Een Gezond en Gelukkig 2022

Leven met Corona?

Wederom geen nieuwjaarsreceptie en dat is sinds de jaren 1940 – 1945 volgens mij niet voorgekomen. Zo rond dit tijdstip zondag 2 januari om 16.00 uur ontving het bestuur de leden voor een toast met champagne. De afgelopen edities van de nieuwjaarsreceptie was het gezellig druk in de kantine, er was een wedstrijd van de Veteranen voorafgaand en ik kon u persoonlijk aanspreken en feliciteren met het nieuwe jaar. Het waren, wat mij betreft, blijmoedige bijeenkomsten waar we de energie met elkaar vonden om er weer een mooi jaar van te maken met elkaar. Ik was er, in mijn naïviteit, ook van overtuigd dat we na de vaccinaties afgelopen jaar weer verder konden en elkaar weer wekelijks zouden ontmoeten op ons sportpark. Ik ga u hier niet vermoeien met coronaverhalen, daar leest u in de pers al genoeg over, maar de vereniging gaat gebukt onder de maatregelen en dat betreft dan vooral het sociale en sportieve aspect.

Sociaal is het natuurlijk een ramp dat we elkaar niet zien en kunnen bijpraten in de kantine en blijft het bij vluchtige contacten om de kinderen af te leveren, want u mag niet op het sportpark komen. Als bestuur moeten wij een bijdrage leveren aan de vermindering van het aantal contacten en, u kunt het ermee eens zijn of niet, ik ben opgelucht dat we dit jaar geen corona uitbraak op ons sportpark hebben gehad. De jeugd heeft het hele jaar kunnen sporten en de senioren redelijkerwijs en aangepast. Vooral de supporter/donateur is de dupe van de maatregelen. Voor trouwe leden als Leen Boon, Wim van Reeuwijk en alle ouders we missen jullie en hopen snel op betere tijden.

Sportief gezien, zijn we wel aan het voetballen en is er competitie. Het klinkt misschien gek, maar ik hoop dat we (eind februari / maart?) weer verder kunnen en in 2022 de competitie deze keer wel afmaken. We staan er met diverse teams erg goed voor en er is een stijgende lijn op alle niveaus. Vooral bij de jeugd wordt er goed gepresteerd en zitten we al op onze ambitie van het beleidsplan 2020 – 2025 om met de selectieteams Hoofdklasse te spelen.

U merkt het, in mijn ongebreidelde optimisme denk ik dat we door kunnen gaan. Maar eerst nog een pas op de plaats en door deze lockdown heen komen. We zullen moeten leven met opkomende virussen en ons moeten aanpassen in het speelschema en de organisatie van de vereniging. Kortere zomerpauzes, juist een langere winterstop, andere speeltijden, weekend voetbal, veranderende structuren en posities in bestuurs- en vrijwilligersopzet etc. Het aanstellen van barcaptains is daar een eerste aanzet toe. We komen binnenkort met een bijzondere vorm van projectleiders binnen de club. KMD gaat, met of zonder corona, door en achter de schermen is en wordt er hard gewerkt aan de toekomst van onze mooie club.

 

We zien u bij de Algemene Leden Vergadering op 21 januari as.

Om te weten hoe KMD ervoor staat en alle bestuursleden over hun portefeuille te horen praten nodig ik u uit om nu aan te melden voor de Tweede Digitale Algemene Leden Vergadering op vrijdag 21 januari as. (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=pf9dYF-BukekPQlGHNa0xm1TH7wBCEtKj3WP_ln3lmpUOVgyR00wUEdCNjhSVEJLNkxaUkg0RkE2UC4u)

Op deze interactieve meeting doet u mee met interessante stellingen en bent u weer helemaal op de hoogte. En meedoen of luisteren is hartstikke eenvoudig. U krijgt na aanmelding een link toegestuurd waarbij u lekker thuis zo inlogt op de speciaal beveiligde KMD omgeving. Doen!

