Van Gaal

België

Het was kiezen deze zaterdag, mijn kleindochter vierde haar eerste verjaardag en waar moest ik heen? Twee teams streden voor de kers op de taart van het seizoen en dan was er nog het afscheid van prominente veteranen de afgelopen vrijdagavond. Kom je net terug van een fietsweek in België, waar je in het café in St. Truiden het Nederlands Elftal met 1-4 van België ziet winnen en dat is lekker hoor! Thuis is er dit weekend op KMD nog van alles te beleven zoals het 7x7 toernooi op ons sportpark. Onze club leeft, zoveel is duidelijk.

 

Bij de ballen

In mijn stukjes gaat het regelmatig over normen en waarden, opvoeden, fatsoen, netheid, opruimen etc. eigenlijk gaat het om de vraag om a.u.b. een beetje rekening met elkaar te houden. Kleedkamers houd je netjes, de patio ruim je netjes op, je lege flessen neem je mee, je peuken en bierdoppen ruim je op in de vuilnisbakken. We vinden het volgens mij volkomen logisch om de club met elkaar “netjes” te houden. Thuis doe je dat ook met je kamer, de was, de tuin dus ook op de club. Toch? En anders hoor je wat mij betreft niet op KMD thuis.

Bijgaande foto van de ballen, ontving ik van Jeroen van der Gaag. Jeroen woont in één van de huizen aan de overkant van de sloot. Gelukkig heeft hij een prima relatie met de buren, die zich werkelijk verbazen wat er wekelijks over de hekken wordt geschoten. Volslagen onkunde, maar het kan een keer gebeuren natuurlijk, maar dan ga je de bal wel halen! Toch?

Op de foto telt u veertien ballen die in één tuin zijn geschoten in 3 maanden, het zijn meer ballen dan het seizoenstotaal van topscorer Arend Balijon van KMD1.

Kwestie van discipline bij de trainers en leiders om hun spelers te wijzen op de gedragscodes binnen het team. Kwestie van fatsoen bij ouders en spelers om te laten zien, hoe het hoort. Je begrijpt dat ik er van baal als  ik dergelijke foto’s krijg doorgestuurd en geen verhaal heb naar onze buren toe. Mijn gesprekstof naar de buren die overlast ervaren, wordt zo wie zo korter, hetzelfde geldt voor de gesprekken die intern worden gevoerd over diefstal, verlies etc. Als waarschuwen niet meer helpt, wordt het tijd voor camera’s en lik op stuk beleid. Iets wat ik persoonlijk verafschuw maar niet meer kan tegenhouden. De schade kost de club te veel en er is intern te veel ergernis over zoveel onverschilligheid bij sommige leden. Jammer, maar het is niet anders, we zijn te lang bij de ballen gegrepen en dat doet pijn.

                                                                                                                              

O23 kampioen

In mijn vorige stukje schreef ik al over ons opleidingsteam de O23 en hun kampioenskansen. Deze zaterdag flikten ze het en werden zij kampioen in hun klasse. Mooi dat deze jonge senioren bovenaan eindigden en ze verdienden het! Het hele jaar heb ik ze o.l.v. Jan Flokstra keihard zien trainen, ze waren er altijd en het mooie is, het zijn heerlijke gasten. Gefeliciteerd mannen!

 

KMD JO19-1 naar de divisie

Op de zaterdagmorgen naar Bleiswijk om onze JO19-1 te zien spelen bij Soccer Boys. Om 12.00 uur was aldaar de aftrap. Teammanager Caroline Soer had een heuse bus met supporters geregeld. Bij aankomst zag je de supporters zitten op de heuvel met de KMD vlaggen. Wat een mooi gezicht was dat! En dat doet de jongens goed, dat verzeker ik je, bij een uitwedstrijd zoveel supporters om je heen.

Soccer Boys is de club van Bleiswijk en staat bekend als “het andere Oranje”, een gezellige dorpsclub op een prachtige locatie (vlakbij het saunacomplex Elysium).

