Pilates retraite

Soepel en lekker zen

Al bijna 20 jaar doe ik aan Pilates. Het begon toen ik vanwege een chronische achillespees blessure bij de dokter kwam en hij me aanraadde te stoppen met voetballen. Ook toen voetbalde ik al met Pistolen Paul van Niekerk en gold in het team waar ik toen speelde (KMD6) het adagium “stoppen is geen optie”. Fysiotherapeuten, ze konden me niet helpen. De gouden tip kwam van een vriend die me met Pilates in aanraking bracht. Ik had er nog nooit van gehoord, maar met de oefeningen die ik daar deed, verdwenen mijn klachten uiteindelijk. Ik zat bij één van de beste docenten van Nederland en ging er speciaal, elke week, voor naar Amsterdam. Mijn voetbalcarrière werd er uiteindelijk met vijftien jaar door verlengd en toen de docent verhuisde naar Hilversum, ging ik vrolijk mee. Mijn teammaten maakten grappen en begrepen er niets van “dat je helemaal naar Hilversum gaat voor dat hocus pocus”. De afgelopen jaren schoten de pilatesscholen als paddenstoelen uit de grond en positioneert half Nederland zich op een matje om spieroefeningen te doen. De stoere man doet daar natuurlijk niet aan mee. “Ik ga niet tussen die vrouwen liggen”, nee joh tuurlijk niet. Als je stoer bent, hoef je niets aan het onderhoud van je lichaam te doen.

Zeker in de voetballerij lopen veel conservatief denkende mensen en het zal nog wel een aantal jaren duren voordat de KMD selectie ook matoefeningen meekrijgt om blessures te voorkomen en alle spieren in je lichaam goed te trainen. Ik ben nu zover dat ik voor de tweede keer naar Ibiza ga voor een Pilates retraite. Lekker genieten in de zon en de hele dag met je lijf bezig zijn, beetje lezen, beetje zwemmen en fietsen. Zou je ook eens moeten proberen. Bij KMD zijn er nu elke dinsdagmiddag Pilateslessen vanaf 14.00 uur in de kantine.

 

Contant geld

Het contante geld verdwijnt langzamerhand uit de kantine. Ook bij KMD kan er alleen nog met een (KMD club)pas gepind worden. Lastig voor de KMD-ers die nog alleen leven met contant geld. Contant geld blijft immers een wettig betaalmiddel. Voor diegenen die alleen contant geld hebben, heeft penningmeester Joost de Waard een KMD clubpas, die je bij hem kunt aanschaffen en opwaarderen. Makkelijk toch? Vanwege de coronamaatregelen zijn we versneld overgegaan naar het betalen met plastic. Betalen met een pinpas is veel hygiënischer, minder fraude gevoelig en diefstalproof. Allemaal voordelen op een rij. 

 

Vrijwilligersbeleid

Regelmatig vind u een hoofdstuk in deze rubriek over vrijwilligers of wel het tekort of de in te vullen vacatures waar elke sportclub mee kampt. Bij KMD kunt u zich nog steeds vrijwillig en eenvoudig aanmelden via de voetbal.nl -app. We verwachten van elk team of ouder dat zij vrijwilligerstaken invullen. De app is gebruikersvriendelijk en u kunt zich voor de door u gewenste taak inschrijven. Makkelijk toch?

Nu is er een mooi systeem, maar we vinden het nog mooier als het niet bij één bardienst blijft, maar dat u het zo naar uw zin heeft dat u vaker terugkomt. Terugkerende klanten daar smult elke bedrijf van, elke vereniging van terugkerende vrijwilligers. Degenen die zich wat meer hebben verdiept in de klant of vrijwilligersreis weten hoe belangrijk het is voor een nieuwe vrijwilliger dat je de eerste keer netjes wordt opgevangen en begeleid, dat er veel aandacht is voor je vragen, aandacht juist van andere (bestuurs)leden en vooral waardering. En juist daar valt voor KMD nog meer te verbeteren: aandacht, communicatie, waardering en vooral veel lol en plezier, alleen dan borgen we dat een aspirant vrijwilliger terugkomt. Dat moet beter met enthousiaste leden die begrijpen dat de vrijwilliger enorm belangrijk is en alle aandacht verdient. We zijn dan ook opzoek naar barcaptains die de aandacht kunnen geven die een aspirant vrijwilliger verdient en naar ambassadeurs om weer nieuwe vrijwilligers te werven. Juist bij de nieuwe jeugd en ouders valt er nog veel te winnen. Alleen op deze manier kunnen we er voorzorgen dat KMD die warme vereniging blijft en “vrijwilliger zijn” geen verplichting wordt. Ik moet er niet aan denken dat KMD verwordt tot een KPN/ABN etc. of een vereniging waar leden verplichte taken uitvoeren. Het zijn “koude organisaties” waar het familiegevoel ver te zoeken is.

 

Aandacht

Aandacht, aandacht, aandacht. Wat groeit, dat bloeit. Maar voor het zaadje de aarde in gaat moet de aarde van goede kwaliteit zijn en moet de zon schijnen en moet er veel water bij voor het zaadje een mooie bloem is geworden. Als de bloem er eenmaal is moet de zon blijven schijnen en moet er nog steeds veel water bij anders gaat het plantje dood. Aandacht is als water en dat moet je persoonlijk geven. Tegenwoordig gaat veel communicatie via de app en wordt er zeker bij de jeugd op los geappt. Prima hoor om elkaar te informeren en kleine zaken op te lossen via een mobiel apparaat. Hoort bij deze tijd. Ik pleit altijd voor persoonlijke aandacht, het kleine praatje “hoe gaat het met je?” en persoonlijke waardering vooral. Of het nu de buren met de bloemenactie van afgelopen weken zijn of een KMD lid dat zijn stinkende best doet. Laten we elkaar wat vaker een schouderklopje geven, bedanken en vooral blijven ontmoeten. Ik weet het, dat kost tijd maar dat is wat mij betreft een prioriteit.

 

Mooie resultaten

Vandaag vielen de uitslagen van KMD7 en van het Rosé Olé KMD Dames 1 team op. Ze gaan lekker net als KMD2 en de JO19-1 wist na het door-de-weekse verlies de draad weer op te pakken met een knappe 4-3 winst. Ook een mooi resultaat was dat vandaag het voltallige bestuur bij KMD 1 stond te kijken. Bestuurslid Ruud Boer had bijna alle sponsorcommissieleden opgetrommeld om aanwezig te zijn bij het ondertekenen van de contracten van Sir Winston Vastgoed en verzekeringskantoor Van der Schoor & Partners.

 

KMD 1

KMD 1 leek vandaag in de eerste 20 minuten van de mat gespeeld te worden door FC Skillz, maar herpakte zich in de resterende speelminuten en gaf behalve een own goal, geen kans meer weg. FC Skillz speelde in een hoog tempo en zette KMD “vol gas” onder druk om op voorsprong te komen. KMD kwam knap terug in de wedstrijd en de doelman van FC Skillz kon de bal nog net over de lat tikken op een bekeken afstandsschot van Jesse de Waard. Het benutten van kansen blijft bij KMD toch het grootste euvel, waardoor FC Skillz met een 0-2 winst haar visitekaartje voor het kampioenschap afleverde. Zaterdag as. moet dat beter bij Quick Steps uit.

 

Tot over twee weken

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter