Rory Gallagher

Steun voor de vluchtelingen in Oekraïne

Zit ik hier mijn verslag te typen en dan gebeuren de meest vreselijke dingen in de Oekraïne. We hebben hier nog makkelijk praten, er is gelukkig geen sprake van oorlog. Mijn moeder heeft de oorlog 1940-1945 nog meegemaakt en stond bij de gaarkeuken voor één kopje soep in de rij. Ik en de meesten bij KMD zijn opgegroeid in welvaart en weten gelukkig niets van de gruwelen van een oorlog. Hoe treurig is het dan dat er in Oost Europa een vreselijke oorlog woedt. Wat goed dat onze ontvangstmanager Marcel Kouwenhoven het initiatief heeft genomen om goederen in te zamelen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Deze zaterdag konden leden/ouders goederen afgeven voor het goede doel. Bij KMD vinden we het belangrijk om betrokken te zijn bij de maatschappij. Wat fijn dat Marcel en bestuurslid normen en waarden Marco Schregardus vandaag (zondag) een mooie vracht konden afleveren voor transport naar de grensstreek met Polen. Ik dank de leden/ouders voor hun bijdrage en wat mooi dat we op deze wijze nog iets kunnen doen.

 

Gemeenteraadsverkiezingen

Over ruim een week kunnen we in Westland onze stem uitbrengen voor de verkiezing van de gemeenteraad. Deze zaterdag was de politieke partij Westland Verstandig bij de wedstrijd van KMD1 aanwezig. De club is politiek neutraal, maar wij vinden het wel belangrijk om in gesprek te zijn met de gemeente en politiek. Een goede samenwerking met de gemeente en gemeenteraad is erg belangrijk. Mede dankzij de steun van de gemeente(raad) heeft KMD weinig last gehad van het gemis aan kantine-inkomsten tijden de corona lockdown. Op beleidsmatig terrein hebben we onze wensen, zo vinden we dat er zo snel mogelijk LEDverlichting in de lichtmastengeplaatst moet worden, de gemeente is eigenaar van de lichtmasten en het scheelt ons veel elektrakosten. De verkeersdrempels op de Heulweg moeten zo snel mogelijk herplaatst worden voor de verkeersveiligheid en zo hebben we nog een paar punten waar we de medewerking van de gemeente al jaren geleden om hebben gevraagd. Het is goed dat we de politiek betrekken bij onze punten. We missen daadkracht in het huidige college en vinden dat de nieuw te installeren gemeenteraad slagvaardiger met de verbeterpunten van onze vereniging aan de slag moet gaan. Wellicht kan Westland Verstandig met onze punten aan de slag. Leider van de fractie Peter Duijsens heeft een goed beeld van onze vereniging gekregen, we hadden een prima middag in de bestuurskamer en de haring van Vishandel Vrolijk smaakte voortreffelijk. Familie Vrolijk dank voor deze geste en als je je buik vol hebt van de politiek had je het na de vis van Vrolijk in ieder geval van de haring!

 

Korte lijnen

Je probeert als bestuur zo toegankelijk en benaderbaar mogelijk te zijn voor leden/ouders. Voor elk (verbeter)punt kun je direct terecht bij één van de negen bestuursleden. Hoe dat moet? Heel simpel door op de club aan te spreken of te appen/mailen. Vandaag hoorde ik langs de lijn, gelukkig, dat ik iets aan mijn neus had hangen. Want stel je voor dat dat niet wordt gezegd! Dan weet ik dat toch niet! Loop ik voor janxxx met iets aan mijn neus en dat is geen gezicht, toch? Of ik word er netjes op gewezen dat mijn dictee of verslag onvoldoende was omdat er maar liefst vijf taalfouten of niet lopende zinnen in zaten. Fijn, dat dit wordt opgemerkt. Ik ben slordig en typ te haastig. Gelukkig weet redactrice Anita Kooiman de meeste omissies te corrigeren. Ik ben blij dat ik word gecorrigeerd. Als de vader van keeperstrainer John Schonewille is overleden, word ik gelukkig ingelicht zodat ik John persoonlijk kan condoleren. We hebben bij KMD korte lijnen. Als er iets is, vertel het alsjeblieft dan kan ik of het bestuur er iets mee doen.