De warming-up was scherp en de jongens waren klaar voor de apotheose van dit seizoen. Zou dit de eerste KMD JO19 lichting in de divisie zijn? Met wit zwarte rookpotten kwamen de spelers op, mooie sfeerbeelden. Zoals dat altijd gaat in belangrijke wedstrijden, was het begin van beide kanten rommelig en zag je dat Soccer Boys geen verkeerde ploeg had. KMD speelde in de vertrouwde opstelling en in dezelfde samenstelling als in de kampioenswedstrijd, alleen stond vaste keeper Sam Bouwmeester nu op doel en zat JO17-1 keeper Michael Spaargaren op de bank. Kansen op de openingstreffer volgden over en weer, het werd een open wedstrijd. Halverwege de eerste helft kreeg KMD net buiten de zestien een vrije trap, die door “goudhaantje” Leandro Havinga fantastisch in de bovenhoek werd gekruld. 1-0 voor KMD, dat was ook de ruststand.

In het zonnetje was het goed toeven langs de lijn en was je benieuwd hoe de jongens een lang seizoen en een taaie tweede helft zouden verwerken. Konden zij “de druk” aan? Coach Appie wisselde preventief “de gele kaarten” en was blij met zijn sterke bank. Na 10 minuten scoorde goaltjesdief Wouter van Spronsen de 2-0 voor KMD. Het sein voor Soccer Boys om extra gas te geven en binnen no time stond het 2-2, viel goalie Sam Bouwmeester geblesseerd uit, kwam “de coole” Michael Spaargaren het veld in en werd het restant van de wedstrijd een slijtageslag. Wie kon de spanning aan en had zijn zenuwen het beste onder controle? Vanwege de blessure van Sam werd er ruim 10 minuten extra tijd bijgeteld. Het venijn zat em in de staart. Net toen coach Appie zijn spelers voor de nakende penaltyreeks stond op te noemen was daar ineens een buitenkansje voor Renzo van Nieuwveld. De linksback van Soccer Boys haakte Renzo en de bal ging op de stip. De penalty werd ingeschoten door Wouter van Spronsen. De slotfase was hectisch met dubbele gele kaarten, dus rood, voor twee Soccer Boys spelers. Tegen negen man werd het, wederom door “superspits” Wouter van Spronsen, 4-2 voor KMD. Wat volgde was euforie, witte zwarte rookpotten, supporters, ouders op het veld. Iedereen was blij! Behalve toen de KMD vlaggen door de baldadige Bleiswijkse jeugd werden meegepikt. Toen renden de KMD JO19-1 selectie er achteraan. Van de KMD vlaggen blijf je met je poten af, die zijn heilig!

 

Nog één keer Bickel Beer

Je actieve voetbalcarrière afsluiten is zo’n momentje. Al twee jaar geleden stond de afscheidswedstrijd van Marcel van der Gaag bij de Veteranen op het programma. Door corona kwam het er niet van. In die twee jaar namen ook Carlos “Santana” van Dijk, Jeroen Poirot, Rob “Sjef” van Egdom en na dit seizoen, “Meester” Rob Dankers en Arnaud “Tesla” Persoon afscheid van KMD Veteranen II. Aanvoerder Wim van Wilgen had een heuse internationale tegenstander geregeld bij de wedstrijd die niemand wilde missen. Nog één keer op de foto met het team uit Engeland. Verhalentikker “Tic Tac” Theo van der Kaay had mooie speeches voor het afscheid voorbereid, maar het belangrijkste: er waren nog filmopnames van bijna 18 jaar geleden, toen de Veteranen meededen aan een toernooi in de Amsterdam ArenA en het onmogelijke geschiedde. Feyenoord fan Marcel van der Gaag alias “Bickel Beer” scoorde zijn mooiste goal ever. En juist dat moment zegt alles voor Marcel. We hoeven niet meer te praten over zijn voetbalkwaliteiten, wat blijft is dit beeld voor de eeuwigheid. Marcel van der Gaag scoorde in de Amsterdam Arena en was een fantastische voetballer. Kijk maar hoe mooi dat doelpunt (https://youtu.be/Z6htrKqUedU) was.

 

18 juni as. All Stars voetbal toernooi op KMD

Zaterdag 18 juni as. is de gezelligste dag op KMD. Ouders en spelers van KMD, doe mee met

de afsluiting van het seizoen. BBQ en een mooi programma voor jong en oud. Schrijf (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd36EYEXGdjEnWEGiGrh45hdjYG6u7XSBtZ2QGoD22IQxkcZw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0) je in!

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220612-WA0000 IMG-20220612-WA0000
IMG-20220612-WA0001 IMG-20220612-WA0001
IMG-20220612-WA0002 IMG-20220612-WA0002
IMG-20220612-WA0003 IMG-20220612-WA0003
IMG-20220612-WA0004 IMG-20220612-WA0004