Gitaar God

In Memoriam Koos Hanemaaijer

Dit weekend bereikte mij het droevige nieuws dat Koos Hanemaaijer afgelopen vrijdag is overleden. Koos was de zoon van de eerste voorzitter van de club, Maus Hanemaaijer. Als speler en later trouw supporter van KMD1 was Koos een graag geziene gast op KMD.

Samen met Koos deelde ik de passie voor de betere rock muziek van Small Faces tot UFO. Het concert van Michael Schenker dat we met Koos op 3 mei as gepland hadden, maakt hij niet meer mee. We drinken er één op je Koos en als gitaargod Michael Schenker soleert, weten we dat je daar boven meeluistert. Bij het ter perse gaan van deze editie was de uitvaartdatum nog niet bekend, maar houdt de site in de gaten.

 

Ontspannen

Zo af en toe eens niet naar KMD doet een voorzitter goed. In het paasweekend was ik lekker met ega Georgette naar Thermen Bussloo geweest en dat deed me goed. De trip was al maanden van te voren vastgesteld, maar kwam nu erg goed uit. De afgelopen weken waren bijzonder hectisch. Werkelijk iedereen had een mening over het incident van een aantal weken geleden of moest die even kwijt bij de voorzitter. Vergelijkbaar met de corona- pandemie ontstonden complottheorieën en intriges. Die had dit gedaan en gezegd en die had juist niets gedaan of gezegd of die woorden klopten niet en dat was grote onzin en niet waar etc.! Net als Premier Rutte en Minister Ernst Kuipers hadden we als bestuur beter de woensdag na het incident een grote persconferentie kunnen beleggen voor iedereen die vragen had en maatregelen met een duidelijke regiefunctie (via het bestuurslid Normen en Waarden, ons eigen RIVM) moeten afkondigen. Nu verkondigden de wappies dat het de schuld was van het bestuur en dat klopt! Tenminste als je een wappie bent, dan geef je het bestuur overal de schuld van. Een wappie heeft namelijk nog nooit verantwoordelijkheid gedragen voor wat dan ook en kraamt alleen maar vanaf de bar de mooiste complottheorieën uit, zonder deze met een bestuurslid of andere betrokkene te verifiëren.   

Och, we zullen het allemaal wel beter hebben kunnen doen en laveren in het beleid ergens tussen een groot vertrouwen in al onze leden en een strakke regie die weinig ruimte laat aan het individu. Als het dan fout gaat, zal er strak geacteerd moeten worden. Zeker omdat het de eerste keer was dat we met een dergelijk incident werden geconfronteerd, lag er geen stappenplan of protocol klaar. Afijn, we hebben er van geleerd. Het is belangrijk dat er rust is. Wat dat betreft zou de hele vereniging, alle leden, er goed aan doen om een weekend Thermen Bussloo te boeken. Een beetje chillen, lekker ontspannen, je niet druk maken en beseffen dat er elders in de wereld ernstigere problemen zijn.

 

Ernstige problemen

Ik ben een ontzettende fan van ons bestuurslid Frank Hollaar. Vooral als hij gitaar speelt, soleert hij de mooiste melodieën uit zijn snaren. Hoewel Frank van origine een accountant is, is hij een creatieve geest, een kunstenaar. Een boekhouder die de Nachtwacht kan schilderen zeg maar. En die zijn als mens zeldzaam. Frank is een idealist, vrij in zijn denken en niet gehinderd door hokjes, processen en tijdschema’s. Soms is dat lastig als je gewend bent in structuren te handelen en het grote plaatje niet meer helder voor ogen hebt. Het grote plaatje is zingeving en de vraag kunnen beantwoorden, waarom we hier op aarde zijn? Welnu, Frank begrijpt als geen ander dat er nu zaken voor gevluchte mensen uit de Oekraïne zijn af te handelen. Frank helpt op dit moment mensen die het stukken slechter hebben dan wij. In gemeente Westland is hij betrokken bij de komst van meer dan 400 vluchtelingen, veelal moeders en kinderen. Frank gaat naar de Poolse grens en regelt ter plekke bussen die de vluchtelingen naar Nederland vervoeren. Frank heeft even geen tijd voor KMD omdat hij met ziel en zaligheid die mensen een veilig onderkomen gunt. Ik heb groot respect voor Frank Hollaar en we hebben samen besloten dat Frank tot aan de zomer zijn bestuursfunctie voor de lagere senioren en commissie vrijwilligersbeleid niet uitoefent. De taken worden voorlopig intern opgevangen.