 

Alcohol NIX<18jaar

Merijn Voorham, Jesse Hartman en nog meer jongens van de JO17 stonden in de kantine te genieten van de sfeer. Zoals u weet heeft KMD een schrijven ontvangen waarin we mee moeten werken aan het gemeentebeleid “op naar een rookvrij sportcomplex” en “Alcohol NIX<18 jaar”. Gelijk maar aan deze jongens O17 hun mening gevraagd over het in te zetten beleid. Immers m.i.v. het nieuwe seizoen gaat er gecontroleerd worden door BOA’s. Goed om met deze jongens over het onderwerp te praten. Iedereen weet dat als ouders de consumpties toch verstrekken de vereniging volstrekt kansloos is in de handhaving van welke procedure dan ook. Jongens van <18jaar met een Heineken flesje of een Captain Morgan blikje in de handen kan niet! Cola of bier schenken in een 0% bekertje dan heeft niemand het in de gaten volgens Merijn! “Maar als je dan moet blazen bij het hek”, geeft Jayden aan”

Niemand wil dat KMD een boete krijgt of de horeca vergunning verliest, want dat is het risico. Polsbandjes, geen <JO18 in de kantine naar binnen na de wedstrijd van KMD1 etc. we bespraken best wel wat mogelijke maar niet haalbare maatregelen. Wat we volgens Merijn en Jesse het beste kunnen doen, is bij uitgifte van alcoholhoudende dranken aan jeugd hun ID vragen. Dat is in de horeca voor jongeren < 25 jaar al verplicht en dat moet uit te voeren zijn voor de barmedewerkers. Als dan de staf van de JO18 meewerkt om geen alcohol te verstrekken en het bestuur helpt toe te zien en te handhaven. Bovendien zij kennen onze leden, dus is dat voor de <JO18 een prima voorstel. Bedankt Merijn en Jesse voor het meedenken, ik neem jullie voorstel mee voor bestuurslid normen en waarden Marco Schregardus die best worstelt met dit onderwerp.

 

Vrijwilligersavond

U heeft het vast gelezen op de site. Zet de datum van vrijdag 20 mei in uw agenda want dan is de vrijwilligersavond. Het belooft een feestelijke avond te worden. Het programma van die avond is op voorhand een voltreffer, veel cabaret en muziek. Een conferencier neemt de afgelopen jaren door en met maar liefst 25 jubilarissen komen de jubilerende leden op een ludieke manier aan bod. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door de band Dann Hill die al menig KMD feest heeft opgeluisterd. U weet wat dat betekent, meestergitarist Frank Hollaar en zijn band zorgen voor topamusement. Vrijwilligers, houdt de brievenbus in de gaten!

 

KMD1 en KMD2

De grote uitblinker deze middag was het stralende weer. Een betere entourage kun je niet hebben, nauwelijks wind en veel publiek langs de lijn. Wie ik de uitblinker in het veld vond? Ik heb enorm genoten van ons lid van verdienste Rob Moerman. Rob Moerman, die stond toch niet in de basis? Nee dat klopt, Rob was de scheidsrechter bij KMD2 en floot onberispelijk en stoïcijns een prima wedstrijd.

Zowel KMD2 als KMD1 konden helaas hun wedstrijd tegen respectievelijk Naaldwijk en Schipluiden niet winnen. KMD2 speelde om de koppositie en kon het betere spel niet uitdrukken in meer doelpunten, zodat de eindstand 1-1 was. Bij KMD1 hoopte het publiek juist op een doelpunt en hoewel we enige malen dichtbij waren, stond het vizier niet scherp. JO19-1 speler Leandro Havinga, die vandaag in de basis begon, werd door pupil van de week Saifeddine Chergui en trainer Martin de Mooij uitgeroepen tot beste speler. Ik miste vooral de brille van aanvoerder Jesse de Waard (corona), de dreiging voorin van Bradley Meijer (werk) en de stuwende klasse van Vinnie Vrolijk (werk). Het was wederom een genot om de inbreng van de jeugd van de JO19 te zien. Zo hadden we vandaag vijf JO19 spelers binnen de lijnen. Doelman Sam Bouwmeester hield “de 0”, Renzo Nieuwveld, Jack van der Knaap en Jason Nieuwenhuizen vielen verdienstelijk in en mochten hun naam op de bal voor de pupil van de week schrijven. Jason stond na afloop met zijn familie Mitch van de Wetering en Dylan Arbouw op de foto. Het is toch te gek om met je grote neven te mogen voetballen in één elftal glunderde hij. Volgende week thuis tegen DSVP lukt vast om een doelpunt te maken. Bent u er weer bij langs de lijn?

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220306-WA0000 IMG-20220306-WA0000
IMG-20220306-WA0001 IMG-20220306-WA0001
IMG-20220306-WA0002 IMG-20220306-WA0002