Terug- en vooruitblik

Beste kader, spelers en ouders,

Met deze gelegenheid willen we gebruik maken om terug en vooruit te blikken:

Ontwikkeling

Spelers zijn altijd in ontwikkeling, zo zijn trainer-coaches ook in ontwikkeling. Binnen KMD proberen we ons technisch kader intern op te leiden, door bijeenkomsten te organiseren, maar ook door begeleidingsmomenten tijdens trainingen en/of wedstrijden te organiseren. Verder bekijken wij mogelijkheden om extern opleidingen te volgen.

Het welkomstprogramma van de KNVB

Vanuit KMD hebben maar liefst veertien trainer-coaches uit de jeugd met succes deelgenomen aan het welkomstprogramma.

Keepersopleiding

Amber van Niel keepster van de MO17-1, maar ook jeugdkeeperstrainster, heeft de cursus train de trainer gevolgd bij keepersschool Van der Kaay.

Pupillen- en juniorentrainer

Sven Nieuwenburg en Wouter van Spronsen zijn momenteel bezig met het pupillen- en/of juniorentrainer diploma via ROC Mondriaan en lopen bij KMD stage bij de JO15. Zij hopen deze aan het einde van het seizoen succesvol af te kunnen ronden.

Hoofdopleidingen C

Feroz en Marco zijn momenteel bezig met hun Hoofdopleidingen C diploma bij de KNVB. Zij hopen deze aan het einde van het seizoen succesvol af te kunnen ronden.

UEFA C

Ab Kooy en Appie Chtatou zijn momenteel bezig met hun UEFA C diploma bij de KNVB. Zij hopen deze aan het einde van het seizoen succesvol af te kunnen ronden.

UEFA B

Jeremy van der Stap is momenteel bezig met zijn UEFA B diploma bij de KNVB. Hij hoopt deze aan het einde van het seizoen succesvol af te kunnen ronden.

Na de winterstop zal er een tweede welkomstprogramma in samenwerking met de KNVB georganiseerd worden en zijn we druk bezig om de pupillentrainerscursus bij KMD te faciliteren speciaal voor de jeugdtrainer-coaches van KMD. Helaas wordt dit waarschijnlijk pas in seizoen 2022-2023 georganiseerd.

Verder kan er altijd bekeken worden of er bij KMD stagegelopen kan worden. Voorbeelden hiervan zijn het trainen en coachen van jeugdspelers, fluiten van wedstrijden etc. Leuk en goed om te zien dat diverse jeugdspelers van de jeugd nu al bij de jongere jeugd stagelopen! Neem een kijkje bij https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/opleidingen-op--en-bijscholingen (https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/opleidingen-op--en-bijscholingen). Lijkt het je leuk en/of leerzaam om een opleiding te volgen? Neem contact op met Jeremy van der Stap via hoofdjeugdopleidingen@sv-kmd.nl (mailto:hoofdjeugdopleidingen@sv-kmd.nl).

Spelplezier

Bij de jeugd hechten wij minder waarde aan resultaat dan bij de senioren, dit omdat we voornamelijk bezig zijn met opleiden. Wel zeggen de resultaten veel over plezier en over de ontwikkeling en winnen is altijd de spelintentie bij voetbal. De KNVB heeft veel moeite gehad met het opstellen van juiste poule-indelingen. Dit mede doordat er weinig gevoetbald is de afgelopen seizoenen (corona) en veel verenigingen wisselen met hun visie op indelen (op niveau, op leeftijd, op vrienden etc.). Echter zien wij veel plezier, veel enthousiasme en veel ontwikkeling op de velden van KMD, dit doet ons goed. Dit is een mooi en terecht compliment richting de organisatie van de jeugd!

Van goed naar beter

Wij vinden dat we bij KMD goed bezig zijn, maar we vinden ook dat het nog beter kan. Hiervoor hebben we al het kader bij de jeugd om input gevraagd over wat er goed gaat en wat er beter kan. Het idee is, om ook iedereen terugkoppeling te geven op basis van de door hun gegeven input (waarom we ermee aan de slag gaan of waarom we er niet mee aan de slag gaan). Mocht je je mening willen geven, maar dit nog niet gedaan hebben? Neem contact op met Jeremy van der Stap via hoofdjeugdopleidingen@sv-kmd.nl (mailto:hoofdjeugdopleidingen@sv-kmd.nl).

Samenwerkingen

KMD heeft momenteel voor de jeugd samenwerkingen met ROC Mondriaan en Voetbalschool KICK. De samenwerking met ROC Mondriaan is er vooral om studenten van ROC Mondriaan te helpen in hun ontwikkeling en om hun ervaring op te laten doen. De samenwerking met Voetbalschool KICK is vooral ontstaan doordat veel jeugdspelers van KMD bij Voetbalschool KICK al deelnamen. Het is belangrijk en leuk om in vakantieperioden voetbalactiviteiten te organiseren voor de jeugd en het is wenselijk om dit bij KMD te faciliteren. Met Voetbalschool KICK hebben we hierin een fijne en goede partij gevonden.

Vooruitblik komend half jaar

Afgelopen weken moest er helaas aangepast getraind worden, dit door de coronamaatregelen. KMD doet haar best om altijd programma te verzorgen binnen de mogelijkheden. Heel mooi om te zien, dat er gewoon van 15:45 uur tot 16:45 uur werd getraind, dat er in oplossingen werd gedacht en dat er voor de vele vrije teams oefenprogramma of teamtuitjes werd georganiseerd. Wij dagen iedereen uit en hopen dat iedereen dit blijft doen. Verder zal het voor KMD fijn zijn als het vanaf 14 januari het weer een beetje normaal wordt. Ongeacht wat de maatregelen zijn, KMD zal altijd activiteiten voor haar leden organiseren.

Verder zal de KNVB voor een gedeelte van de B-categorie een nieuwe competitie fase indelen en hopen we op leerzame indelingen voor alle teams.

Voorzichtig kijken naar seizoen 2022-2023

Evaluatie- en eindgesprekken

In december zijn de eerste gesprekken met de hoofdtrainers geweest. Om te kijken hoe alle partijen het ervaren hebben en om vooruit te blikken naar het komend seizoen, in januari volgt het tweede gesprek zodat we kunnen concretiseren hoe of wat voor het komend seizoen. Met de Technische Commissie en de jeugdverzorger wordt dit in januari opgepakt. Wij begeleiden ons kader en investeren in ze, mocht er toch een vacature ontstaan, dan is er op deze manier voldoende tijd om invulling hiervoor te verzorgen.

Spelers meetrainen met oudere lichtingen

In kader van ontwikkeling vinden we belangrijk naar het individu te kijken. Als wij van mening zijn, in overleg met de betrokken partijen, dat het leerzamer is om met een ander team/lichting te trainen dan willen wij dit gaan invoeren. Naarmate het seizoen vordert zal dit uiteindelijk voor alle spelers gaan gelden.

Organisatie en beleid

Ieder seizoen evalueren we de organisatie en het beleid, moeten er aanpassingen komen in de organisatiestructuur en/of in het beleid en zo ja welke aanpassingen? Moeten we meer focussen op de even lichtingen (JO14, JO16, JO18), welke aanpassingen komen er voor het meidenvoetbal het komend seizoen? Wat is/wordt de speelwijze van KMD? Genoeg punten om op te pakken bij deze mooie vereniging.

Verder rest ons om jullie hele fijne en gezonde feestdagen te wensen en wij hopen iedereen weer te mogen verwelkomen in januari op KMD!

Met sportieve groet, Anton Wouters, Patrick Kriek en Jeremy van der Stap