Introductie kandidaat Jeugdvoorzitter: Martijn Tasma

KMD is al een aantal jaar een belangrijk deel van het leven van mijn zoontjes Jasper (JO10), Lucas (JO8) en mij. Op dit moment ben ik als jeugdcoördinator O11/12, kaderlid O9/10, hulptrainer O7/8, leider van de JO8-4 en lid van de kampcommissie met veel plezier bezig bij de mooiste club van het Westland. Onlangs werd ik door Anton benaderd of ik interesse had om vanaf het nieuwe seizoen zijn rol over te nemen, na goedkeuring door de ALV. Anton heeft heel veel betekend voor KMD en heeft de jeugdafdeling verder geprofessionaliseerd; het zijn grote schoenen om te vullen, maar ik ben trots om deze rol van hem te mogen overnemen. 

Na mijn studie aan de Erasmus Universiteit ben ik werkzaam geweest bij Maersk en Geodis. Op dit moment ben ik werkzaam in de Rotterdamse haven, als algemeen directeur van Samskip Logistics, met als voornaamste activiteiten de freight forwarding activiteiten (vis, vlees, groente / fruit en bier), break bulk en het vervoer van project lading en het managen van grote klanten met Control Tower oplossingen en douane activiteiten. 

Qua ervaring in het vrijwilligerswerk ben ik vanaf mijn 12e in Spijkenisse vrijwilliger geweest bij de Klimroos & Ridderclub, waar we activiteiten voor zo’n 250 kinderen organiseerden. Ik heb hier verschillende rollen vervuld van penningmeester tot voorzitter, en ook als kampleider waar we jaarlijks met zo’n 80 kinderen voor een week op kamp gingen. In 2009 zijn we naar Wateringse Veld verhuisd en ben ik ook nog even lid van KMD geweest totdat we in 2015 naar India zijn verhuisd waar ik samen met mijn gezin tot eind 2018 werkzaam ben geweest in een plaatsje net buiten New Delhi, Gurgaon, waar ook onze jongste zoon is geboren. Inmiddels woon ik samen met mijn vrouw Annemieke en mijn zoontjes in de nieuwe wijk Noordhof in het Wateringse Veld, en ben ik alleen voor mijn werk regelmatig in het buitenland te vinden, maar hebben we geen plannen om weer ergens in het buitenland te gaan wonen. 

Voordat ik bij KMD in het 3e elftal (en later ook bij de Veteranen) voetbalde, heb ik bij meerdere verenigingen op Voorne Putten gespeeld. Ik ben begonnen op mijn zesde bij de pupillen van Spijkenisse en vorig jaar geëindigd bij de Veteranen 1 van KMD. Verder hebben we een seizoenskaartbij de oudste (en mooiste) club van Nederland en hopen daar snel weer elke twee weken een wedstrijd te mogen bezoeken. 

De jeugd heeft de toekomst, bij KMD is het technische beleid al zeer goed vormgegeven en ik kijk ernaar uit om samen met de sterke jeugdcoördinatoren, de leiders, hoofdtrainers en HJO het beleid uit te rollen en op termijn ervoor zorgen dat we veel van onze jeugdspelers mogen terugzien in de selectie van KMD. Daarnaast is het ook zeer motiverend om te zien dat veel jeugdleden zich actief inzetten voor het begeleiden van trainingen of zelfs op zaterdag als leider van een jeugdteam. Op onze mooie club zie je wekelijks een grote groep vrijwilligers bezig om de kwaliteiten van de kinderen te verbeteren, goede prestaties te behalen en vooral veel lol te maken. Het maakt mij trots om hier onderdeel van te zijn. Er is zoveel passie en zoveel enthousiasme op de wekelijkse training avonden en ook tijdens de wedstrijden op zaterdag. Dat is een groot compliment voor onze vrijwilligers, en het is belangrijk dat we vanuit het bestuur de zaken rondom het voetbal goed blijven faciliteren, zodat onze vrijwilligers zich kunnen focussen op de ontwikkeling van de kinderen en de sfeer in het elftal. 

Naast veel vrijwilligerswerk op KMD, hou ik me ook nog bezig met het begeleiden van een aantal studenten op de Hoge School Rotterdam in hun scriptieproces. Tot slot probeer ik ook nog af en toe wat te sporten (wielrennen en hardlopen) en breng ik tijd door met mijn familie. 

Ik kijk ernaar uit om in deze rol samen te werken aan de verdere ontwikkelingen op het gebied van de jeugd, en zal me de komende tijd samen met Anton gaan voorbereiden op een goede overdracht en mijn schouders zetten onder een verdere ontwikkeling van het jeugdbeleid binnen KMD. 

Met vriendelijke groet,

Martijn Tasma

PNG-afbeelding PNG-afbeelding