Air Pods

Altijd aan

In de hedendaagse maatschappij zijn veel prikkels. Op je werk, in het verkeer, de televisie, de mobiele telefoon, de computer, de playstation, de vele games, overal flikkeren lichtjes, zijn er berichten, is er nieuws, moeten we aangehaakt blijven anders zijn we “uit”. Veel mensen staan, behalve als ze slapen, 24/7 “aan” om maar niets te hoeven missen. Triest dat hele drommen mensen hierin meegaan en geen “stilte” meer inlassen omdat er geen seconde van het leven gemist mag worden. De rust is zo broodnodig om je geestelijk en mentaal weer op te laden, om weer klaar te zijn voor een drukke werk of school week. Het verbaast me dan ook dat velen geen kijk hebben op de mentale gezondheid en dat begint al met de ouders die hun kinderen langdurig voor de TV of aan de playstation zetten, dan hebben zij tenminste rust of een moment voor zichzelf. Een exponent die de laatste jaren opkomt is jeugd die overal en altijd muziek meeneemt; in de kleedkamer, op het veld als er gespeeld wordt, op de fiets, op de scooter etc. Met air pods komen ze al aan, want die sprieten uit je oren zijn zo hip en je mist niets hé. Denk even terug aan de broodnodige rust een paar alinea’s terug, die gun je toch iedereen? Ook de buren hebben last van de overdaad die de jeugd van huis uit meekrijgt. Voetballen op KMD, terwijl we gesloten zijn, a la. Ik klom vroeger ook over een hek heen, maar we veroorzaakten geen overlast. Nu wordt er veel gevoetbald op KMD en daar moet muziek bij want je moet en voetballen en chillen en muziek luisteren.

Om de overlast tot een minimum te beperken, heb ik de oplossing! Je voetbalt, chillt en hebt je air pods in! De buren hebben dan geen last meer van je, je hoort de agent die je komt bekeuren niet, je bent lekker aan het sporten en voor je 50e mogelijk doof. Eén voordeel; jij hoort de kinderen die tegen die tijd overlast veroorzaken tenminste niet meer.

 

Positieve Sportcultuur

We hebben het in deze column regelmatig over de maatschappij of KMD zoals wij die in willen richten. In hoofdstuk 5 van het beleidsplan is daar veel over weggeschreven. Als we met elkaar doen wat daar staat, hebben we toch een perfecte club.

In het leven, werkt het zo dat je continu aandacht moet vragen om de vraagstukken die er toe doen. Het menselijk brein werkt zo dat maar een fractie van de boodschappen blijft hangen en als je maar vaak herhaalt, komt er elke keer een fractie bij.

Bij KMD vragen we d.m.v. een promo op social media  (zie www.westlandwint.nl (https://www.westlandwint.nl/)) en posters die in de kantine hangen uw aandacht voor de positieve sportcultuur die we graag op KMD terug zien.

* Samen een bardienst draaien …………………….. is winst voor de club

* Vrijwilliger worden en blijven ………………………. is winst voor de club

* Positieve en betrokken ouders ……………………. ze zijn een winst voor de club

De campagne is ontwikkeld door KMD-er Thomas van der Schoor (van het reclamebureau MOOIROOD) en op de foto ziet u bestuurslid Marco Schregardus die verantwoordelijk is voor de uitvoering van onze normen en waarden op KMD.

 

Voetbalschool

Ook in de meivakantie was het deze week druk op KMD. Waar kinderen, minder dan voorheen, kunnen buitenspelen en het aantal voetbalveldjes of mogelijkheden op straat is beperkt, kun je op KMD lekker je gang gaan. De hekken zijn tijdens de vakantie open en je kunt, mits zonder muziek, lekker spelen, voetballen met je vriendjes en vriendinnetjes. Mooi om te zien dat er zo goed gebruik van wordt gemaakt. De afgelopen week was voetbalschool Kick aanwezig om kinderen onder begeleiding diverse voetbalspelvormen aan te bieden. Een hele dag voetballen, gezond eten en plezier hebben was het credo. Ik zag de glimmende gezichten, de lol en het plezier.

