Een Mooie Dag

De dood of de gladiolen

Deze zaterdag was er weer één van uitersten. In de morgen was ik in Oude Haske (bij Heerenveen) voor de begrafenis van de vader van mijn zwager Sieb. De familie begreep dat ik deze keer niet langer in Friesland verbleef en na de plechtigheid weer naar Wateringen vertrok. Zwager Sieb is immers jarenlang spelend lid geweest van KMD en wil ieder weekend niets liever dan dat KMD wint en dat ik persoonlijk verslag aan hem doe. De 4-0 overwinning op Loosduinen deed iedereen goed. Je kan zeggen dat van de 52 teams er hooguit 3 erg betrokken zijn bij de selectie, toch maakt het voor zeker 100 supporters, nog eens 100 direct betrokken vrijwilligers en 400 volgers op afstand wel degelijk uit of KMD 1 wint of verliest. Neem daar nog eens bij dat een goede pers en winnen de club altijd goed doet en je begrijpt dat de sfeer na afloop op de patio uitgelaten was of misschien wel opgelucht. Het was een mooie dag.

                                                                                                                              

Westland Ontmoet

Op dinsdagmiddag is KMD het domein van de ouderensporten. Op die dag spelen de Old Stars van KMD o.l.v. Theo de Reuver hun partijen onder de noemer Walking Voetbal. Hoe wel als ik toekijk zie ik menig Old Star een beetje rennen. In de kantine liggen de dames en heren op hun matje oefeningen Pilates te doen o.l.v. Jacqueline Spruit. KMD is een Club voor het leven en dat betekent dat we sport aanbieden van 0 tot 100.

Het sporten van de ouderen is in Westland niet onopgemerkt gebleven. Op woensdag 1 juni as. van 11.00 - 13.00 uur vindt er op ons sportcomplex een mooie manifestatie plaats onder de noemer “Westland Ontmoet”. Op die dag worden 25 partijen ontvangen die betekenis hebben voor de ouderensport In Westland. KMD heeft in het Westland een voorbeeldfunctie. Theo de Reuver zal die dag voor de deelnemers een clinic Walking Voetbal verzorgen en er vinden diverse lezingen plaats. Mooi om die dag gastheer te zijn voor de ouderensport.

 

Randy Mullenders

U kent misschien niet allemaal Randy Mullenders. Randy is de zoon van erelid Jeffrey Mullenders. Randy is 29 jaar lid van KMD, kind van de club en speelt dit seizoen bij KMD Veteranen I zijn partijen. Wilt u Randy nog zien spelen, dan moet u snel zijn want Randy gaat verhuizen naar Waddinxveen en KMD verlaten en dat na 29 jaar! Vandaag was Jeffrey aanwezig bij de wedstrijd van KMD Veteranen I tegen KMD Veteranen II om zijn zoon nog 1x te zien spelen. De twee elftallen zitten bij elkaar in de poule en troffen elkaar op deze zonnige dag. De eindstand over twee wedstrijden is duidelijk 10-2 voor Veteranen I. Dat deze heren gemiddeld 10-15 jaar jonger zijn doet er toe, evenals het doelpunt dat Randy maakte en vooral het gebaar van het team dat ze nog voor één seizoen Randy’s contributie betalen zodat hij het magische aantal van 30 jaar lidmaatschap bereikt! Kijk dat is kameraadschap en een gebaar om trots op te zijn.

 

Pupil en senior van de week

Deze week was Mike Bonemeijer onze pupil van de week. Ik heb vaak pupillen meegemaakt die zwaar onder de indruk waren van de entourage en mijn open vragen met één korte zin afdeden. Mike speelt bij de JO11-1 en praatte honderd uit tijdens het interview in de bestuurskamer. Als Mike KMD1 niet haalt, kan hij altijd nog presentator of cabaretier worden. Wat een mooi ventje is die Mike.

Odens van der Zwan is keeper bij KMD1 en vandaag was zijn Opa onze speciale gast. Opa van der Zwan werd vandaag 91 jaar en wilde zijn verjaardag niet vieren omdat hij persé bij zijn kleinzoon wilde kijken. Opa van der Zwan kreeg net als Mike een bal met de handtekeningen van alle KMD spelers er op. Of Opa de bal onder zijn bed legt of ermee gaat voetballen is nog niet duidelijk.

 

Kampioenen?

Het einde van het seizoen is in zicht. Bij senioren kunnen de volgende teams a.s. zaterdag kampioen worden: KMD7 (7 punten los), O23 (gedeeld eerste momenteel), VR1 (gedeeld eerste momenteel met Semper, a.s. donderdag spelen beiden tegen elkaar bij Semper Altius.) En bij de junioren kan de JO19 het kampioenschap en promotie naar de divisie bewerkstelligen. Zij spelen zaterdag a.s. om 12.00 uur thuis de kraker tegen Die Haghe JO19-1.  Komt allen kijken.

 

18 juni a.s. All Stars voetbal toernooi op KMD

Zaterdag 18 juni a.s. is de gezelligste dag op KMD. Dan worden alle voor die dag ingeschreven leden door elkaar gehusseld en wordt er in 7x7 formaties heerlijk tegen elkaar gespeeld. De seizoensafsluiting  is altijd supergezellig, met BBQ en een mooi programma voor jong en oud. De organisatie is in handen van Ab van den Berg, Wim van Wilgen, Lisa 

 de Waard, Jelle Lemkert en Patrick Kriek. Er zijn al meer dan 60 inschrijvingen dus wil je van

een plaatsje verzekerd zijn?Schrijf je dan snel in (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd36EYEXGdjEnWEGiGrh45hdjYG6u7XSBtZ2QGoD22IQxkcZw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0) op de site.

Ook ouders zijn van harte uitgenodigd om hun kunsten te vertonen en gezellig mee te doen.

 

KMD 1 en 2

In de vorige edities kon ik steeds ruime over winningen noteren van KMD2. Tegen het hoog geplaatste ‘s-Gravenzande konden ze de goede reeks helaas niet continueren. Een overwinning van KMD1 was gezien de ranglijst hartstikke hard nodig. Met het mooie weer was het dan ook weer lekker druk op ons Sportpark Suijderveldt. Zouden onze jongens de spirit hebben om uit te halen tegen Loosduinen? Aanvoerder Jesse de Waard gaf na 3 minuten persoonlijk het antwoord en schoot met een bekeken lob vanaf de middenlijn de

1-0 binnen. Als Jesse er moet staan, staat hij er. Was hij de vorige week nog geblesseerd en werd hij tegen DWO gespaard vanwege een onwillige spier, vandaag liet hij zien hoe belangrijk het mentale aspect is. Het mooie is dat die inzet door de groep wordt opgepikt. Aanvaller Arend Balijon had ook op zijn netvlies staan dat er vandaag persé gewonnen moest worden. Net als Jesse, scoorde Arend 2x, zodat de eindstand 4-0 voor KMD was. De staf en het gehele team verdient een compliment voor de wedstrijdinstelling. Het kan dus wel!

Volgende week spelen we de Westlandse derby uit bij Lyra. Met een vrije geest en met deze wedstrijdinstelling kan veel. De supporters zullen er weer voor jullie zijn.

 

                 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220514-WA0000 IMG-20220514-WA0000