Familieclub

In Memoriam

In de afgelopen corona periode hebben we afscheid moeten nemen van Huib Bakker (erelid/oud secretaris), Ton Verbraeken (lid van verdienste/oud voorzitter), Piet Hollaar (ontvangstmanager), Betty Meijers (moeder van Harry) en Kees Boeters (KMD familie). Door de coronamaatregelen waren we niet in staat om eerder op gepaste wijze afscheid te nemen. Je wilt het liefst afscheid nemen in het bijzijn van de families in een wedstrijd van KMD1 met veel leden en supporters langs de lijn.  Afgelopen zaterdag was het zover. Wim Baljon had een mooie banner met de portretten van bovengenoemden gemaakt en het bestuur had het programma klaar, toen we vorige week kennis namen van het overlijdensbericht van Dani Ebben (21 jaar en veel te jong overleden).  Ook voor Dani hielden we 1 minuut stilte en speelde KMD1 tegen DUNO met rouwbanden.

Op deze momenten realiseer je je hoe belangrijk familie en de club is. Lief en leed deel je met elkaar in goede en slechte tijden. Vandaag was het mooi dat de families Bakker en Hollaar bij de wedstrijd aanwezig waren. Tijdens het praatje in de bestuurskamer kwamen de emoties naar boven toen ik mijn kleindochter Isabel van bijna 4 maanden op de schoot van overgroot oma Bep zag zitten , toen realiseerde ik me dat het leven ook weer wordt doorgegeven. Het was goed zo.

 

Beter een goeie buur

Het is de goede gewoonte om jaarlijks een traktatie aan de buren uit delen. Een goede verstandhouding is belangrijk, want, hoe je het ook went of keert, we maken best wel herrie en er belanden ook regelmatig ballen in de tuinen van of in de sloot bij de buren. Elk jaar loopt een team van KMD-ers langs de deuren om info op te halen, het gesprek aan te gaan en ballen mee te nemen. Dankzij sponsor Dekker Chrysanten, konden we dit jaar een mooie bos bloemen uitdelen. Het team dat langs de deuren gaat, bestaat al jaren uit de bestuursleden Dide van Adrichem, Marco Schregardus, de leden Marten Damen, Jop van Adrichem, vertrouwenspersoon Karin Schaaff en ondergetekende. We krijgen complimenten maar er is ook kritiek (of feedback, het is maar hoe je het noemen wilt). Met die tips moeten we aan de slag. De mooiste opmerkingen komen van de buren die grenzen aan veld 1. Zij willen de beschoeiing weghebben die het zicht belemmert, want dan kunnen ze lekker meekijken met de wedstrijden. Het is fijn dat eén van de buurmannen oer-KMD-lid Ed Boutkan is. Bij hem kunnen de  buren direct terecht, makkelijk om de overgeschoten ballen bij hem in te leveren.

 

Marcel Kouwenhoven, nieuwe ontvangstmanager

Met het overlijden van Piet Hollaar ging een markante KMD-er heen. Piet ontving de gasten (bestuursleden tegenpartij, scheidsrechter KMD1, staf, selectie en genodigden etc.) op zijn geheel eigenwijze en was met zijn humor het zonnetje in huis.

We zijn blij dat Marcel Kouwenhoven zich gemeld heeft als nieuwe ontvangstmanager. Marcel heeft binnen KMD diverse functies bekleed. Als gastheer van de vereniging zorgt Marcel ervoor dat het onze gasten in de bestuurskamer aan niets ontbreekt.

Marcel vroeg me na afloop naar verbetertips. Niet dus, geweldige middag, geweldige gastheer. Welkom Marcel, als ontvangstmanager en bestuursmaatje. En gewoon zo doorgaan.

 

Pupil van de week

Daan Leemans van de JO11-2 had de eer om de eerste pupil van de week, na het coronatijdperk, van dit seizoen te zijn. De pupil van de week is niet zomaar een titel en met al die jeugdleden is het best wel speciaal dat jij juist onze pupil bent.

Voor mij is de pupil van de week, de nog onschuldige jeugd die vol verwachting tegen het leven aankijkt. De pupil kijkt nog op tegen de spelers en staf van KMD1, tegen de hele entourage van de wedstrijd en tegen de huldiging in de bestuurskamer. Ook Daan kon op het moment dat hij op het podium stond niet alles wat hij gezien en beleefd had navertellen, maar ik zag in zijn ogen dat hij genoot. Voor mij is de pupil op de after party van de wedstrijd in de bestuurskamer, het hoogtepunt. Het haalt de spanning van de wedstrijd af, het voetbal is immers niet belangrijk meer. De pupil van de week, de toekomst, dat is pas belangrijk.

