Rosé Olé

Held

Je hebt van die weken en van die dagen die anders lopen dan vooraf gedacht. Afgelopen donderdag was er zo één. In de morgen appte bestuurslid Frank Hollaar of de kantine bij KMD open kon. Frank was begin van de week afgereisd naar Polen met een busje om te kijken wat hij kon betekenen om mogelijk vluchtelingen uit Oekraïne mee te nemen naar Westland. Aldaar aangekomen ging het busje met vluchtelingen terug en besloot Frank aan de Poolse grens te blijven om te helpen. Ter plekke organiseerde hij een bus om 56 moeders, oma’s en kinderen naar Westland te vervoeren, hij had 40 slaapplaatsen geregeld. Met steun van de gemeente en Vitis Welzijn werd hier de coördinatie opgezet, terwijl Frank de zaken en administratie aan de Poolse grens regelde. De bus deed er twee dagen over om naar Nederland te komen. Frank appte dat ze op zoek waren naar een verzamelpunt om de verdeling naar de gastgezinnen te organiseren. De bus zou rond 12.30 uur in Wateringen aankomen. De bus had wind mee en was een ½ uur eerder. Vanwege een meeting tot 12.00 uur, snel Ruud Fidder gebeld of hij kon opendoen. Het ging snel in het app- en telefoonverkeer. Op KMD aangekomen was Vitis Welzijn er, net als Ruud en Stef Filon. De mensen werden opgevangen kregen koffie en limonade en werden met hulp van een tolk verwezen naar hun gastgezinnen. Twee mensen wilden naar kennissen in Groningen. Stef Filon bracht ze naar Den Haag Centraal, voor de overgebleven 14 kinderen en moeders was nog geen slaapplaats. Bestuurslid Martin den Dulk kwam net aan met zijn zoon Wesley. Wesley kon mooi voetballen met de kinderen en Martin regelde binnen no-time 14 matrassen zodat de overgeblevenen konden overnachten in ……… de bestuurskamer. Ondertussen was er koortsachtig overleg met gemeentelijke instanties en werd uiteindelijk besloten de 14 naar de Broodfabriek in Rijswijk te brengen. Voorlopig konden ze daar terecht. Mooi om te zien dat iedereen gelijk in actiemodus zit en meehelpt met organiseren en de mensen helpen. Al is het een druppel op een gloeiende plaat, zijn er veel vluchtelingen die nog in kampen bij de grens verblijven, elke druppel telt en Frank Hollaar is een held en een bestuurslid om trots op te zijn.

 

Zieke broeders

Ook deze week speelde KMD1, voor de tweede achtereenvolgende keer, niet vanwege coronagevallen bij de tegenstander. Om moedeloos van te worden, vind ik het! Weer geen wedstrijd van het vlaggenschip. Nu moet er twee keer op dinsdag worden ingehaald. Dinsdagavond 22 maart as. KMD1 – DSVP1 om 20.00 uur en op dinsdag 29 maart as. uit bij Duindorp. Zoveel zieke en geblesseerde spelers dat je geen elftal op de been kan brengen. Triest voor de zieken en triest voor degenen die altijd willen voetballen. Wat moet je ermee? Toch voetballen en aanvullen met jeugd en 2e elftal spelers? We spelen immers geen Champions League, maar kennelijk worden de belangen als “groot” gezien en wordt met gemak uitstel aangevraagd. Wat is dat toch? Voetbal op dinsdagavond bij het schemer van de veldverlichting met nauwelijks publiek is armoedig, geen of nauwelijks kantine omzet en gauw voetballen, naar huis, naar bed want er moet de volgende dag weer worden gewerkt. Zaterdag is heilig maar vanwege het overvolle programma is er geen uitwijk meer mogelijk en als je ziek of geblesseerd bent, kun je niet spelen. Ik hoop dat DSVP en Duindorp de laatste voorbeelden van uitstel zijn. Ik ben er trots op dat trainer Martin de Mooij drie weken geleden zijn opstelling had verrijkt met vijf JO19 spelers en dat we gewoon speelden tegen Schipluiden. Nu maar hopen dat we na zieke broeders geen last hebben van familieweekenden, festivals, verjaardagen, verplicht bezoek aan IKEA, high tea’s, kroegenfeesten, oppaszaterdagen, de tuin zomerklaar maken etc. Waar zijn de tijden gebleven dat de zaterdagen “heilig” waren en dat je nooit afschreef omdat je altijd wilde voetballen, dat de Champions League, weekendjes weg en IKEA nog niet bestonden en voetbal nog de belangrijkste “bijzaak” in het leven was?

