Hup KMD

Complimenten

We zijn in deze wereld niet goed om elkaar complimenten te geven. Klagen, zeuren daar zijn we beter in. Zeuren en klagen verlicht het leven dat al zwaar genoeg is voor de meeste mensen. Door te klagen en te zeuren haal je de aandacht weg van je eigen sores. Je bestrijdt symptomen in plaats van dat je naar de diepere oorzaak van het probleem kijkt en daar probeert iets aan te doen. Omdat we die confrontatie met onszelf niet aangaan, blijven we zeuren en klagen.

Nu, met dagelijks de beelden van Oekraïne “live” via de TV in onze huiskamer, vind ik persoonlijk dat we niets te klagen of te zeuren mogen hebben. Bovendien leidt die klaagzang tot een enorm portie negatieve energie en, geloof mij, daar slaap je slecht van. Kun je werkelijk niets goeds verzinnen? Probeer eens een compliment te geven. Een compliment geven lucht op en het is niet moeilijk. Feestcommissie bedankt voor de mooie avond en het blijven hangen, bar en vrijwilligerscommissie bedankt voor het regelen van de bezetting deze zaterdag, vrijwilligers en partners van vrijwilligers bedankt voor jullie inzet deze dag, jeugdvoorzitter Anton Wouters en jeugdcommissie bedankt voor een geweldige inschrijf-dag voor de jeugd, scheidsrechter coördinator Ruud Fidder bedankt voor het regelen van al die scheidsrechters, ontvangst manager Marcel Kouwenhoven bedankt voor een perfecte  organisatie in de bestuurskamer, bestuurslid normen en waarden Marco Schregardus bedankt voor al het geregel met de KNVB deze week, inkoper Hans Braber sr. bedankt voor alle inkopen en bestuurslid Martin den Dulk bedankt voor al je werk en het afsluiten deze zaterdag en Juliana bedankt namens Willie Alberti voor al die jaren 1948-1980 dat je onze Koningin was of draai ik nu door en moet ik nu stoppen met het risico dat ik weer iemand vergeet die deze zaterdag een onvergetelijke indruk heeft gemaakt?  De JO16-1 dan, die wonnen deze zaterdag hun eerste competitie wedstrijd met 3-2. Iemand een compliment geven, voelt goed.

 

Dylan Arbouw speelt zijn 250e wedstrijd in KMD 1

Deze zaterdag tegen Monster speelde libero Dylan Arbouw zijn 250e wedstrijd in KMD 1. Zowaar een prestatie van formaat, dat kunnen er niet veel zeggen. Na de jeugd maakte Dylan op 18 jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en behoort Dylan tot de betere spelers van de selectie. Hoogste tijd om hem in het zonnetje te zetten. Dylan is een bijzondere gast, hij zet zich elke zaterdag in als scheidsrechter voor de club en neemt het voortouw als het moet in de selectie, als Hagenees zingt hij op feestavonden het O, o, Den Haag en geeft zelf aan “ik word nooit een Westlander”, hoewel hij inmiddels een relatie heeft met de Wateringse Sharon van de Wetering en in Wateringen woont, zou hij meteen gaan huilen als hij geen Hagenees zou zijn. Ik mocht namens de vereniging de bloemen, de oorkonden en de foto aan Dylan overhandigen. Dylan bedankt voor de eerste 250 wedstrijden en op naar de 500!

 

Aanmeld dag voor de jeugd

Deze morgen om 10.00 uur ging het hek open van de inschrijfdesk in de commissiekamer wel te verstaan. Ik herinner me nog tijden dat er files stonden in de kantine. Nu kwam van 10.00 – 15.00 uur een continue stroom van ouders en kinderen binnen om zich in te schrijven. De kinderen kregen limonade om alvast te wennen aan de traktatie die ze bij KMD in elke rust krijgen en ouders koffie en, digitaal, een vragenlijst om hun kind aan te melden. Een belangrijke vraag is, “welke inzet/bijdrage lever jij aan de club van jouw kind?” We zullen daar streng op selecteren en de ouders houden aan hun belofte de vereniging te ondersteunen. Ik heb daar in deze column al meerdere keren het belang van onderstreept. Zonder uw vrijwillige inzet kunnen we uw kind niet laten sporten.

Jeugdvoorzitter Anton oogde om 15.00 uur tevreden over het aantal aanmeldingen. De oogst en het saldo moet nog worden opgemaakt. Voor een aantal leeftijdscategorieën wordt het passen en meten en vragen we uw begrip als we vol zitten.

 

Motiveren en aandacht geven

Nooit opgeven, ook al heb je het soms zwaar in je bestuurs- of vrijwilligersfunctie. Je vindt dat je er alleen voor staat, je ziet anderen of ouders verzaken terwijl jij je stinkende best doet voor de club. Hou vol! Laat zien dat je tegen en stootje kan en blijf je alsjeblieft inzetten. Doe het voor mij, je gezin en laat je kinderen zien dat jij vrijwilligerswerk belangrijk vindt. Deze situatie komt u ook dagelijks op het werk tegen, maar dan zo rond de 23e van de maand, volgt op je bankrekening, de beloning. Op KMD ontvangt u geen beloning in geld voor al uw werk. Ik hoop dat we u voldoende liefde en aandacht geven, in ieder geval motiveren om door te gaan, met plezier. En anders hoor ik het graag van u.

 

Volle bak

Het was vandaag druk op ons sportpark. De wedstrijd van KMD 1 tegen Monster trok veel publiek. In de bestuurskamer was het druk en ik zag dat pupil van de week, Tijn Entius, met volle teugen genoot van zijn dag. Na afloop zag ik veel jeugd met het Blijven Hangen feest. DJ’s Marc en Dion maakte er een waar volksfeest van en druk dat het was in de kantine. Om 22.00 uur was het weer welletjes. Ik zag veel tevreden gezichten.

 

KMD 1 en 2

KMD 2 speelt haar wedstrijd altijd voor KMD 1. Dit jaar is het elftal erg succesvol en strijdt mee om de bovenste plaatsen. Om trainer en leider te zijn van KMD 2 is best lastig, immers je beste spelers worden iedere week overgeheveld naar KMD 1 als daar schorsingen of blessures zijn. Trainers Edwin Canten, Peter Houtman en leider Jaco van der Tang puzzelen wat af, maar klagen nooit. Dat is het lot van een tweede elftal is hun nuchtere commentaar. Vandaag wist het elftal haar wedstrijd tegen Die Haghe met 2-1 te winnen en zag ik na afloop tevreden gezichten. Bij KMD 1 was dat na afloop anders, Monster was in de tweede helft simpelweg met de wind in de rug beter. KMD had één moment, met de bal op de paal van Jesse de Waard, maar miste de overtuiging en de kracht om het Monster moeilijk te maken. Hup KMD. Volgende week moet het beter als we uit bij Schipluiden spelen.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
Dylan Arbouw 250 Dylan Arbouw 250
Dylan Arbouw KMD Dylan Arbouw KMD
Dylan jubileum 1 Dylan jubileum 1
IMG-20220410-WA0000 IMG-20220410-WA0000
IMG-20220410-WA0001 IMG-20220410-WA0001
IMG-20220410-WA0002 IMG-20220410-WA0002
IMG-20220410-WA0003 IMG-20220410-WA0003