 

JO13-2

Ik mocht vandaag van scheidsrechter coördinator Ruud Fidder, de wedstrijd van de JO13-2 tegen Die Haghe JO13-4 fluiten. Ik was blij dat ik lekker kon rennen en zag op mijn stappenteller dat k vandaag ruim 12.000 stappen had gemaakt. Dat is zo’n 10 kilometer. Ruim 400 calorieën verbrand en daarmee weet ik dat ik niet de biertjes en bitterballen kan compenseren en zondag weer extra meters moet maken, maar ach veel belangrijker was het dat ik de jongens en Anouk van JO13-2 hun best zag blijven doen en dat ze een doelpunt verdienden in de met 0-5 verloren wedstrijd. Ik zag het perspectief van dit team, dat best kansen had op meer. De volgende keer jongens en Anouk, gaat het vast lukken de punten te pakken.

 

Bertussie

Bertussie is de cartoon van een oud KMD-er. Iemand die de wandelgangen bij de vereniging goed kent, niets met het bestuur of KMD te maken heeft en met zijn pennenstreken op niet mis te verstane wijze pijnlijke vraagstukken blootlegt of juist een ode brengt aan een lid of vrijwilliger.

“Een cartoon of spotprent is een humoristische tekening, soms voorzien van een onderschrift, die kan gebruikt worden als commentaar of kritiek op actuele gebeurtenissen of maatschappelijke trends”. Aldus wikipedia.

Bertussie neemt dus geen blad voor de mond als het gaat om de enorme rommel die wekelijks door KMD leden wordt achtergelaten. Het is ongehoord als je ziet hoeveel sigarettenpeuken er op de zaterdag op de patio liggen en dat terwijl er asbakken staan. Het is ongehoord als je ziet hoe de kleedkamers worden achtergelaten na een wedstrijd. Ruim je rommel op!!!

Als je jezelf druk maakt over de uiting van Bertussie, moet je juist fel zijn op jezelf of op je teamgenoten die de klerezooi achterlaten. Bertussie mag schuren, mag commentaar geven en als je jezelf voelt aangesproken, ga je lekker meehelpen opruimen, vrijwilliger worden of jezelf op een andere wijze voor de club nuttig maken. Dan heb je recht van spreken en anders moet je je schamen (voor je teamgenoten). Een tekening of beeld zegt immers vaak meer dan het gesproken of geschreven woord. Bertussie maakt wekelijks een mooie tekening van alles wat hij hoort en ziet rond de club.

 

KMD1 laat de punten liggen 

Ik hoop dat deze kop geen wekelijks terugkerend onderwerp wordt, (zeker de eerste helft en op voetbal technisch vlak) beter zijn en toch de drie punten niet pakken. Wat speelden onze jongens goed in die eerste helft. Het scorebord dat misschien wel op 3-0 had moeten staan, gaf “slechts” 1-0 aan. Na de thee kwam opponent DUNO, scherper uit de kleedkamer en trok de wedstrijd naar zich toe. Haagse ploegen hebben de mentaliteit dat ze 2 x 45 minuten vol gas en strijd geven. Op basis van die tweede helft waande DUNO zich met een 1-2 voorsprong de winnaar van deze wedstrijd. In blessuretijd wist KMD dankzij Sam Haghighat nog 2-2 te spelen. Daar kwamen we goed mee weg. Na afloop was er teleurstelling over de gemiste kansen en de mogelijkheid om de wedstrijd eerder te beslissen. Volgende week in de eerste Westlandse derby, uit bij Naaldwijk, zal het verzilveren van het overwicht en de kansen beter moeten om de drie punten mee te nemen naar Wateringen.

Trots waren we op de invalbeurten en het debuut van Casper Vreeswijk en Leandro Havenga, beiden spelers van de JO19-1. Het team dat knap met 6-1 won van de JO19-1 van Nootdorp. Wat een prachtige dag en ervaring was het voor deze youngsters, waarbij Leandro nog bijna de winnende treffer voor KMD1 op zijn schoenen had. Maar bijna telt niet, die bal moet in het netje. Wat het scoren betreft gaf de JO19-1 daarin het goede voorbeeld.

 

Graag had ik u nog verteld over de nieuwe interne scouts, Hans van de Wetering, Teun Kardol en Theo van de Wetering, maar ik vind mijn stuk al te lang. Dus daarover volgende week meer. Ik zie u graag zaterdag as. op Naaldwijk om onze jongens weer aan te moedigen.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

002 002
004 004
005 005
006 006
007 007
IMG-20211003-WA0000 IMG-20211003-WA0000
IMG-20211003-WA0001 IMG-20211003-WA0001
IMG-20211003-WA0002 IMG-20211003-WA0002