Slingers ophangen

Boos

Wat is er allemaal aan de hand in de wereld? Landjepik, de pik op de regering en er zijn zelfs mensen die foto’s maken van hun pik. Ik pik het niet langer en ik ben boos op de mensen die het land van een ander afnemen, de mensen die overal “tegen” zijn en maar kritiek blijven hebben op regeringsbeleid, de werkgever, het bestuur, de leider etc. zonder zelf maar enige verantwoording te nemen of hun macht misbruiken en anderen lastig vallen met hun opgeblazen ego. Ik ben ontzettend boos op de mensen die onverantwoord met de wereld omgaan, andere mensen haten, opruien, die agressie prediken, geweld gebruiken, racisten, de staat oplichten, criminelen, drugsgebruikers, schreeuwende ouders langs de kant, rokers die hun peuken niet opruimen, leden die geen vrijwilligerstaken op zich nemen en gemeentebestuurders die niet daadkrachtig zijn.

In Westland stemde bij de laatste verkiezingen 26% PVV, FvD of LPF of is openlijk racist, het aantal wappies dat overal tegen is en de boel opjut schat ik op 10-20%, het % drugsgebruikers in Westland is 15,9%, schreeuwende ouders langs de kant schat ik op 10%, de rokers bij KMD die hun peuken niet opruimen op 20% en ouders/leden die geen vrijwilligerstaken op zich nemen is 500/830 = 60% en het % niet daadkrachtige gemeentebestuurders schat ik op 78%. Als ik dan zo om mij heen kijk, betekent het dat alleen ik, mijn familie en naaste vrienden voldoen aan mijn criteria om niet boos op te zijn. Daarom heb ik besloten niet op iedereen boos te zijn. Alleen wappies die overal op tegen zijn, de boel opjutten en schreeuwende ouders langs de kant, kan ik absoluut niet hebben. Ik blijf dus met 7 á 8 op de 10 leden on speaking terms. Met wappies valt immers niet te praten die blijven altijd boos en schreeuwende ouders langs de lijn, schreeuwen ook in de bestuurskamer, die zou ik het liefst van de vereniging verbannen. Ik heb me er bij neergelegd dat ik niet met iedereen vrienden kan zijn en dat mijn perfecte wereld, mijn perfecte KMD niet bestaat. Het blijft roeien met de riemen die er zijn en ik blijf me concentreren op alle positieve zaken die elke zaterdag weer op KMD te melden zijn en waar ik erg blij van word.

 

Positieve Sportklimaat

Ik word erg blij van het sportklimaat in Westland. Als ik dat vergelijk met omliggende gemeenten of met gemiddeld Nederland dan blinken we in Westland uit.

Voor de gemeente Westland zit ik in de werkgroep (zo heet dat bij de gemeente) die juist die kenmerken die succesvol zijn onder de aandacht gaat brengen. Wij hopen dat we de cultuur in Westland die gekenmerkt wordt door saamhorigheid, sportiviteit, bereidheid om zich in te zetten voor het goede doel, de vereniging etc. als voorbeeld kunnen doorgeven aan alle Westlanders, de jeugd, de nieuwkomers en de ouders die het stokje weer door moeten geven. Het bewustzijn mag er best zijn dat we iets bijzonders in handen hebben in onze streek. Zo ben ik trots op de initiatieven die gaande zijn voor Oekraïne, het geld dat met Ride for the Roses wordt opgehaald, de verenigingen die allen in Westland gezond zijn en het kader dat de verenigingen nog hebben. Vooral voor dat laatste moet er hard worden gewerkt om dat zo te houden en niet af te glijden (naar menig Haagse club). De campagne die door KMD-er, ontwerper en eigenaar van studio Mooi Rood, Thomas van der Schoor, is ontwikkeld om juist het positieve sportklimaat in de gemeente Westland te benadrukken, heb ik inmiddels mogen zien. Later dit jaar wordt deze bij elke vereniging in Westland (116) via promofilm, banners en posters verspreid. Ik vind het werk van Thomas fantastisch en het panel van deskundigen is dat ook.

