Pole Position

Lef tonen

Vooraan staan heeft zo zijn voordelen. Als je vooraan de rij staat ben je als eerste binnen en ben je als eerste weg. Het heeft er alles mee te maken dat je “op tijd” bent. Mensen die reactief of lui zijn, zijn vaak “te laat”. Eigenwijze mensen ook, want die komen “niet aan de beurt” omdat andere mensen ze vaak “links” laten liggen. Genoeg beeldspraak.

Ik tik dit stukje voor de race van Max Verstappen, toch de gebeurtenis van dit weekend, en wat ik zo bewonder in hem, is zijn lef. Natuurlijk heeft hij talent, dat maakt hem beter dan anderen. Met een auto die langzamer is dan de Mercedes, flikt hij het toch maar weer om op de eerste startrij te komen. Met lef en door risico’s te nemen maar ook door goed naar team en mecaniciens te luisteren. Wat heeft dat met voetbal te maken? Alles! Max Verstappen neemt beslissingen in een split second en heeft een geweldig reactie vermogen. Hij luistert naar de motor van zijn auto, naar de bordradio, de spanning op zijn banden, alles heeft hij via zijn dashboard in de gaten.

Een bestuur speelt haar wedstrijd op een geheel ander speelveld, maar je kunt het wel vergelijken. Een bestuur heeft ook een dashboard en moet ook alle bewegingen in de vereniging in de gaten houden. Ook een bestuur moet lef tonen en, soms moeilijke, beslissingen nemen door leden te raadplegen, naar spelers luisteren met de gemeente samenwerken etc. En dat is best moeilijk want er zijn veel belangen. Voor de één doe je het soms niet goed, maar ik hoop en ga er van uit dat de meerderheid begrip heeft voor de keuzes die in het belang van de vereniging, leden, spelers etc. worden genomen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt, of het nu wederom het inschakelen en instrueren van de beveiliging aan de poort is. We zijn niet lui en proberen er, gezien de omstandigheden, het beste er van te maken. Deze zaterdag was er koffie/thee, soep voor staf en begeleiders, had Hans Braber sr. weer broodjes gesmeerd en deed Ruud Fidder om 07.00 uur de poort van het complex open en nam het bestuur een moeilijke beslissing door het contract van hoofdtrainer Martin de Mooij niet te verlengen. Moeilijk, omdat Martin de Mooij een geweldige vent en trainer is. We hebben ons dashboard geraadpleegd, leden binnen de club, TC etc.  om hun mening gevraagd en besloten dat het goed is, na 4 seizoenen, dat we op zoek gaan naar een andere hoofdtrainer.  Maar eerst zorgen we ervoor dat we samen met Martin de Mooij gaan voor een geweldige tweede helft van het seizoen. Misschien heeft u de mooie woorden op de site van Haaglanden Voetbal (https://haaglandenvoetbal.nl/2021/12/10/kmd-en-martin-de-mooij-na-dit-seizoen-uit-elkaar/) gelezen?

 

Teun van Reeuwijk

Zaterdagochtend was ik erg vroeg op KMD en kreeg ik een app van bestuurslid Marco Schregardus die in de Ardennen vertoefde, dat Teun van Reeuwijk deze week was overleden. Op hetzelfde ogenblik kwam scheidsrechter/keeperstrainer Tom Middendorp de commissiekamer binnenlopen. Teun is de oom van Tom en de zwager van boegbeeld Jan Middendorp. Snel Jan gebeld over het hoe en wat? Teun was vaste supporter van KMD1 en al moesten ze in Maassluis spelen, Teun kwam op de fiets om KMD1 aan te moedigen. Broer Wim en zus Tineke hebben een groot KMD hart en broer Peter komt ook geregeld kijken. Ik heb de eer gehad met Teun te hebben gewerkt bij de Rabobank. Wat een geweldig aardige vent was dat! We gaan Teun missen langs de kant als supporter bij KMD1 en wensen de familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

                                                                                    

Schrijf je in voor het KMD Jeugdkamp 2022

We kijken al vooruit naar de zomer van 2022. Op de site vind u de link om de jeugd van O11 tot en met O15 in te schrijven. Als ik ouder van deze jeugdcategorie was, zou ik het maar snel doen want wat een mooie organisatie is dit. In Hierden ligt een perfect kampeer-centrum waar de jeugd zich opperbest kan vermaken. U moet de enthousiaste verhalen maar eens nagaan. Ik ben er trots op dat dit mooie evenement weer wordt opgezet.  Snel naar Inschrijven jeugdkamp 2022 (https://www.sv-kmd.nl/pg-21658-7-63147/pagina/jeugdkamp_alle_informatie.html) want vol = vol.

 

Train als een Prof

Nog zo’n mooi evenement maar dan al in de kerstvakantie. Voetbalschool Kick en KMD organiseren voor de jeugd op 28 en 29 december op het KMD complex “train als een prof”. En als Hoofd Jeugdopleidingen Jeremy van der Stap hierbij betrokken is, weet ik één ding zeker. Misschien word je nooit een profvoetballer maar op deze twee dagen krijg je wel het gevoel dat je traint als een prof. Ook hier geldt schrijf je snel in op Inschrijven train als een prof (https://voetbalschoolkick.nl/train-als-een-prof) want vol = vol.

 

Pilates op KMD, loopt als een speer

Afgelopen dinsdagmiddag voor opnames van de WOS. U moet vanaf 14 december de uitzendingen maar in de gaten houden, want een bijzondere KMD-er wordt dan in het zonnetje gezet. Ik zal tot aan de uitzending nog niet verklappen wie of wat, maar het wordt speciaal, kijken dus.

Het was gelijk een mooie gelegenheid om de Walking Footballers weer aan het werk te zien, waarbij opviel dat er meer wordt gerend dan gewalked, maar het voetbalplezier spat er vanaf van deze enthousiaste groep. Onder de indruk was ik van het aantal matjes in de kantine. Daar zag ik KMD coryfeeën als Jenny vd Wetering, Ank Boon, Alet de Brabander en Tineke Middendorp heel lenig doen met Pilates oefeningen onder de deskundige leiding van Fysiotherapeute en afgestudeerd Pilates juf, Jacqueline Spruit. Maar maak nu geen reclame meer Peter, want we zitten vol! Organiserend bestuurslid Frank Hollaar kan trots zijn.

 

Voetbal op KMD?

Mijn frustratie over het geamputeerde programma zonder publiek, ga ik niet nog eens herhalen. Ik hoop na de bijeenkomst van minister president Rutte dinsdag as. op betere tijden. Druk in de weer met de beveiliging en het wel en wee in de commissiekamer zie je glansrollen van coördinator Menno Grooten, jeugdverzorger Aad de Lijster en “allesweter” Ruud Fidder. Respect mannen voor jullie inzet. Op veld 1 zag ik de MO17-1 met 5-2 winnen met een glansrol voor Fleur Kiezeling die 4x scoorde en een assist had.

KMD1 speelde een oefenwedstrijd uit bij HMSH, maar deze keer heb ik me afgemeld. Volgende week ben ik van de partij, al is het dan de laatste zaterdag voor de Kerstdagen. Wat gaat de tijd toch snel. Als Max Verstappen net zo snel is ………………….

 

 

Maak er een mooie week van!

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20211211-WA0000 IMG-20211211-WA0000
IMG-20211211-WA0001 IMG-20211211-WA0001
IMG-20211211-WA0002 IMG-20211211-WA0002