 

De hele dag op de club

Ons langst spelend lid Joopie van Zanten, is 60 jaar, heeft alle elftallen bij KMD doorlopen en is van de generatie dat “stoppen geen optie” is. De hele dag was hij te vinden op KMD en zoals dat gaat, ga je bij ieder elftal dan even kijken. Zoon Merijn keept in de JO19-3. Zij deden erg hun best tegen Naaldwijk maar moesten helaas met verlies van het veld af. De MO19 speelt in de hoofdklasse en onze meiden speelden tegen de meiden Sparta. Dat we op dit niveau spelen is geweldig. Sparta is een BVO en heeft een sterk team. Trainer/coach Dennis de Ket had de meiden goed neergezet maar moest ook toezien dat Sparta nog een maatje te groot is en met 0-8 naar huis ging. Dat deed bestuurslid en vandaag scheidsrechter Marco Schregardus nadat hij de wedstrijd van de JO17-3 tegen Velo in goede banen had geleid ook, de tuin moest zomerklaar worden gemaakt. Even dacht ik dat het aan mij lag en dat iedere wedstrijd op KMD waarbij ik stond te kijken een verliespartij werd. Gelukkig bracht Dames1 daar verandering in. Dames1 staat samen met Semper Altius bovenaan de ranglijst en moest vandaag tegen de dames van DUNO. De dames van DUNO zijn fysiek best sterk dus dan moet je het wel van het combinerend vermogen hebben. Ik zag dat een aantal vaste speelsters zoals Dide van Adrichem en Demi Maartense ontbraken, gelukkig konden een aantal dames van het 2e, het team versterken. De harde wind en het hobbelige veld1 werkten niet in het voordeel, dus het bleef heel lang 0-0. Doelvrouw Boudien van Rossen moest een aantal keren handelend optreden en vond ik de uitblinker of was het toch Tamara van Houten die, als een duveltje uit het doosje, vrij voor de DUNO keepster opdook en net voor de 90e minuut de bevrijdende 1-0 maakte? Scheidsrechter Ruud Fidder telde, net als gisteren Jeroen Manschot bij ADO-Volendam, heel veel extra blessuretijd bij, maar gelukkig konden de Dames jubelend van het veld. Met deze winst blijven zij in de race voor het kampioenschap.

Waar zie je dat nog, dat gezinnen de hele dag op de club zijn? Ook Ruud Fidder weet niet beter, zaterdag ga je “de hele dag” naar KMD en na afloop drink je een Leffe om de week nog even door te nemen en met “iedereen” bij te praten. Dylan is er ook zo één ’s ochtends een wedstrijd ‘fluiten, daarna bij KMD7 als invaller en na afloop gewoon te vinden in de kantine. Dylan is een voetbaldier, je kunt altijd op hem rekenen en hij is er altijd. Wat vroeger heel gewoon was, lijkt nu wel een uitstervend ras.

 

Elvis

Het mooiste moment deze zaterdag was de inschrijving van Elvis Kavelaar als ons jongste lid. Vader Lars was er met de kinderwagen samen met de zonen James en Otis, die al op KMD spelen. Degenen die al langer op KMD rondlopen weten dat Lars Kavelaar een begenadigd Elvis Presley imitator is en dat hij dezelfde Fender Stratocaster gitaar heeft als James Burton, de gitarist van de band van Elvis Presley. U begrijpt dat Lars na zijn liefde voor KMD en gezin ook een voorliefde heeft voor de muziek. Zoon James is vernoemd naar James Burton, zoon Otis naar soulzanger Otis Redding en zoon Elvis naar ………….. Montserrat Clavel gaf Elvis zijn eerste KMD shirt en nu zijn alle jongens van Kavelaar lid van KMD.

 

Maak er een mooie week van. Ik zie u dinsdag al weer op KMD.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220320-WA0000 IMG-20220320-WA0000
IMG-20220320-WA0001 IMG-20220320-WA0001
IMG-20220320-WA0003 IMG-20220320-WA0003
IMG-20220320-WA0004 IMG-20220320-WA0004
IMG-20220320-WA0002 IMG-20220320-WA0002