Loosduinen uit, altijd lastig

De competitie is weer begonnen

Wat is het toch heerlijk dat we elkaar weer op ons sportcomplex ontmoeten. Wat “gewoon” leek, is door het coronavirus in een ander perspectief gekomen. We hopen nu dat we het seizoen weer als vanouds kunnen afmaken.

Het mooie aan een nieuw seizoen is dat alle teams op “0” beginnen en dromen van een mooie competitie. Er is hard getraind, de kleding is nieuw, sommigen hebben geïnvesteerd in nieuwe voetbalschoenen en we hebben er met z’n allen zin in. Het verlangen naar gewonnen wedstrijden, mooie verhalen, mooi weer en lang blijven hangen is, juist in het begin, groot. Na een gewonnen wedstrijd of een reeks aan winstpartijen wordt er allengs gerept over een mogelijk kampioenschap en stijgt de koorts binnen een elftal/vereniging.

Die droom aan het begin van een seizoen is zo mooi, de hang naar euforie, naar schouderkloppen in de kantine, juichende fans om je heen, een team dat zich onoverwinnelijk waant, supporters die uitkijken naar de volgende wedstrijd, de aandacht in de pers, de aandacht van je familie omdat je wint en tevreden op de bank in slaap valt, de vuile was, nat van het zweet en dat biertje na afloop van een gewonnen partij.

Het leven is zoveel mooier aan het begin van een seizoen, zeker als je de eerste wedstrijd wint.

 

Wat als je de eerste wedstrijd verliest?

Hoe anders is het als je de eerste wedstrijd verliest? Moet je dan al je doelstelling van “een top 3 klassering” bijstellen? Natuurlijk niet! Er komen immers nog vele wedstrijden, maar het is wel zaak dat je de volgende wedstrijd wint om aan te blijven haken. Lekker boeien, zal je zeggen als je in een niet selectieteam speelt of in een team waar winnen helemaal niet belangrijk is. Bij de selectieteams van KMD werkt het wel zo. Coaches zijn elke week weer bezig een winnend team te formeren en nemen de competitie erg serieus, juist aan het begin van een seizoen. De JO19-1 komt uit in de Hoofdklasse (en daar zijn we heel trots op) en de verwachtingen zijn voor dit team vol beloften hoog. De eerste wedstrijd verloren ze jammerlijk met 3-2 bij Laakkwartier. Over het “hoe en waarom” waren de spelers na afloop duidelijk; we hebben slecht gespeeld. Geen excuses.

Hoe mooi is dit? Niet de scheidsrechter of je medespelers de schuld geven, maar de oorzaak bij jezelf zoeken. Zaterdag as. 12.30 uur speelt de JO19-1 thuis, kom kijken, want ik geef u op een briefje, deze jongens gaan winnen en minimaal een prima partij spelen. Zelfkritiek is het begin van de volgende overwinning.

 

Old Stars en 3e helft op KMD

Afgelopen vrijdag 24 september jl. was het een drukte van jewelste op ons sportpark. De Old Stars hadden hun jaarlijkse Walking Voetbal toernooi bij KMD. Met 12 deelnemende teams

werd het een ware happening. De pers was er en u moet woensdag as. ’t Hele Westland er maar op na slaan. De hele vrijdag op KMD werd dankzij de organisatie en vrijwilligers een mooi feestje.

Met de aanmeldingen voor de derde helft hield het nog niet over, maar het begin is er. De organisatie hieromtrent had beter gekund, maar daar leren we weer van.  Feit is dat u elke dinsdagmiddag vanaf 5 oktober as. van  14.00 – 17.00 uur heerlijk kunt sporten of een bakkie kunt komen doen. De eerste stap naar “het buurthuis van de toekomst” is gezet.

 

Vrijdag 26 november 2021, Algemene Leden Vergadering

Het lijkt nog ver weg, maar noteert u deze datum alvast in uw agenda. Waar de editie van 2020 nog op digitale wijze en zonder publiek plaatsvond, gaan we er toch vanuit dat we deze keer weer op u kunnen rekenen in de kantine. We hebben ook nog iets goed te maken omdat we in 2020 niet de jubilarissen hebben kunnen huldigen en we de 19! jubilarissen van 2020 willen samenvoegen met die van 2021.  Jubilarissen verdienen het podium als trouwe leden en geen tussendoortje in een bijzaaltje. 

 

Zaterdag 2 oktober as. In Memoriam

Nu we het toch over speciale data hebben. Bij deze wil ik alle KMD-leden uitnodigen om voorafgaand aan de wedstrijd van KMD1 tegen DUNO om 14.30 uur aanwezig te zijn.

Door de coronaperikelen waren we niet eerder in de gelegenheid om de, in die periode, overleden erelid Huib Bakker, ontvangstmanager Piet Hollaar, oud voorzitter Ton Verbraeken en Betty Meijers en te herdenken. De familie van de overleden KMD-er Kees Boeters ziet af van deze herdenking.

Ook zal er een eerbetoon zijn aan Dani Ebben. Over Dani heb ik vorige week nog een stukje geschreven, n.a.v. de hommage van KMD7 toen zijn einde naderde. Hij is afgelopen zaterdag overleden (https://www.sv-kmd.nl/nw-21658-7-3922015/nieuws/tot_het_eind_gestreden.html), 21 jaar veel te jong.

KMD1 zal die wedstrijd spelen met rouwbanden, we houden 1 minuut stilte voor de wedstrijd en zullen een passend eerbetoon houden.

 

KMD 1 wint haar eerste partij

Het was zeker niet een beste wedstrijd, maar de eerste klap is altijd een daalder waard. Hoe je wint is dan niet zo belangrijk als je maar wint. Zeker tegen Loosduinen is het altijd lastig voetballen. Een ploeg die powerplay speelt en van de wedstrijd een gevecht maakt. Probeer daar maar eens rustig onder te blijven en vooral je eigen spel te spelen. Het team heeft er hard voor gewerkt en verdiend gewonnen, hoewel in de bestuurskamer door de trainer van Loosduinen vooral veel misbaar werd gemaakt over het geduikel en het gezuig van KMD zijde, moest ook hij erkennen dat de zege terecht was. Wat mij goed deed was dat youngsters Sam Haghighat, Boy Verwoerd en Tygo Wentink in de basis begonnen en een uitstekende partij speelden.

Zaterdag as, dus thuis tegen DUNO en ik hoop dat veel supporters de jongens komen ondersteunen. Juist de supporter als 12e man kan deze groep met een mooie mix tussen ervaring en aanstormend talent boven zichzelf uitdoen stijgen. Ook bij Loosduinen waren de KMD supporters rijk vertegenwoordigd en de jongens hebben genoten van de aanmoedigingen en zien jullie graag zaterdag weer.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210926-WA0000 IMG-20210926-WA0000
IMG-20210926-WA0001 IMG-20210926-WA0001
IMG-20210926-WA0002 IMG-20210926-WA0002
IMG-20210926-WA0003 IMG-20210926-WA0003