 

18 juni as. All Stars Toernooi

Waar een gemiddeld lid 90% met voetbal bezig is en 10% met vrijwilligerstaken, is dat bij een bestuurslid zeker andersom. Het is goed dat ik u hier bijpraat over voetbalzaken. KMD leden, ouders, vrijwilligers kunnen zich hier (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd36EYEXGdjEnWEGiGrh45hdjYG6u7XSBtZ2QGoD22IQxkcZw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0) inschrijven voor het All Stars toernooi. In de ochtend is de jeugd editie en in de middag wordt er gespeeld door de oudere jeugd / senioren in een mix van alle leden door elkaar. Lekker een toernooi met elkaar spelen en na afloop gezellig op de patio genieten van de KMD sfeer en wat consumpties.

 

Maurice en Sem Steijn

Sem Steijn is een succesvol profvoetballer bij ADO Den Haag, die zijn carrière begon bij KMD. Zijn vader Maurice Steijn is de nieuwe trainer van Sparta en Sem is na de zomer speler bij FC Twente. Vader en zoon uit een echt voetbalgezin. Op zaterdag 30 april komen zij naar het sportcomplex van KMD om aldaar te praten over hun carrière, de beleving van het voetballen als een prof en over KMD natuurlijk. Wil je er bij zijn dat kan! KMD leden kunnen kaarten aan de bar kopen.

 

20 mei vrijwilligersavond

Met een aanvullend cabaretprogramma wordt de vrijwilligersavond er één om niet te missen. Alleen de speciale goodiebag mag je al niet missen. Geef je op via dit formulier (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSesEqx20oWlatFoiV_jSitpuQAhM8AtrvaV4erxi535M2h12Q/viewform). 

 

KMD 1 en 2

KMD2 speelde vandaag geen wedstrijd en dat kwam trainer Martin de Mooij vandaag prima uit. Aanvoerder Jesse de Waard ontbrak, Wesley den Dulk, net op de weg terug, was geblesseerd en van de aanvankelijk brede selectie van 18 spelers waren er nog precies 11 over. Dan is het goed dat er verse krachten van het 2e elftal beschikbaar zijn, die allen ook speeltijd kregen in een krankzinnige wedstrijd. Tegen mede laagvlieger Ariston werd een zgn. zes punten wedstrijd gespeeld. De punten waren vandaag erg belangrijk. Tegen de ploeg van oud trainer Mart de Graaf moest gewonnen worden.

Vooraf was er een groot vertrouwen dat een overwinning in het verschiet lag. Met een afschuwelijk harde wind en een slecht veld was goed voetballen lastig, maar na de rode kaart na 20 minuten voor Arend Baljon leek het onmogelijk om de wedstrijd te winnen. De 10 en, met wissels uiteindelijk, 15 spelers hebben gevochten als leeuwen en met een schitterende vrije trap van Boy Verwoerd voor rust en een scrimmage na een corner na rust, rondde Dylan Groen doeltreffend af. Met een 2-1 overwinning werd vandaag het absolute maximale bereikt. Gefeliciteerd mannen met de getoonde inzet. Het kan dus wel, als we maar willen. Volgende week staat de derby tegen Verburch op het programma in Poeldijk. Ik hoop u dan weer langs de lijn te zien.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220423-WA0000 IMG-20220423-WA0000
IMG-20220423-WA0001 IMG-20220423-WA0001
IMG-20220423-WA0002 IMG-20220423-WA0002