokaal). Dan besef je ook weer eens hoe goed wij het hebben in Nederland en hoe goed wij, in Nederland en bij KMD, wel niet georganiseerd zijn. Wat ik weer heb geleerd: tel je zegeningen en benadruk vooral het positieve dat plaatsvindt want er gaat meer goed dan fout.

                                                                                                                              

Er gaat meer goed dan fout

Ieder seizoen is het weer een sinecure om de start gladjes te laten verlopen: alle leiders, trainers, begeleidersfuncties bij de jeugd in te vullen, de kleding op tijd te laten komen, het onderhoud op tijd af te krijgen, scheidsrechters te werven, gesprekken met de gemeente aan te gaan, met de buren in gesprek te zijn, het assortiment voor de kantine op orde te krijgen, alle nieuwe inschrijvingen wegwijs te maken binnen de club, alle bestuursleden en commissieleden binnen boord te houden, de opstallen schoon te houden, het restylen en het openen van de nieuwe dameskleedkamers, het werven van nieuwe sponsoren, de elftallen samen te stellen, de CV installatie te laten vervangen, nieuwe materialen in te kopen, nieuwe evenementen en acties opzetten en de bar en keukenploeg op orde hebben. En vooral dat laatste loopt nog niet lekker. Daarom hebben we een oproep geplaatst voor keukencaptains  (https://www.sv-kmd.nl/nw-21658-7-4099524/nieuws/keuken_captains_gezocht.html)en zijn we op zoek naar versterking van de Barcommissie en vooral nieuwe keukenprinsen en prinsessen. We doen er alles aan om alle openstaande vrijwilligersposten zo snel mogelijk ingevuld te hebben. Na een vakantie moet de hele vereniging weer op gang komen, dat kost tijd. Even geduld a.u.b. We zijn druk doende om de club weer te richten en in te richten.

 

BOOS

Ik maak me ernstige zorgen over de toegenomen agressie binnen en buiten de velden. We  kunnen vaststellen dat het een maatschappelijk verschijnsel is, dat we te maken hebben met een polariserende samenleving die ervoor zorgt dat mensen meer tegenover elkaar komen te staan en elkaar niet meer weten te vinden. Als de normen en waarden (omgangsvormen) in de Tweede Kamer te wensen overlaten, de profs zich niet weten te beheersen en “kopstukken in de samenleving” niet het goede voorbeeld geven, is er werk aan de winkel. Het is betreurenswaardig dat het gebrek aan respect om op een nette manier met elkaar om te gaan, ook doorsijpelt op de amateurvelden. Het bestuur zal in haar beleid op normen en waarden strakker in de wedstrijd zitten, geen agressie meer dulden en paal en perk stellen aan de omgangsvormen.

Ik haat straffen en geloof in tweede kansen, maar zie in dat “het pappen en nathouden” gezien de huidige moraal niet meer helpt. Van leiders en stafleden verwachten wij een waardige voorbeeldfunctie en van leden een voorbeeldig gedrag. We deinzen er in ieder geval niet meer voor terug om hard in te grijpen. Jammer, we kunnen niet anders.

 

Burendag

Zaterdag 24 september jl. was het Nationale Burendag. Bij KMD is het al jarenlang een goede gewoonte om de relatie met de 50 aanpalende buren te bekrachtigen. Afgelopen zaterdag gingen Carin Schaaff, Dide en Jop  van Adrichem en Marco Schregardus namens KMD langs met een kistje tomaten en de brief. De strekking is ieder jaar om “in gesprek” te zijn, ballen terug te halen en klachten te absorberen. Daar zitten fijne en minder fijne gesprekken tussen. Altijd proberen we met elkaar “in verbinding” te blijven en onze “goede kant” te laten zien. Daarom hebben we alle buren uitgenodigd op zaterdag 8 oktober as. voor een ontvangst in de bestuurskamer en een wedstrijd, als KMD1 thuis tegen Naaldwijk 1 speelt. 

 

De KMD jeugd

Martijn Tasma is sinds dit seizoen, als opvolger van Anton Wouters, onze jeugd voorzitter. Er staat inmiddels wat moois bij de jeugd. Over de JO19-1 heb ik al zoveel verhaald, zij spelen inmiddels divisie en hebben, na vele overwinningen en het kampioenschap vorig seizoen, weer eens ervaren wat verliezen is. Trainer Lars Kavelaar appte mij deze week trots dat zijn team ingedeeld is bij Feyenoord en Sparta. Onze jeugd speelt inmiddels op een behoorlijk niveau. Het is nu zaak om onze talenten op de club te houden en ze goed te begeleiden.

Het meest trots ben ik deze week op twee jeugdspelers. Yannick Morssink is uit 600 aanmeldingen gekozen om deel te nemen in de KNVB jeugdraad en, vorig jaar was hij nog pupil van de week, Jonas Kool. Als jongste supporter was hij alleen op zijn fietsje naar de Berensteinlaan gefietst om KMD1 te zien spelen. Met zijn pasje bestelde hij keurig limonade in de kantine en genoot hij van de wedstrijd. Kijk, dat zijn jeugdleden waar we op kunnen bouwen.

 

Algemene Ledenvergadering vrijdag 4 november as.

Zet u hem alvast in de agenda. Vrijdag 4 november as. is de Algemene Ledenvergadering. Informatie volgt.

 

KMD 1 en 2

Via deze rubriek volgen we wekelijks de verrichtingen van de KMD selectie. KMD 2 had gelijk een mooie pot op het affiche uit tegen Velo 3. Helaas konden zij de punten niet meenemen naar Suijdervelt. KMD 1 is, o.l.v. van onze kersverse nieuwe trainer Dennis Roerade, het seizoen goed begonnen. Uit bij nieuweling in de poule, Den Haag Zuid West, werd met 3-6 gewonnen. Ik genoot van het nieuwe elan, de inzet, het voetbalstrijdplan en de mooie doelpunten. Ook hier zijn er verbeterpunten en moet het team nog groeien en is het gezegde dat de eerste klap een daalder waard is. Er kan met vertrouwen toegewerkt worden naar de wedstrijd van volgende week tegen Laakkwartier. Als u een jong, fris team aan het werk wil zien, kom kijken, volgende week om 14.30 uur. Of eigenlijk 12.00 uur dan ziet u KMD 2 thuis spelen tegen Die Haghe3 of om 12.30 uur op veld 3 de JO19-1 tegen Spirit. In ieder geval: het seizoen is weer begonnen!

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
WhatsApp Image 2022-09-25 at 14.48.32 WhatsApp Image 2022-09-25 at 14.48.32
WhatsApp Image 2022-09-25 at 14.49.12 WhatsApp Image 2022-09-25 at 14.49.12
WhatsApp Image 2022-09-25 at 14.49.46 WhatsApp Image 2022-09-25 at 14.49.46