Bij KMD ben ik altijd benieuwd of het Haagse deel zich ook aangesproken voelt wat er allemaal in Westland afspeelt. Zij staan daar wellicht heel anders in, maar moeten toch ook beamen dat het leuker voetballen is tegen pakweg Monster en dat roemruchte verenigingen als TEDO, de Jagers, VVP, Postduiven etc. niet meer bestaan omdat ze zoveel vrijwilligers en leden hadden. Iedereen mag best een beetje trots zijn op alle verenigingen in Westland en op Thomas van der Schoor natuurlijk.

 

Netwerk

Ik heb u al eerder verhaald over de mogelijkheden die de sponsors van KMD u bieden voor een nieuwe baan, een bijbaan voor de jeugd, een stage etc. Maak gebruik van het netwerk op KMD, maak gebruik  van de leden met een eigen bedrijf die de club een warm hart toedragen. Op bijgaande pagina (https://www.sv-kmd.nl/pg-21658-7-136011/pagina/sponsorvacatures_v3.html) vindt u de vacatures van onze sponsors en als u aangeeft dat u vrijwilligerstaken bij KMD verricht, maakt u als ik de HR manager was een extra grote kans.

 

Old Stars

Elke dinsdagmiddag zijn op KMD de pensionado’s o.l.v. trainer Theo de Reuver lekker in de weer met een bal. Walking Voetbal doen ze alleen op de toernooien, in de partijen op KMD gaat het er nog fanatiek aan toe en wordt er gewoon gerend, zo goed en kwaad als dat gaat en er is geen scheidsrechter of VAR die ze corrigeert. De ongeveer twintig deelnemers hebben plezier, veel lol in het spelletje en blijven op deze wijze werken aan hun conditie.

Dat doen ook de dames en heren die binnen in de kantine op hun matje liggen en door Jacqueline Spruijt de kneepjes van de Pilatesoefeningen leren. Ik zweer al jaren bij Pilates, het houdt je spieren fit en is een uitkomst voor rug patiënten en voor degenen die sterkere rug en buikspieren willen ontwikkelen. Je sportcarrière en een gezond leven staat of valt met fitte spieren. Dus kom op dinsdagmiddag op KMD om te sporten of te genieten van een bakkie koffie/thee een praatje. Erelid Harry Meijers en lid van verdienste Ruud Fidder staan beurtelings achter de bar en zorgen voor de gezelligheid.

 

KMD1 en KMD2

Nou, dat was even schrikken zeg, toen Gert de Waard vrijdagavond laat met de melding kwam dat DSVP niet kon voetballen vanwege een corona-uitbraak in de selectie! Potver, het zou een ideale zaterdag worden, mooi weer, zonnetje, weer veel publiek langs het veld en dan werd zaterdag ook mijn vrouw Georgette 60 jaar. Ik had de slingers thuis en in de bestuurskamer al opgehangen, had permissie om tot en met de pupil van de week op KMD te blijven. Gaat de wedstrijd niet door! Is Jesse de Waard weer fit, zijn Mitch van de Wetering, Thiemo Fidder, Vinnie Vrolijk, Dylan Arbouw en alle anderen in topvorm, gaat de wedstrijd niet door! Is mijn permissie om langer op KMD te blijven gelijk ingetrokken zodat ik nog net KMD2 thuis tegen SC Monster kon zien en zag dat KMD2 in de race blijft voor het kampioenschap. Ze wonnen knap en verdiend met 3-1. Het deed me enorm deugd dat ik Wesley den Dulk weer 90 minuten zag spelen, ik zag zijn brille aan de bal en het gaat niet lang meer duren of Wesley is weer volledig in conditie en klaar voor de 1e selectie.

Volgende week speelt KMD1 hopelijk wel, uit tegen Duindorp. Ik hoop op veel supporters.

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220313-WA0000 IMG-20220313-WA0000
IMG-20220313-WA0001 IMG-20220313-WA0001