We mogen weer

Prelude

We zijn op KMD al en paar weken in bedrijf, maar dit is mijn eerste stukje na de vakantie. Ook ik moet er weer inkomen, maar het is goed om in deze rubriek weer even bij te praten.

Hierbij een groot compliment voor onze onderhoudsploeg, want wat zien de opstallen er weer verzorgd en fris uit! Maar ook het bestuur heeft bepaald niet stilgezeten, want er speelde van alles. Zo gaf onze kledingleverancier in juli aan te stoppen met de bedrijfsvoering en dat op een moment dat we net 700 shirts in bestelling hadden. De sponsorcommissie en algemene zaken hadden er ineens een “mooie klus” bij. De eerste wedstrijden dienden zich begin augustus al aan! En hoewel er nog verbeterissues zijn m.b.t. de kwaliteit, de huisstijl op de shirts en de volledigheid van het assortiment zijn we blij dat we met 11TeamSports (gevestigd in de Heerenstraat te Wateringen) een nieuwe partner hebben gevonden.

Ook deze zomer hebben we het sportpark voor de jeugd overdag opengesteld. Zonder direct toezicht is dat, op een paar incidenten na, best goed gegaan. Onze relatie met de buren is in al die jaren zorgvuldig opgebouwd en is ons veel waard. Overlast wordt ook dit seizoen niet getolereerd en met elkaar zullen we het evenwicht in sporten en gezelligheid op KMD moeten bewaken.

Het COVID-dossier houdt ons nog steeds bezig. Hoe om te gaan met de bepalingen die gemeente en KNVB ons opleggen? Met grote belangstelling hebben we de bewegingen van maatregelen gevolgd. Hoewel we voor de toepassing van maatregelen gekoppeld zijn aan de horecaregels, is de uitvoerbaarheid en handhaving een belangrijk discussiepunt voor alle amateurclubs. Zo zijn er veel bezwaren en discussiepunten over de praktische uitvoerbaarheid en handhaving van een verplichte controle op bijvoorbeeld een vaccinatiebewijs?

Zomaar een paar voorbeelden van issues die ons de afgelopen maanden en nu nog steeds bezighouden en waar we nog niet “klaar” mee zijn. Aan het begin van het seizoen loopt het voetbal en ook de organisatie nog niet op rolletjes. Zowel op het veld als in de kantine en elders in de organisatie moeten we elkaar weer weten te vinden. Daar is meer tijd en geduld voor nodig. Houd vertrouwen in elkaar en zoek elkaar op en communiceer direct als je vragen en of opmerkingen hebt.

We mogen weer voetballen, met publiek, elkaar ontmoeten en daar zijn we hartstikke blij mee. Voetbal en eigenlijk alle teamsporten zijn toch de belangrijkste bijzaken van het leven, dat heeft de afgelopen tijd wel duidelijk gemaakt. De ontmoeting en de sport zijn essentieel in onze levensbehoefte. Ik hoop op een vlekkeloos, sportief en gezellig seizoen.

 

Old Stars en 3e helft op KMD

Vrijdag 24 september as. vinden er op KMD twee grote evenementen plaats. In de morgen start het Old Stars voetbaltoernooi met diverse teams uit de regio.  Walking voetbal bij KMD groeit nog steeds en kan altijd weer nieuwe leden gebruiken. Kom kijken vanaf 11.00 uur.

Eerder op de KMD site heeft u al de banner (of flyer) van de 3e helft gezien. Vanaf 13.30 uur kunt u zich inschrijven om vanaf dinsdag 5 oktober as. wekelijks deel te nemen aan diverse sport en spelactiviteiten bij KMD.

KMD zal vanaf die tijd op de dinsdag geopend zijn voor sport, spel en gezelligheid. Hierbij roep ik alle KMD-ers op om vrijdag as. langs te komen en zich in te schrijven voor dit mooie initiatief.

Wethouder Pieter Varenkamp wordt die middag benoemd tot ambassadeur van de KMD Old Stars tak en de band FeelTheMix luistert het feest op met frisse reggae klanken. Ik zie u graag vrijdag as.

 

Dani Ebben

Ik ken Dani Ebben niet persoonlijk, maar op mijn vakantieadres werd ik geraakt door een item van GroenGeelHart TV, op de KMD site. Dani is oud KMD lid, nog jong en ongeneeslijk ziek. Zijn oud teammaten van KMD7 brachten op ons sportpark een ludieke groet en eerbetoon aan een vriend die waarschijnlijk niet meer lang te leven heeft. Dani was er met zijn familie en het elftal was gehuld in KMD shirts met een opdruk van Dani. Als ik het filmpje  (https://www.sv-kmd.nl/content/21658/download/clnt/98997_73baaded-4045-4b18-9c61-e0437c00396e.MP4)en de reacties nogmaals bekijk, krijg ik weer een brok in mijn keel en ben ik trots op KMD7 en wens ik Dani en zijn veel familie nog veel sterkte. You never walk alone!

 

Sten van de Wetering

In onze rubriek “het pas geboren KMD talent” hebben we weer een nieuwe aanwinst. Sten van de Wetering, was deze middag aanwezig met zijn vader, moeder, opa en oma om als jongste lid bijgeschreven te worden. Vader Mitch is speler van KMD1 en Opa Theo wordt door velen gezien als de beste voetballer in de KMD historie. Van Montserrat Clavel ontving Sten zijn eerste KMD shirt. Hoewel Sten van zijn moeder ook op handbal mag gaan, is er een kleine verwachting dat Sten, net als zijn vader en opa straks lekker gaat voetballen bij KMD.

 

Lenn van der Schoor

Vandaag had ik mezelf aangemeld bij scheidsrechter coördinator Ruud Fidder om de wedstrijd van de JO9 tegen Verburch te fluiten. Hoewel fluiten? Bij deze groep is helemaal geen scheidsrechter nodig en ik stond behoorlijk voor paal toen ik met mijn tas vol met schoenen en spullen kwam aanlopen. Ik kon gewoon aantreden op mijn gympen en mijn spijkerbroek. Weer wat geleerd over de speelwijze en de taken van “een spelbegeleider”, die staat niet “in” het veld maar rustig buiten de lijnen. Het veld is aan de jongens van 8 jaar, lekker voetballen zonder hinderlijke obstakels of onderbrekingen. Heerlijk! Dat het team van speler Lenn van der Schoor met grote cijfers verloor van Verburch was vooral jammer voor de ouders, de jongens hadden een puike ochtend.

 

Martin de Mooy

Het 1e team van de heren van KMD wordt gecoached en getraind door Martin de Mooy. In het seizoen 2019-2020 stond Martin met zijn equipe in maart 2020 vier punten los van de concurrentie. En toen …………… en in het seizoen 2020-2021 weer …………

Volgende week start KMD1 de competitie met een uitwedstrijd tegen Loosduinen. We hopen dat veel supporters onze jongens komen aanmoedigen tegen deze altijd lastige tegenstander. De eerste klap is immers een daalder waard en een goed begin van de competitie is cruciaal, want het geeft je immers vleugels.

Ik wens Martin, zijn staf, de begeleiding en  de spelers van de selectie heel veel succes in dit seizoen.

 

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210919-WA0000 IMG-20210919-WA0000
IMG-20210919-WA0001 IMG-20210919-WA0001
IMG-20210919-WA0002 IMG-20210919-WA0002
IMG-20210919-WA0003 IMG-20210919-WA0003
NOF_3ehelft_KMD-banner-staand NOF_3ehelft_KMD-banner-staand