4US

Doe Maar

De Nederlandse band Doe Maar bracht in 1983 haar succesalbum 4US uit en ik moest aan de woordspeling denken toen ik samen met Marco Schregardus de coronachecks deed in de kantine. De gehele ochtend stonden we paraat om te voldoen aan de opgelegde maatregelen. Eerlijk gezegd had ik niet meer verwacht dat het scenario van vorig seizoen zou terugkeren, omdat we er met de komst van de vaccines voor konden zorgen dat we minder vatbaar zouden zijn. De individuele vrijheid in ons land zorgt er voor dat de solidariteit om het COVID virus uit te roeien ver te zoeken is. Ik ben voor de keuze vrijheid, maar zo langzamerhand wordt duidelijk dat vaccinatie een zaak van nationale eenheid is om het virus uit te kunnen roeien. Waar in een land als Portugal successen worden geboekt omdat daar de vaccinatiegraad op 98% ligt, is in Nederland de solidariteit helaas ver te zoeken. De non- vaccers zullen hun redenen wel hebben, en die respecteer ik, maar toch wil ik graag het debat met ze aangaan. De gezondheidszorg staat dit jaar weer zo onder druk dat alle individuele kompassen gericht moeten worden op “het nationale belang” om zo snel mogelijk voor eens en voor altijd af te rekenen met dit virus. Ieders medewerking is vereist ander gaat het niet lukken!

Ik spreek ondernemers, gevaccineerden, wappies, weigeraars, patiënten, medewerkers in de zorg, heb zelf te lijden gehad onder COVID en we komen er zo langzamerhand niet meer uit met elkaar.  Het huidige gezag heeft deuken opgelopen in haar geloofwaardigheid (mondkapje, dansen met Jansen etc.) en hoewel ik tegen elke vorm van machtsvertoon, verordeningen, protocollen met het woord “moeten” ben en “verplichten” verafschuw, kijk ook ik hoe ze het daar in Portugal zo goed voor elkaar hebben. Is het het mooie klimaat?

De vaccinatiebereidheid is daar 98% en de hoogst verantwoordelijke voor het beleid, Henrique Gouveia e Melo, is geen minister maar een ex-duikbootcommandant en als die zegt “we gaan duiken, dan gaan we duiken”. Dus als Henrique in Portugal zegt “we gaan prikken, dan gaan we prikken”. Er is geen discussie! Ik heb eerder aangegeven dat ik van “een discussie” houd, maar misschien is het wijzer dat we, om de nationale gezondheidszorg echt serieus te nemen, even niet met elkaar in discussie moeten en ondanks welke bezwaren dan ook, vanwege het nationale belang, moeten zeggen; Pfizer, doe maar!

                                                                                    

CTB check met humor

En daar zat ik dan samen met bestuurslid Marco Schregardus om 08.00 uur aan een tafeltje voor de kantine om de verplichte Coronacheck (CTB) uit te voeren. Nu hebben we 55 jaar geleden samen in  de kleuterklas van de Pieter van der Plasschool gezeten, dus wij kunnen dit. Noem het “het goede voorbeeld”, plichtsbesef etc. maar je doet het voor de club, zoals ook Jaco van der Tang en Hans Verschoor op de afgelopen donderdag voor de ingang van de kantine stonden.

Afgelopen dinsdag was er op KMD een controle door de BOA’s op de CTB check geweest, de gemeente had eerder al aangekondigd streng te controleren en boetes uit te delen als we niet zouden handhaven. Ik kan u met trots vertellen dat er zowel op de donderdagavond als op de zaterdag geen incidenten waren en dat het bij de ingang van de kantine beregezellig was. Met humor zijn er mooie gesprekken geweest met vele leden, ouders, bezoekers en officials en er was volop begrip voor de actie. Op onze oproep voor de aflossing kregen welgemeend één reactie van Wil Leerdam van de dames 7x7, die haar club hiermee ondersteunde en er voor zorgde dat de externe uitgaven voor het inschakelen van beveiliging beperkt bleven. Zoals Jaco, Hans en Wil zouden er meer leden moeten zijn, die hun club helpen. En als je het met plezier doet, doe je het nog graag ook.

 

Kantine dicht, ALV wordt verplaatst

De hele week was al duidelijk dat er aanscherpingen op de reeds verplichte maatregelen kwamen. Het gehele bestuur was in opperste paraatheid op wat we nu weer moesten organiseren. U heeft vast wel de uitkomst vernomen van de nieuwe maatregelen.

Wat betekent dat voor de club? De exacte uitwerking voor de komende zaterdag moet nog komen, maar, omdat er geen publiek welkom is, de 1,5 meter en placering verplicht is, omdat de kantine is gelijkgesteld met de horecavoorzieningen, we om 20.00 uur dicht moeten, kunnen we niet anders dan de kantine sluiten en de Algemene Ledenvergadering van 26/11 as. verplaatsen.

