Liefhebbers opgelet!

Liefhebbers komen aan hun trekken

Ook in deze zomer is er gelegenheid om te trainen of lekker tegen een bal te trappen. Op woensdagavond kan er op de kunstgrasvelden worden gespeeld. Zeker voor de senioren is het een uitkomst om lekker een partijtje te blijven spelen.

Voor de jeugd is zelfs het plan om van 09.00 – 18.00 uur de hekken op doordeweekse dagen open te gooien. We (het bestuur) zinspelen alleen nog op hoe we “de verantwoordelijkheid” het beste kunnen organiseren. Is er toezicht nodig? Kan de jeugd de verantwoordelijkheid dragen om geen overlast te veroorzaken? We kunnen de KMD-jeugd best instrueren, maar dan zijn er buitenstaanders die niet bekend zijn met het protocol om geen rotzooi achter te laten en geen muziekinstallaties hard te laten spelen, zodat ook de buren kunnen genieten van de zomer in hun tuin. Meestal gaat het goed maar soms is er correctie nodig en zeker als er buren aan de bel trekken. Ik hoop van harte dat we het op de één of andere manier rondkrijgen want je wilt de kinderen toch lekker kunnen laten spelen.

 

Liefhebber pur sang

Mijn favoriete KMD voetballer aller tijden is Theo van de Wetering. Voor degenen die Theo niet kennen. Als jeugdspeler stond Theo ooit in de krant omdat hij meer dan 60 doelpunten in één seizoen had gemaakt. Al gauw stond hij in KMD1 en speelde er tot zijn 34e en later van zijn 38e tot zijn 43e in het 1e elftal. Theo was een begenadigd technicus en kwam ook uit voor het Westlands Elftal. Dat Theo niet eerder verkaste had te maken met z’n vader. De familie van de Wetering was betrokken bij de oprichting en zijn oom Janus was de eerste voorzitter van de club. Een Van de Wetering hoort op KMD! Ik ben van mening dat Theo bij de profs geen gek figuur had geslagen, maar zo ging dat in die tijd; je moest hard werken en voetballen deed je maar in je vrije tijd. Toen Theo op z’n 34e jaar bij Velo ging voetballen om toch nog eens hogerop te gaan, was hij (in mijn ogen) de beste speler bij Velo en ook nadat hij op zijn 38e jaar weer bij KMD terugkwam was hij de beste tot hij op zijn 43e jaar zijn been brak. Er ging een schok door de club, de man die zelden of nooit geblesseerd was, moest op deze manier afscheid nemen?  Ik heb het geluk gehad, die paar keer dat ik met KMD1 meedeed en later met oud KMD tegen oud Velo, met Theo te mogen spelen. Het was me een eer. Theo gaf de afgelopen jaren, samen met Aad Boudrie, training aan de Meiden van het team Rosé Olé dus hij bleef in beweging en fit. Afgelopen week kreeg ik een verheugend appje. Na 20 jaar heeft Theo weer een wedstrijd gespeeld met VE1 en het commentaar, van de mannen die minimaal 20 jaar jonger zijn, “hij kan het nog steeds” en dat verbaast me niets. Pure klasse verloochent zich niet. Welkom terug op de velden Theo.

 

Liefhebber bij de Dames  

Heeft u het interview met Josje Born (https://www.youtube.com/watch?v=h7SV8UIZAnQ) al gezien?  

Josje is het langst spelende lid van de KMD Dames, moeder van twee kinderen en speelt op dit moment bij de Dames van KMD 7x7. Josje is echt en naturel en daarom is het niet vreemd dat zij fans op de club heeft. En het leuke hiervan is, Josje was niet op de hoogte van de adoratie van haar fans. Maar eigenlijk is het ook niet belangrijk. Veel belangrijker is het dat Josje nog steeds bezig is met haar favoriete sport en het heerlijk vindt om “thuis te komen” op KMD. Voorlopig blijft deze aflevering even op de site staan. Misschien maken we vanaf september wel weer een nieuwe serie, maar misschien ook niet. Het idee van KMD TV is spontaan ontstaan en met dat gevoel moeten we het ook blijven maken, anders wordt het een kunstje en dan hoeft het niet meer wat mij betreft. En misschien zijn er wel andere interviewers en cameramensen die het nog leuker vinden en veel beter kunnen doen. Be our guest.

