Kinderen van de club

Huldiging

Deze zaterdag was het extra feest. Het was blijven hangen vanwege de laatste thuiswedstrijd van KMD1 dit seizoen na afloop van de wedstrijd KMD – Naaldwijk. Om 17.15 uur was er de huldiging van de JO19-1, die vorige week kampioen in de hoofdklasse waren geworden.

Zo stond de hele selectie op het podium voor de huldiging en dit is een speciaal elftal hoor.  De JO19-1 is een echte vriendenclub, ze gaan met elkaar op vakantie en stappen. Op de donderdagavond zijn ze de sfeermakers in de kantine en helpen ze Ruud Fidder achter de bar en in de keuken. Het zijn jongens die zich inzetten voor de vereniging en het embleem van de club op het hart dragen. De meeste ouders doen ook vrijwilligerstaken zodat ze zien wat er nodig is om een bijdrage te leveren aan de vereniging. Kortom dit is (eindelijk) weer een lichting om trots op te zijn, de meesten spelen al vanaf de F op KMD en hebben alle jeugdelftallen doorlopen. Vijf spelers spelen volgend jaar voor de senioren, de overige negen zijn met aanvulling van de JO17-1 weer te bewonderen, in de divisie? Dat belooft wat voor de toekomst. Het is belangrijk dat deze vriendengroep bij elkaar blijft en bij KMD opgroeien tot “grote mannen”. Misschien kunnen ze in naam in de toekomst naadloos worden toegevoegd aan het rijtje Hans en Theo van de Wetering, Peter Zonneveld, Ed Boutkan of Jesse de Waard. Maar dan moet je het wel kunnen volhouden om minimaal 10 jaar in KMD1 te spelen en beslissend te zijn voor het elftal. De potentie is er, het is aan deze groep jongens om dat eruit te halen. Het was een mooi seizoen. Hoofd Jeugd Opleidingen Jeremy van der Stap heeft vanaf de JO15 geboetseerd aan dit elftal en trainer / coach Appie mocht dit seizoen de kroon op het werk zetten. Dit elftal is echt een team, daarom was het mooi om te zien dat de jongens genoten van de belangstelling. Teammanager Carolien Soer had het prima voor elkaar en de jongens bleven nog lang hangen.

                                                                                                                              

Het zit er in, maar komt het er uit?

Als je talent hebt, is dat mooi natuurlijk. Of je als jeugdspeler ook doorbreekt is van veel factoren afhankelijk. In de jeugd kun je nog redelijk beschermt spelen en tegen leeftijdsgenoten is de weerstand anders. In de senioren, bij de grote jongens, speel je ineens tegen mannen met baarden. En mannen met baarden gaan niet zomaar opzij, die vreten je op! Behalve techniek, speelt het fysiek en de mentaliteit een grote rol. Met fysieke kracht, win je duels en met een juiste mentaliteit win je de wedstrijd.

Het verschil wordt gemaakt door een perfecte wedstrijdinstelling en de coach die het elftal zo weet neer te zetten dat het voelt of je met een mannetje meer speelt. Vertrouwen speelt daarin een cruciale rol. Een elftal is een team als ze alles voor elkaar over hebben omdat ze elkaar respecteren, vertrouwen en voor elkaar door het vuur willen gaan.

Veel jeugdspelers waren een topper in de jeugd maar komen tekort in de senioren omdat ze een eerder genoemd aspect missen. Daarbij moet je ook nog eens slim zijn omdat er ploegen zijn die intimideren en je onder druk zetten of zelfs bedreigen. Blijf dan maar eens rustig en vooral niet bang. De stap van jeugd naar senioren is best een grote. Bij KMD doen we er alles aan om de jeugd daarbij zo goed mogelijk te begeleiden. Verwacht niet gelijk wonderen van een jonge ploeg. De eerste stap is van het elftal een team te maken.