 

Klein blijven

De lockdown raakt ons ook financieel, de kantine opbrengst is ongeveer 1/3 van het gehele huishoudboekje maar door “klein” te blijven en met de “dappere” inzet van veel vrijwilligers houden we de kosten laag. Mede dankzij de steun van de gemeente maar vooral van leden die hun contributie betalen en sponsoren die loyaal zijn, kunnen we overleven. Ik wil hierbij alle spelende leden en donateurs bedanken voor hun trouw aan de club. Dankzij de sponsoren blijven we op koers, kunnen we de vergoedingen voor trainers etc. betalen,  kunnen we onze talenten blijven ontwikkelen, kunnen we de contributie laag houden en is er “gratis” kleding/shirts voor iedereen. Hoewel we over dat laatste onderwerp niet tevreden zijn. De gedwongen overgang naar een andere kledingleverancier en het uitzetten van kleding loopt niet soepel. Ik vraag onze sponsoren om clementie omdat de gewenste exposure er niet is, maar blijft u alsjeblieft aan. Juist nu laat u zien dat u niet wegloopt als het even tegenzit. En zoals het een goed werkgever betaamt, staat u voor uw medewerkers maar ook voor uw club.

 

Andere families en opgroeiende jeugd

De samenstelling van de burgers in Wateringen en leden bij KMD verandert. Waren dat in het verleden de Westlandse families van Van de Wetering, Zonneveld, Moret, Hollaar, Van Velden etc. en werd er 40 jaar lang het KMD familie toernooi gespeeld met broers, zussen, neven, nichten, ooms en tantes. In de afgelopen jaren bestaat Wateringen voor een belangrijk % uit Haagse burgers en bij KMD dus ook. Het is een logische ontwikkeling dat er nieuwe families op de club komen, die de geschiedenis van KMD niet kennen. We doen ons best om de cultuur en de waarden die wij van onze ouders en de grondleggers van de vereniging hebben gekregen door te geven aan de nieuwe generatie. Dat doe je door de kernwaarden te verankeren in je beleid en vooral in zichtbare daden. Over talentontwikkeling staat al genoeg weggeschreven. Wij zien onze eigen jeugd graag op het hoofdveld spelen, we zijn zuinig op ons bezit en doen geen gekke dingen, we zijn een onderdeel van de Wateringse en Westlandse samenleving, we doen het samen, zoveel mogelijk leden zijn vrijwilliger en we maken plezier met elkaar. Juist dit laatste item valt in coronatijd niet mee. De leden/ouders maar vooral de opgroeiende jeugd moet de gezelligheid missen die wij zo hebben meegekregen in het verleden. De feesten, het blijven hangen etc. kan hopelijk later weer in het jaar. Ik gun de jeugd net zo’n geweldige tijd op de club als toen ik opgroeide met zoveel vriendschappen en mooie belevenissen die zo waardevol zijn in het leven.

 

Trots op KMD

De afgelopen zomer is het project “groot onderhoud” dankzij de tomeloze en onbaatzuchtige inzet van onze onderhoudsploeg een goot succes geweest. Lang waren de kantine en de kleedkamers “under construction” en hoewel het project nog niet af is en bijvoorbeeld de verwarmingsketels op de nominatie voor vervanging staan, zien de opstallen er in hun 20e jaar weer pico bello uit. Er is een belangrijke klus geklaard.

Hoewel er geen sportvereniging is omgevallen, piept en kraakt het in de organisaties. Er is veel onvrede onder leden en besturen. Het is daarom een topprestatie dat we, als bestuur, bij elkaar zijn gebleven, want waar haal je je energie vandaan als je voornamelijk bezig bent met de uitvoering van regeringsmaatregelen en er een hoop gezeik op je afkomt. Als bestuur deed je het volgens criticasters al niet goed, maar nu wordt de persoonlijke frustratie vaak ook nog afgewenteld op bestuursleden die “als kop van jut” fungeren. Het is daarom dat ik zo trots ben op Dide, Martin, Frank, Ruud, Marco, Joost, Patrick en Anton. Hoewel Anton te kennen heeft gegeven zijn positie m.i.v. volgend seizoen vacant te stellen, is het een hele prestatie dat we bij elkaar zijn gebleven en in deze moeilijke met de toekomst van onze club bezig zijn. Hoe we vooruitgaan? U hoort het op de ALV van 21 januari as. Zorg dat je erbij bent.

 

Een gelukkig en gezond 2022

Laten we positief eindigen en proosten op het nieuwe jaar. 2021 is een jaar om wederom snel achter ons te laten en uit te zien naar een jaar dat hoop geeft op een betere editie. Ik kijk er naar uit u in het clubhuis weer te ontmoeten.

Namens het bestuur wens ik alle leden, ouders en sponsoren de beste wensen voor 2022.

 

 

Blijf gezond en tot gauw

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
zakelijke-nieuwjaarskaart-roestbruin-typografie-goudlook-modern zakelijke-nieuwjaarskaart-roestbruin-typografie-goudlook-modern