Deze week beraden we ons op de exacte invulling en wordt u via de site en social media bijgepraat. Het is niet anders en voorlopig voor drie weken. Dank voor uw begrip.

 

Besturen

Als je even googled op het woord besturen, is de definitie dat het KMD bestuur leiding geeft en ervoor zorgt dat “het” de juiste richting uitgaat. “Het” en “de richting” staan beschreven in ons beleidsplan 2020-2025 (zie de site).

Wij hebben niets opgenomen in dit plan over Corona, COVID, leden die wel of niet zijn gevaccineerd of hoe om te gaan met regeringsmaatregelen, die elk voetbalbestuur maar stante pede moet implementeren.

We zitten in een bestuur omdat we er lol in hebben om richting te geven aan de club, voetbalwedstrijden en trainingen te organiseren, mensen te ontmoeten en te enthousiasmeren lid te worden van de club etc. en voor de gezelligheid. Anders hou je het niet vol. Maar we willen vooral bezig zijn met voetbal en daarover praten. De afgelopen twee jaar praten we vooral over Corona en welke maatregelen we nu van de regering/gemeente/KNVB moeten uitvoeren. Dat het gehele bestuur nog steeds in tact is, mag een groot compliment zijn aan Dide, Anton, Ruud, Frank, Joost, Patrick, Martin en Marco. Ik prijs me gelukkig met dit team en kan me geen betere leden voorstellen om samen door deze periode te komen en de club te loodsen naar een toekomst zonder COVID beperkingen.

 

Jeugdraad, wie volgt?

Maar zo’n coronacheck heeft ook duidelijk voordelen, je komt in gesprek met de leden of hebt meer tijd voor een praatje. De afgelopen week kreeg ik een app van Frederique Blok en Fleur Kiezeling van de MO17 of ik mee wilde werken aan hun werkstuk van HAVO 5 van het ISW. Het onderwerp was “Hoe wordt overgewicht tegengegaan in het Westland?”. Een mooi onderwerp waar ik graag aan mee wilde werken. Ik heb Frederique en Fleur gevraagd naar de conclusies van hun werkstuk en een advies voor KMD, maar eerst moeten ze minimaal 80 uur aan het stuk werken. Zet em op Frederique en Fleur.

Daarna sprak ik met Lowri Johns (zie de publicatie van vorige week). Lowri had in een brief gevraagd of het bestuur iets kon doen aan de overlast op de parkeerplaats. We hadden een leuk gesprek. Lowri is een schat van een meid, had vandaag gescoord met de JO9-3 en heeft goede ideeën voor de club.

Wie ook goede ideeën heeft, is Yannick Morssink. Yannick is 13 jaar en keept in de JO14-1. Yannick is gevraagd door de KNVB om toe te treden tot de jeugdraad. Met Yannick kun je uren praten, hij zou zo maar eens, in de toekomst, de nieuwe voorzitter van KMD kunnen worden. Om een lang verhaal kort te maken, ga ik de komende bestuursvergadering een voorstel indienen om bij KMD een jeugdraad te installeren. Yannick wil graag, Frederique, Fleur en Lawri ook. Als je ook wilt deelnemen in de op te zetten jeugdraad, stuur je bondige motivatie in naar voorzitter@sv-kmd.nl en help je club om nog meer te kunnen betekenen voor de jeugd.

 

KMD 1

Helaas was er deze zaterdag geen El Classico in Wateringen. KMD moest voor de Flynth Westland Cup uit bij VELO spelen. Helaas was er bij de VELO (selectie) een Corona uitbraak en konden ook vier jeugdteams van VELO niet tegen de jeugd van KMD spelen. Vreselijk natuurlijk want we verheugen ons altijd om te spelen tegen “de grote broer”.

Ik hoop dat de situatie in het hele land niet erger wordt en dat we lekker buiten kunnen blijven voetballen.

The show must go on en zaterdag as. speelt KMD1 thuis tegen Duindorp, zonder publiek en met een dichte kantine. Dat wordt afzien, maar onze jongens gaan er na de mooie overwinning van 1-3 bij Quick Steps volledig voor. Hebben zij de weg naar boven terug ingezet? Hoe presteert KMD2? Weten zij de koppositie te handhaven? En de JO19-1? Weten zij hun ambitie van een top3 klassering in de Hoofdklasse, waar te maken?

U leest er meer over volgende week in deze rubriek maar ook probeert het bestuur u zo goed mogelijk te informeren de komende dagen/weken. We gaan het zien, dezelfde scenario’s als van een jaar geleden liggen al weer klaar.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20211114-WA0000 IMG-20211114-WA0000
IMG-20211114-WA0001 IMG-20211114-WA0001
IMG-20211114-WA0002 IMG-20211114-WA0002
IMG-20211114-WA0003 IMG-20211114-WA0003
IMG-20211114-WA0004 IMG-20211114-WA0004