 

18 juni as. All Stars voetbal toernooi op KMD

Zaterdag 18 juni as. is de gezelligste dag op KMD. Dan worden alle voor die dag ingeschreven

leden door elkaar gehusseld en wordt er in 7x7 formaties heerlijk tegen elkaar gespeeld. De

seizoen afsluiting is altijd supergezellig, met BBQ en een mooi programma voor jong en

oud. De organisatie is in handen van Ab van den Berg, Wim van Wilgen, Lisa 

 de Waard, Jelle Lemkert en Patrick Kriek. Er zijn al meer dan 60 inschrijvingen dus wil je van

een plaatsje verzekerd zijn? Schrijf je dan snel in via de site. (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd36EYEXGdjEnWEGiGrh45hdjYG6u7XSBtZ2QGoD22IQxkcZw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0)

Ook ouders zijn van harte uitgenodigd om hun kunsten te vertonen en gezellig mee te doen.

 

Een lid van verdienste

Marco van der Gaag haat het om in de belangstelling te staan, vindt alle heisa maar gedoe en komt per definitie niet op een algemene ledenvergadering omdat het één grote poppenkast is. Marco is dan ook altijd duidelijk, zwart/wit, je bent goed of goed fout en daarbij is hij het type “niet lullen maar poetsen”. Wat Tom Beugelsdijk is voor Den Haag, is Marco voor KMD; een cultheld. Zijn lange haren draagt hij al vanaf zijn jeugd en nu hij 50 jaar is, is hij nog steeds het toonbeeld van no nonsense en geen steek veranderd. Dat kunnen niet veel hem nazeggen, Marco is altijd zichzelf gebleven. Waarom ik al deze mooie woorden over Marco optyp? Met zijn jarenlange inzet als vrijwilliger: trainer, leider, achter de bar, schoonmaak en onderhoudsploeg etc. was hij een onmisbare schakel met hart voor de club. Marco verdient een lintje, maar die laat hij zich niet opspelden en nu hij zich voor andere doelen gaat inzetten, moeten we hem toch kunnen eren en onze waardering uitspreken? Bij zijn afscheid moesten zijn zoon Koos en mede organisator Wim van Wilgen een list verzinnen om hem naar KMD te lokken. Nou, dat heeft Marco geweten. Het werd een gezellige avond en Marco kreeg zijn huldiging. We gaan hem ongetwijfeld nog zien, maar dan langs de lijn om te kijken bij de wedstrijd van Koos en het liefst met vader Arie van der Gaag.

 

KMD 1 en 2

KMD2 won knap haar thuiswedstrijd met 2-0 van Maasdijk. En dat met een aangepaste ploeg waar JO19-2 spelers Thijs Groenewegen en Tycho Kriek hun debuut maakten en waar Mees Canten van de JO17 in de slotfase, het familiefeestje compleet maakte. Het betekende dat trainer / coach Edwin Canten moest improviseren omdat maar liefst vijf spelers met KMD1 mee moesten doen. Dat zet dit resultaat nog meer in perspectief. Mooi om te zien dat JO19-1 spelers Tobias Schurmann en Jens Entrop al zo’n volwassen inbreng hadden.

KMD1 lukte het niet de laatste thuiswedstrijd te winnen van Naaldwijk. Des te knapper was de prestatie van afgelopen dinsdag. De inhaalwedstrijd tegen DSVP werd met negen man knap gelijk gespeeld en het had niet veel gescheeld of Arend Balijon had de winnende goal op zijn schoen.

Er staat voor KMD1 nog één wedstrijden op stapel. Zaterdag 4 juni as. om 14.30 uur spelen we uit tegen DSVP. Het zal de laatste wedstrijd zijn van Martin de Mooij, die afscheid neemt als trainer van de vereniging. Geven de spelers hem nog een daverend afscheid?

Het zal zo wie zo een aparte wedstrijd worden omdat ook Hans Verschoor en Gerrit de Waard stoppen als leider van het eerste team. Ik ben er helaas niet bij vanwege een vakantie, maar de afscheidswoorden na die wedstrijd gaan gewoon door want ook het bestuur heeft genoeg vakkundige invallers. En is het afscheid van Dylan Arbouw van de selectie nu echt definitief? Een KMD1 zonder de meest waardevolle speler van het afgelopen seizoen is haast ondenkbaar, maar ook hij kreeg bloemen en een nette fles na afloop. We gaan het allemaal merken als de balans wordt opgemaakt.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220213-WA0000 IMG-20220213-WA0000
IMG-20220528-WA0000 IMG-20220528-WA0000
IMG-20220528-WA0001 IMG-20220528-WA0001
IMG-20220528-WA0002 IMG-20220528-WA0002