De Efteling

Teambuilding met Iron Maiden en Metallica of toch de Efteling?

Afgelopen woensdag was er de eerste bestuursvergadering van dit jaar. Bestuurslid Technische Zaken, Patrick Kriek, had op de agenda het punt “metal coaching” staan. Nu kan de hedendaagse muziek wel weer een portie gitaar gebruiken. De vlakke, zouteloze R&B die door de populaire zenders over ons heen wordt gestort, ontbeert elke vorm van een nieuwe classic popsong. De nieuwe Bohemian Rapsody of Stairway to Heaven is in het hedendaagse aanbod helaas ver te zoeken. We leven in het decennium van muzikale bloedarmoede. Misschien is Marcel van der Gaag (leider JO16-1) wel een goede metal coach om de jeugd wat gitaarmuziek bij te brengen.

Het bleek een verschrijving te zijn en te gaan om mental coaching. We hadden het over teambuilding, de JO19 die met elkaar op wintersport waren geweest en met een geweldig groepsgevoel terugkwamen van hun trip. De vorige zaterdag speelden ze tegen “het grote” KMD1 en ze verloren nipt met 2-1, omdat ze veel strijd leverden, voor elkaar door het vuur gingen en natuurlijk aardig kunnen voetballen.

De KMD Dames van Rosé Olé waren dit weekend naar Loon op Zand en zaten deze zaterdag in de Efteling.  Ik heb wat foto’s gezien en het was een dolle boel. Wat goed dat deze uitjes worden georganiseerd, het versterkt de teamgeest. Een team ben je als je net wat extra kan geven en de fouten van een ander accepteert (niet zo snel boos wordt in het veld) en probeert goed te maken. Met elkaar lol en plezier hebben, vertaalt zich ook naar prestaties in het veld. Een team moet altijd groeien en dat is ook na de corona lockdown weer een kunst. Je begint niet gelijk met Iron Maiden en Metallica als je nog nooit naar gitaarmuziek hebt geluisterd. Gelukkig had Gerrit de Waard de afgelopen zaterdag Arrow Classic Rock in de kantine opgezet en kwam Thin Lizzy op de radio langs. Rustig aan beginnen, met metal light dus. Begin dus met luisteren naar Thin Lizzy en als je het niets vindt, kun je altijd nog naar de Efteling of op wintersport natuurlijk.

 

Op zoek naar een baan?

Je bent op zoek naar een baan of misschien wel een stageplek. Waar kun je beter terecht dan de sponsoren van sv KMD? KMD is één groot netwerk, van vrienden, familie en van ondernemers die sponsor zijn van onze vereniging. Juist bij KMD, past deze ontwikkeling om nog beter samen te werken met leden en sponsors. Verbinden is het toverwoord en dat brengen wij voor onze sponsoren nu in de praktijk. De meeste sponsoren zijn betrokken bij de vereniging omdat ze er zelf voetballen of hun (klein)kinderen. Er zijn vele voorbeelden van KMD leden die, naar alle tevredenheid, werken bij een KMD sponsor. Zo is penningmeester Joost de Waard werkzaam op de administratie bij Verkade Klimaat, het bedrijf van oud 1e elftal speler Ronald Verkade.

Kijk maar eens op deze pagina (https://www.sv-kmd.nl/pg-21658-7-136011/pagina/sponsorvacatures_v3.html) of bijgaande screenshots.

Ruud Boer, bestuurslid sponsoring, geeft aan dat er nog voldoende plaats is voor sponsoren die een vacature hebben en deze willen plaatsen op de site van KMD. Aanmelden kan via sponsorcommissie@sv-kmd.nl. Bij KMD lopen niet alleen voetbaltalenten rond, maar ook leden die zich inmiddels thuis zijn gaan voelen in de cultuur van samenwerken, voorbeeldig gedrag, gezelligheid en keihard willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.  Voldoe je aan deze kernwaarden? Als lid van KMD weet ik zeker dat je een streepje voor hebt als je solliciteert op een vacature bij één van de sponsoren.