 

Mies Jongerius

We hebben weer een nieuw jongste lid. Mies Jongerius is de zoon van Esther en Michiel (Chiel van KMD4). Samen met een trotse opa Cees zijn er nu drie Jongeriussen lid van de club, opa Cees doet aan walking football en is bij KMD1 op zaterdag langs het veld te vinden. Met de KMD-genen van Mies zit het dus wel goed of wordt hij net als zijn pappa later gitarist van de KMD band Piccolo Ma Potente? We gaan het zien. Op de foto ziet u een blakende jongeman die van Monteserrat Clavel de KMD-bal heeft gekregen. KMD geeft het eerste zetje, het is nu aan de ouders om het talent verder aan te wakkeren.

 

Scheidsrechters gezocht

U kent mijn adagium: een goede scheidsrechter is ook een goede manager. Een wedstrijd leiden vertoont veel parallellen met het leiden van een organisatie. Het voordeel van clubscheidsrechter bij KMD is dat je lekker aan het sporten bent en onderdeel bent van het spel. Als je een keer een wedstrijdje fluit, kun je bezien of je een beetje talent of gevoel bij het spel hebt. De rest leer of ontwikkel je wel onder de deskundige begeleiding bij KMD.

Het gevoel om 22 spelers een fijne middag te geven is heerlijk. En wie weet kun jij op je CV zetten dat je langdurig scheidsrechter bij KMD bent geweest. Die competenties (eigenschappen) komen je overal goed van pas, hebt bewezen leiding te kunnen geven, je bent een volhouder, je hebt lef, je neemt soms moeilijke beslissingen, je bent geen wegloper in moeilijke situaties, je straalt plezier uit, je bent een motivator, je weet hoe je anderen kan corrigeren, je leert van elke situatie, je werkt preventief, je bent fit en levert een maatschappelijke bijdrage. Kortom je bent waardevol voor de vereniging en elke organisatie.

 

KMD 1 en 2

KMD 1 en 2 speelden vandaag beiden uit in Den Haag bij DUNO. KMD2 leverde een prima prestatie door met 1-7 te winnen. KMD1 moest twee punten helaas bij DUNO laten. Misschien had een 3-2 overwinning de verhoudingen in het veld beter weergegeven, zeker nadat de paal en lat waren geraakt zodat de eindstand 2-2 was. Hoogtepunten in de wedstrijd waren de magistrale gelijkmaker van Dylan Arbouw die a la Bep Bakhuis vallend de gelijkmaker maakte en het debuut, het doelpunt en de 2-1 voorsprong die JO19 speler Wouter van Spronsen ons gaf na een afgemeten voorzet van Tobias Schurmann. Op dat moment stonden er met  Leandro Havinga, Renzo Nieuwveld en Luca Price, die ook zijn debuut maakte, vijf JO19 spelers op het veld. Trainer Martin de Mooij heeft het lef deze spelers te brengen, maar moet ook wel omdat door de noodgedwongen absentie van Dylan Groen, Bradley Meijer en Arend Baljon zijn complete voorhoede ontbrak. In de slotminuten maakte DUNO nog gelijk en dat was jammer voor de broodnodige punten.

Komende week spelen we twee keer thuis, dinsdag as. tegen DWO en zaterdag as. thuis tegen Loosduinen. De supporters zullen er weer zijn en dan is het zaak om de punten te pakken.

                 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220508-WA0000 IMG-20220508-WA0000
IMG-20220508-WA0001 IMG-20220508-WA0001
IMG-20220508-WA0002 IMG-20220508-WA0002
Positieve sportcultuur 1 Positieve sportcultuur 1
Positieve sportcultuur 2 Positieve sportcultuur 2