Sweet Smoke

Een laatste peuk?

Zo één keer per maand ontvang ik van de gemeente een nieuwsbrief. Inmiddels heb ik nr. 27 net gelezen. Wat mij opvalt is dat er steeds meer gevraagd wordt van besturen. In de coronatijd stond de nieuwsbrief vol met protocollen en maatregelen die wij als sportbestuurders moesten uitvoeren om tegemoet te komen aan de restricties. De aanhef van de wethouder is steevast beleefd: beste sportaanbieders etc.

Wees gerust, ik zal u niet trakteren op de gehele inhoud, u komt immers naar onze vereniging om te sporten. Maar als u langer blijft en u wilt iets drinken of, omdat uw longen na het sporten toch lekker openstaan, iets roken dan neem ik u alvast mee in de komende brede verenigingsaanpak. Immers het gaat ouders en alle leden aan.

Al geruime tijd lopen de overheidscampagnes: Alcohol NIX<18jaar en een Rookvrij sportcomplex. Het doel is burgers bewust te maken van een gezond en een veilig sportklimaat. De volgende stap is de maatregelen uitvoeren en handhaven. Door ondertekening van het zgn. preventieakkoord onderschrijft elke vereniging in Westland het gezonde en veilige sportklimaat. Het impliceert dat bestuurders een beleidstaak hebben om draagvlak te creëren en leden mee te nemen in Alcohol NIX<18jaar en Rookvrij sportcomplex. We zullen wel moeten. In de nieuwsbrief geeft de gemeente aan dat vanaf de zomer 2022 controles worden uitgevoerd door BOA’s.

Als goede lezer begrijpt u dat we, de vereniging, 6 maanden de tijd hebben om hier een waterdicht beleid en instructie naar barmedewerkers en leden te maken. De komende periode wordt uw medewerking gevraagd, net als met de coronamaatregelen. KMD is niet de opvoeder van uw kind, die verantwoordelijkheid ligt bij de ouders. U bent het voorbeeld voor uw kinderen en alleen als u meewerkt aan Alcohol NIX<18jaar en het stoppen van roken op ons sportcomplex heeft de actie enige kans van slagen. Het is belangrijk dat trainers, leiders, staf, ouders en leden meehelpen het goede voorbeeld te geven. We hebben net als bij corona geen zin in een boete, het verliezen van onze horecavergunning of slechte naam, toch?

 

Rust bij de club

“Gaat het jongen?”, mijn moeder (die deze zondag haar 86e verjaardag viert) aan de telefoon. “Eh, ja hoezo?”. Nou er staat een stuk in het AD over KMD en daar staat je naam bij. “OK! Ja hoor moeders, maak je geen zorgen”. “Je weet hoe het tegenwoordig werkt met de pers?” “Ze zijn steeds minder geïnteresseerd in de voetbalwedstrijd en benoemen liever de randzaken”. Sensatie en narigheid wekken helaas meer de interesse van de lezer dan een goed nieuwsshow. Termen als verliezers en grafstemming in vette grote letters doen het beter als winnaars en juichstemming. Gelukkig weten de meeste leden wel beter, navraag leerde dat zij niets herkenden van de vet afgedrukte letters in het AD. Jammer dat op deze wijze verslag wordt gedaan. Maar eerlijk is eerlijk waar rook is, is vaak vuur. Als ik journalist was geweest had ik ook naar meer informatie gezocht, zo hoort dat ook en ik heb niets te verbergen, dus heb ik keurig antwoord gegeven op vragen. “Dus moeders, je kunt lekker slapen, dat doe ik ook, er is niets aan de hand op KMD”. “Nou jongen, hoe laat ben je zondag bij me? En neem de statafel mee, want al mijn kleinkinderen en jouw achterkleinkind komen, dus het wordt een drukke boel.” “Dag moeders, tot zondag”. Mooi toch als je zo kan relativeren, voetbal en KMD is maar een bijzaak.

 

KMD is trots op de JO23

Voetbal wordt wel gezien als de belangrijkste bijzaak. Zeker als de prestaties top zijn en er veel plezier is. Als ik op donderdagavond het complex oploop, stop ik regelmatig bij veld4 om te kijken naar de trainingen van Jan Flokstra en de O23. De vonken vliegen er van af! Zo veel enthousiasme is een genot om te zien. Het verbaast me dan ook niet dat de prestaties van dit elftal er toe hebben geleid dat zij 1e in de poule zijn geworden en nu gaan spelen in de winnaarspoule. Proficiat Jan en mannen van de O23. Ga zo door!

 

Grensoverschrijdend gedrag

Heeft u het stuk over grensoverschrijdend gedrag (https://www.sv-kmd.nl/nw-21658-7-3996691/nieuws/grensoverschrijdend_gedrag.html?page=1) gelezen? Ik mag hopen van wel!

Een keurig stuk van bestuurslid normen en waarden Marco Schregardus en vertrouwenspersoon Carin Schaaff. Het onderwerp is actueel en verdient aandacht.

Ik ben blij dat we jaren geleden besloten hebben om een bestuurszetel voor integriteit (normen en waarden) in te richten. Verantwoordelijk bestuurslid Marco Schregardus is zichtbaar en actief als het gaat om een gezond en veilig sportklimaat. Maandelijks bespreken we zijn inbreng in de bestuursvergaderingen. Carin Schaaff staat ons ook al jaren bij als het gaat om grensoverschrijdend gedrag. Lees hoofdstuk 5 van ons beleidsplan 2020 – 2025 er nog maar eens op na. We doen ons best om die nette club te zijn en te blijven en mocht u daar opmerkingen over hebben dan kunt u altijd terecht bij vertrouwenspersoon@sv-kmd.nl of Integriteit@sv-kmd.nl

 

KMD1 en KMD2

Ben je net begonnen aan het competitieprogramma, is het al weer voorjaarsvakantie en ligt de competitie voor de jeugd en de B-categorie grotendeels stil. Gelukkig hadden KMD 1 (zie filmpje onderaan dit bericht) en KMD2 beiden een topwedstrijd. KMD2 speelde uit bij Velo voor de koppositie, De punten werden eerlijk verdeeld 2-2 en dat mag best een prima prestatie worden genoemd.  

KMD1 speelde uit bij DWO om aansluiting te behouden met de top3. Ik was in Zoetermeer getuige van het debuut van JO19 doelman Sam Bouwmeester in onze hoofdmacht. Ik vind Sam een geweldige kerel die duidelijk is over zijn ambities bij KMD.  Met enkele fantastische reddingen wist hij zekere doelpunten te voorkomen. Opa en oma kwamen kijken en waren trots op hun kleinzoon en terecht. Twee van de drie doelpunten van DWO verdwenen in de kruising en dat is lastig keepen. Helaas werd de wedstrijd met 3-2 verloren en was het heerlijk toeven in het zonnetje. JO19 speler Jack van der Knaap maakte met zijn invalbeurt zijn debuut en ook JO19 spelers Renzo Nieuwveld en Leandro Havinga kwamen binnen de lijnen. De jeugd ruikt aan “het grote werk” en wordt aan de hand genomen door de ervaren krachten Jesse de Waard, Mitch van de Wetering, Thiemo Fidder, Dylan Arbouw en Vinnie Vrolijk. Zaterdag as. kunnen we ons revancheren thuis tegen Schipluiden. Ik hoop u dan weer te zien.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20220226-WA0001 IMG-20220226-WA0001