Met de muziek mee

U mag gerust weten dat ik een klote week achter de rug heb en niet alleen ik maar alle betrokkenen die afgelopen dinsdag bij het incident tijdens de wedstrijd KMD1 – DSVP1 aanwezig waren. Supporters, de staf, de spelers en het bestuur, iedereen was in de war.

Ongeloof wat er op het veld gebeurde en KMD onwaardig. We zijn er in het bestuur nog niet helemaal uit hoe we hier mee om moeten gaan, de KNVB heeft zich nog niet volledig over de straffen uitgesproken. Er is veel emotie en er is tijd nodig om het geheel goed te kunnen overzien. De komende week komen we dus terug bij de bewuste spelers met de definitieve sanctie. Voorlopig blijven zij geschorst.

We schamen ons diep, hebben contact gezocht met DSVP en onze excuses aangeboden. Het gekke is, afgelopen zaterdag is er “gewoon” gevoetbald, de komende dinsdag zal dat ook gebeuren uit bij Duindorp en een week later zal het restant van de wedstrijd tegen DSVP1 uitgespeeld moeten worden. De wereld draait door, wacht op niemand en houdt zeker geen rekening met emoties. Meer dan 50 elftallen bij KMD voetballen door alsof er niets is gebeurd terwijl de club haar wonden likt, in diskrediet is gebracht en de buitenwacht besmuikt toekijkt “Wat er in hemelsnaam bij de mooiste club van het Westland aan de hand is?”.

Als ik relativeer hoef ik alleen maar naar de Oekraïne te wijzen om aan te geven dat het leven betrekkelijk is. Als ik op mijn gevoel afga, ben ik enorm boos over de ontstane situatie en teleurgesteld in de bewuste spelers, heb ik medelijden met de getroffen speler van DSVP, ben ik het liefste even weg, weg van alle vragen, weg van al het gedoe, zoek ik troost in de muziek en ga ik zondag  fietsen met Joopie van Zanten naar Brielle. Ik heb dan op deze zaterdagavond ook geen zin om meer over KMD te schrijven. Sorry, volgende week weer, OK? Nu ga ik lekker het NL elftal kijken bij mijn moeder.

 

Maak er een mooie week van. Ik zie u dinsdag bij sv Duindorp

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter