Lockdown scenario

Bestuursfunctie

Een bestuursfunctie bij KMD is een eer. Je mag de rijke traditie van deze 82-jarige familieclub voortzetten. Velen gingen je voor, hebben veel geleerd, veel betekent, neergezet, gelachen en ook te danken aan de club. Als je wordt gevraagd “wat kom je doen in deze functie?” kun je wellicht aangeven dat je de club een stapje verder hebt geholpen, dat er mooie projecten zijn opgezet, successen zijn behaald etc. of dat je in ieder geval veel plezier hebt gemaakt en mooie vriendschappen hebt overgehouden.  In coronatijd is het besturen van een vereniging op z’n zachtst gezegd “een uitdaging”. Dit cliché betekent dat je wekelijks anticipeert op afgekondigde regeringsmaatregelen en beleid probeert uit te voeren waar de preciezen (je moet de maatregelen strikt naleven) en de rekkelijken (je mag toch wel in de kantine?) het niet met elkaar eens worden. Ga er maar eens aanstaan om een modus te vinden? Gaat je niet lukken, niemand is tevreden over de invulling van de zaterdag. Gelukkig is er in het algemeen wel begrip. Maar leuk is anders! Deze zaterdag was ik met een KMD-stafdelegatie bij Ariston te Delft en daar puilde de kantine uit van gezelligheid, werd je bij binnenkomst en bij de kleedkamer gecheckt op de QR code en was de coronabeleving door het feest in de kantine een farce.

Wij zijn in het bestuur voor duidelijkheid en volgen het afgekondigde beleid, precies. Bij de studenten van Ariston doen ze “de check in” ook precies maar daarna is de 1,5 meter er niet en het aanwezige sporters- en supporterspubliek gewoon welkom. De kantine draait op volle toeren en iedereen die aanwezig is, doet vrolijk mee. Wie doet het dan goed? Ik ben na afloop keurig na de wedstrijd elders gegaan, maar waar de KMD1-spelers vorige week geen bier op het KMD terrein kregen, waren in de kantine bij Ariston de pitches en andere versnaperingen niet aan te slepen. Tot 20.00 uur ongetwijfeld en vanaf volgende week vast wel tot 17.00 uur. En u vraagt zich af waarom de Corona-maatregelen in Nederland geen succes zijn? En wel hierom! Iedereen heeft boter op z’n hoofd en doet vrolijk mee aan het rekken van de regels, het bierdrinken in de kleedkamers, bezoek in de kantines etc. Prima, het is je goed recht. Commentaar op het coronabeleid van KMD? Prima, dat mag, maar we doen ons best en het is verdomd moeilijk hier invulling aan te geven! Als straf zullen we, vermoed ik, in een lockdown komen en is er helemaal geen sprake van voetbal. Probleem opgelost!

                                                                                    

Algemene ledenvergadering uitgesteld naar vrijdag 21 januari 2022

Het uitstellen van de Algemene Ledenvergadering was een grote domper, maar noodzakelijk i.v.m. de restricties. We zijn net als vorig jaar genoodzaakt om een digitale vergadering met aanmelding te houden. U kunt de vergadering en presentatie van de bestuursleden, lekker met een zak chips op schoot en een wijntje of biertje onder handbereik thuis volgen. Er is een fantastisch programma en uw mening wordt gevraagd in de stellingen/bestuurthema’s waar u op kunt stemmen, de uitreiking van de Willem van den Berg onderscheiding (de vrijwilliger van het jaar), de (her)verkiezing van bestuursleden en het financieel jaarverslag. Ook benieuwd hoe KMD er financieel voorstaat? De komende weken kun je jezelf weer inschrijven voor dit digitale feestje en je mening geven. De jubilarissen moeten weer wachten totdat we een volle kantine hebben, want zij verdienen een volle kantine en alle waardering van de leden.

 

Dagboek van een voorzitter

Maandag: Ik heb een gesprek met Kwest, de organisatie voor Buitenschoolse Opvang in Wateringen. Zij willen een deel van de eerste etage afhuren voor hun activiteiten. KMD kan hier een mooi bedrag aan verdienen, de invulling volgt nog.

Dinsdag: bestuursvergadering, we zitten keurig op 1,5 meter. Frank Hollaar zit in Ruwanda (Afrika) en Ruud Boer bereid zich voor op een belangrijke businessmeeting maar heeft keurig zijn bespreekpunten ingediend. We zijn ruim op tijd klaar, maar ik ben niet tevreden over het resultaat van de vergadering. Ik ga me beraden over de dynamiek en de opzet van de agenda. Omdat “het maalt”, val ik laat in slaap.

Woensdag: shit! Vergeten Jeremy van der Stap te bellen, misschien weet hij nog kandidaten voor de jeugdraad, die ik kan benaderen? Ajax heeft net een fantastische 2e helft gespeeld en het is al weer te laat om Jeremy te storen, vind ik. Wat is dat toch! Ik “vergeet” de hele week Jeremy te bellen.

Donderdag: Ik ben ’s avonds even op KMD om trainer Martin de Mooij te groeten, die heeft een ellendige week gehad met de begrafenis van zijn vader. Secretaris Dide van Adrichem, die net heeft getraind, is er ook. Net als bestuurslid Technische Zaken, Patrick Kriek. Die is er om zijn cyclus van gesprekken met de technische staf voor te breiden.