 

Medewerkersavond 14 mei as

Ieder mens vindt het prettig om complimenten te krijgen. Bij KMD zijn we daar nog niet altijd goed in. Bestuursleden blinken nog niet uit om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en toewijding. Sommige taken worden als werk gezien en wat krijg je er voor terug? Vooral bij de bar denken we daar verandering in te moeten brengen. We beschikken gelukkig over ervaren barcaptains, die de weg binnen de vereniging kennen en ouders bij een bardienst ondersteunen. Zo bij de eerste keer dat de kantine weer open was, viel het nog niet mee om de bezetting rond te krijgen, wat heet! Barcommissielid Demi Maartense en Bestuurslid verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid, Frank Hollaar, hebben weer menig uurtje besteed om leden warm te krijgen voor een positie achter de bar.

Om achter de bar plaats te nemen is een heerlijke positie om de vereniging te leren kennen. U maakt kennis met veel leden en proeft van de gezelligheid binnen de club. Het project van vrijwillige inschrijving via de app moet, wat mij betreft, slagen voordat we genoodzaakt zijn te verplichten en ouders en leden “werk” meegeven, 6 uur per lid verplichte vrijwilligerstaken en doet u niet mee? Dan kunnen we u of uw kind helaas niet meer opstellen. Hard? Ja natuurlijk en ik verafschuw deze methodiek. Ik ga voor vrijwillig en intrinsieke motivatie van leden en ouders. De komende periode richten we ons nog eens op, om met erkenning en waardering het vrijwilligersbestand op te krikken.

De hele week heb je wellicht een werkgever of manager die jou als medewerker niet zo goed behandeld, je geen erkenning en geen waardering geeft. Dan heb je geen zin om bij KMD ook nog eens te gaan werken. Hoe de ideale situatie er uitziet? KMD en het vrijwilligersbeleid moet staan voor plezier, gezelligheid, warm welkom, een goede begeleiding, een warm tot ziens en ja door komt ie weer: erkenning en waardering.  Bestuursleden die barmedewerkers complimenteren, mooie filmpjes van (bar)vrijwilligers op de site en wie weet wordt u de nieuwe kandidaat voor de Willem van den Berg onderscheiding, de prijs die dit jaar ging naar Stef Filon als vrijwilliger van het jaar. En doet u meer dan 12 uur vrijwilligerswerk voor KMD dan wordt u uitgenodigd voor een daverende feestavond. Schrijf zaterdag 14 mei as, alvast in uw agenda dan is de medewerkers avond.

 

De bal rolt

Zo was het deze zaterdag weer ouderwets gezellig. Ook de vaste supporter was weer welkom en ze zagen KMD1 oefenen tegen Oliveo. Met afwezigen vanwege corona in de selectie moest trainer Martin de Mooij in zijn opstelling improviseren. De komende twee weken oefent KMD1 om op 19 februari as. klaar te zijn voor de topper tegen Verburch. KMD2 zal waarschijnlijk zaterdag as. al voor de competitie spelen i.v.m. het inhaalprogramma. Natuurlijk volgen we ook weer de JO19 en de overige teams die competitie weer gaan hervatten.

We hebben er weer zin in en er worden weer plannen gemaakt voor een “running the bar” en een echt KMD feest. Uiteraard is het belangrijk  dat we ons aan de corona maatregelen houden en zal een massa opeen geklit in de kantine geen optie zijn. Misschien is buiten een goed idee? Afijn, verantwoordelijk bestuurslid Martin den Dulk zal het verzoek wel indienen bij het bestuur en we kunnen kijken wat en wanneer er wel iets kan. Het positieve is, vind ik, dat we weer vooruit denken en elkaar weer ontmoeten, want juist het sociale samenzijn is zo belangrijk en zo hard nodig!

 

Maak er een mooie week van en tot de volgende week.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
Afb 1 Afb 1
Afb 2 Afb 2