 

Liefhebbers in het Westland

Wat een mooi of misschien ook wel raar woord is het woord liefhebbers. Zeg het maar eens vijf keer achter elkaar! Je hebt lief, maar het gaat niet om een vrouw of man, vaak gaat het om een hobby of in dit hoofdstuk om een gedachtegoed. Al geruime tijd loop ik nu mee in de bestuurlijke kringen in het Westlandse Voetbal en ik merk dat wat er in deze streek is opgebouwd toch redelijk uniek is te noemen. Er zijn zoveel vrijwilligers initiatieven en er komt zoveel van de grond in het Westland en dat valt op t.o.v. de gemeenten om ons heen. Ride for the Roses, Team Westland etc. allemaal opgezette initiatieven voor het goede doel of het algemeen nut en ook de voetbalclubs floreren door gezond beleid en mensen die met passie bijdragen in een bestuur. Die belangeloze inzet en dat gevoel om met elkaar de schouders onder een club, een taak of een mooi initiatief te zetten onderscheidt de Westlander. Dat durf ik hier wel te zeggen omdat er in het Westland gelukkig nog vrijwilligers zijn en er geen voetbalclubs omvallen. Dat komt omdat er in het Westland in verhouding veel mensen hetzelfde denken over de rol van de mens in de maatschappij, graag iets terugdoen en vooral de verantwoordelijkheid nemen om belangeloos van die organisatie een succes te maken. Met die mensen deel ik mijn passie (in mijn geval van de club KMD) om er samen het beste van te maken. Mede door de inzet van de bestuurders van de FEVO West (het overkoepelend orgaan van alle voetbalclubs) hebben de verenigingen geen (dure) veldhuur hoeven te betalen aan de gemeente in deze moeilijke coronatijd. Al die tijd die het kost om je in te zetten voor de club doe je met plezier omdat je liefhebt! Je bent een liefhebber en geeft om je club. Dan is het ook niet moeilijk om af en toe een vergadering van de FEVO West bij te wonen en het wordt, zeker na afloop, altijd gezellig omdat je allemaal met liefhebbers aan tafel zit.

 

Liefhebbers gezocht

Bij KMD zijn we ieder seizoen op zoek naar liefhebbers. Leden en ouders die het leuk vinden om deel uit te maken van de club KMD. Op de site vindt u een mooi stuk van bestuurslid Frank Hollaar over het nieuw op te zetten vrijwilligersbeleid. Dat ga ik hier niet herhalen, het is belangrijk dat u het goed leest want ieder lid of ouder krijgt ermee te maken. We verwachten van alle leden / ouders dat zij taken verrichten voor de vereniging. Daarom willen we een appel op u doen als liefhebber  van de sport, van de vereniging KMD of van uw sportende zoon of dochter. Als liefhebber begrijpt u dat uw inzet hartstikke hard nodig is om alle taken bij de club te kunnen invullen. Als liefhebber begrijpt u heel goed dat u of uw kinderen niet alleen op de club zijn om te consumeren want zonder uw inzet is er geen verenging. Als liefhebber houdt u van de sfeer op de vereniging waar u of uw kind elke week kan sporten omdat er voldoende kader is en er veel voor u wordt geregeld. Want er komt veel voor kijken om elke zaterdag weer uit en thuis te kunnen voetballen. De bar, de keuken, de technische staf, de scheidsrechters, de leiders, de onderhoudsploeg, de materialen, de verzorging, de commissies, de sponsors en het bestuur kan alleen functioneren omdat u zich heeft aangemeld. Maar omdat u een liefhebber bent, is het een kleine moeite om u aan te melden voor taken via de app. Toch?

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

IMG-20210425-WA0001 IMG-20210425-WA0001
IMG-20210627-WA0000 IMG-20210627-WA0000
IMG-20210627-WA0001 IMG-20210627-WA0001
Foto Peter Foto Peter