Vrijdag: We hebben contact met elkaar over de nieuwe coronamaatregelen. Het ziet er niet goed uit voor de A-categorie (selectie elftallen). Niet trainen en wel spelen, lijkt ons geen goed plan! We wachten het protocol van de KNVB af. Het regent behoorlijk. Bestuurslid Marco Schregardus vreest voor afkeuring van de grasvelden. We hebben erelid/sponsor Hans Verschoor gefeliciteerd met zijn verjaardag en gevraagd of hij een keet neer wil zetten om de beveiliging toch een droog onderkomen te verschaffen. Wat gaaf dat deze er “gewoon” staat. Hans is een bikkel!

Zaterdag: Bestuurslid Marco Schregardus is al om 07.00 uur op het KMD terrein voor de keuring van de velden. Het ziet er niet best uit en de grasvelden worden na de herkeuring om 10.30 uur afgekeurd. Ik krijg een appje om 07.30 uur. Draai je nog maar een keer om pik! Er zijn twee beveiligers en je hoeft niet bij het hek te staan. Alles geregeld! Het is 11.00 uur als ik op het complex arriveer. Ik zie verkleumde ouders achter het hek naar hun kroost van  de MO13 op veld4 kijken en samen met moeder Sabine Houtman halen we koffie voor het publiek achter het hek om het leed te verzachten. In de regen naar je kind kijken is armoede. Aad de Lijster en Remco Soer volgen en geven alle aanwezigen langs het veld een bakkie koffie/thee. In de commissiekamer zijn er goede gesprekken met Dave Price, Ad Langeveld, Hertog Jan van de Wetering, Stef Filon en het aangeschoven bestuurslid Sponsoring Ruud Boer. Ruud Fidder wordt gemist, dus hanteert Aad de Lijster de stofzuiger en ziet de commissiekamer er, na alle gemorste kruimels van de meegebrachte etenswaar, weer pico bello uit. Samen met Jaco van der Tang en Marcel Kouwenhoven vertrek ik naar Delft om 13.30 uur. KMD1 speelt daar tegen de studenten van Ariston. Het enige aanwezige bestuurslid van Ariston, keurig in pak met stropdas, zit in de hal van de kleedkamer, de QR codes te checken. “Ik heb vandaag dienst en doe alle wedstrijdzaken en heb het druk”. Zo druk dat Marcel Kouwenhoven en ik helpen met de QR code check in. Ik word om 14.15 uur gebeld door de WOS voor een interview en geef mijn visie op de nieuwe coronamaatregelen. De wedstrijd begint iets over 14.30 uur.

 

KMD 1 speelt een fantastische wedstrijd

Het is koud, berenkoud. Langs de lijn staat geen publiek maar wel een kleine KMD-delegatie. Edwin Canten, Jaco, Marcel, Theo van de Wetering en Gerrit de Waard zien een hartverwarmende inzet van de KMD-ers. Bij Ariston uit is zelden of nooit gewonnen. Altijd lastig spelen op dit kunstgrasveld. Bovendien spelen we tegen oud KMD-trainer Martin de Graaf die de selectie van haver tot gort kent. KMD komt fantastisch uit de startblokken en creëert de eerste mogelijkheden. Als Sam Haghighat na 10 minuten wordt getorpedeerd in de 16 meter, volgt er een strafschop. Martin de Graaf geeft aan zijn keeper aan dat de bal rechts komt en Dylan Arbow schiet de bal ook in die hoek. Maar deze is zo hard en zuiver, dat de keeper er niet bij kan. 0-1 voor KMD. Tot aan de rust golft het spel op en neer en spelen we beter maar zetten het overwicht niet om in doelpunten. Ariston komt een aantal malen gevaarlijk voor ons doel. Maar altijd is daar een KMD-been of succesvolle interventie. Jasper, Dylan, Jordy, Dennis en doelman Odens hebben de controle en geven niets weg. Het middenveld met Boy, Mitch en Thiemo blinkt uit en de voorhoede met Sam, Arend en Jesse werkt hard en is continu gevaarlijk. Het blijft een genot om routinier Jesse de Waard aan de bal te zien. De studenten zitten er boven op en dat leidt ook tot onnodig of slordig balverlies, waardoor Ariston in de omschakeling gevaarlijk blijft. Na de rust blijft Mitch met een pijnlijke hamstring achter en komt Bradley de voorhoede versterken. Jesse zakt een linie. Het spelbeeld is hetzelfde. KMD domineert maar Ariston blijft gevaarlijk. De mogelijkheden vinden niet het net, totdat Boy Verwoerd zich vrijspeelt en vernietigend naar de linkerbovenhoek uithaalt. 0-2! En met nog 10 minuten te gaan speelt KMD een gewonnen wedstrijd. Trainer Martin de Mooij wisselt niet meer. Het leven van een reservespeler is hard! Tycho Wentink, Cyrus Haghighat, Dylan Groen, Twan Maartense en reservegoalie Wouter Boer zullen toch ook wel warm gedoucht hebben? Het was berenkoud maar KMD1 verwarmde onze harten, dat het vlak voor tijd nog 1-2 werd, was een uitslag voor de statistieken. De 3 punten gingen mee naar Wateringen.

 

 

We gaan zien hoe we er voor volgende week zaterdag voorstaan. U hoort van ons.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
Dylan scoort Dylan scoort
IMG-20211128-WA0000 IMG-20211128-WA0000
IMG-20211128-WA0001 IMG-20211128-WA0001
IMG-20211128-WA0002 IMG-20211128-WA0002