Beschuit met roze muizen

Leo Alblas

Deze zaterdag was Leo Alblas van de WOS op bezoek. Leo is oud KMD-voorzitter en verslaggever bij de WOS en was benieuwd “hoe KMD door de corona tijd was gekomen”. Bestuurslid TZ, Patrick Kriek vertelde over de selectie en de nieuwe jonge spelers die een kans krijgen in de selectie van KMD. Leo stond ook stil bij het aantal clubiconen dat juist in deze periode is overleden en vroeg aan mij hoe KMD financieel deze crisis is doorgekomen. Allereerst door erg zuinig te zijn en zoveel mogelijk herstel en onderhoud zelf uit te voeren. De gemeente is coulant geweest door de veldhuur voor een periode niet door te berekenen, we hebben alle contributies geïnd en in de sponsorbijdrage geplust. Juist in deze periode is er door bestuur en commissies hard gewerkt aan de toekomst van KMD. Elke week heeft u van ons gehoord en hebben we getracht om de binding met de club “levend” te houden. Voor de jeugd is dat dankzij de jeugdcommissie, wat mij betreft, voortreffelijk geslaagd. De senioren hebben laten zien uiterst loyaal te zijn naar de club toe, voor hen was het heel moeilijk iets te organiseren en is er de afgelopen maanden wel gevoetbald en getraind maar door het ontbreken van competitie viel toch de motivatie weg. Maar we hebben geen wanklank gehoord en gelukkig weinig opzeggingen gehad. Wat heet, we hebben nieuwe jonge leden, baby’s nog, van trotse KMD vaders en moeders mogen verwelkomen. Het nieuwe leven, nieuwe jeugd, betekent een nieuwe toekomst. Het gaat goed met KMD, ook door deze crisis hebben we ons heengeslagen. Dank voor jullie inzet, trouw en loyaliteit aan onze club.

 

Isabel

De bekende voetbaltrainer Wiel Coerver zei het jaren geleden al; zeikerdjes krijgen altijd dochters. Wat dat betreft ben ik en is mijn familie wel koploper. Ik heb alleen maar (schoon)zussen, dochters en nu is Isabel net deze week geboren. Bestuurslid Integriteit en cameraman voor KMD TV Marco Schregardus wilde al een item maken van een trotse opa die zijn kleindochter gelijk lid maakte van KMD. Maar ik moet eerlijk zijn, ik denk niet dat Isabel op KMD een blijvertje is. Ze woont in Delft en dat is best een stukje fietsen voor de kleine meid. Mijn vrouw heeft weliswaar een blauwe maandag bij de Dames van KMD gevoetbald, maar mijn dochters gingen liever op ballet. Daar stond ik met al die afgekeurde voetbalvaders mijn handen stuk te klappen bij een voorstelling in De Naald. Nee, ik heb hopeloos gefaald in het doorgeven van de KMD genen, maar het zit er niet in. En als mijn jongste dochter niet heel snel een stoere maar vooral aardige KMD-er van rond de 30 jaar trouwt, zal ik de laatste der Mohikanen namens mijn familie zijn. Maar daarom gun ik het die andere families juist dat zij de volgende generaties groot brengen op KMD. Het is goed zo, laat mij maar lekker fluiten en Boyd Klei, Leandro Havenga, Jasper Soer, Niels van Brussel en over 15 jaar Dez van Zeijl aanmoedigen. KMD zonen zat. Bedankt Harrie Meijers voor het mooie rompertje met het KMD logo in roze.

 

Ruur Fidder

Er was dus deze zaterdag beschuit met roze muizen en we hadden ook nog gebak omdat Ruud Fidder deze week jarig was geweest. Altijd gezellig in de commissie kamer en het was letterlijk en figuurlijk een zoete inval. Ouderwets, met die wedstrijden en publiek dat zich vermaakte langs de lijn. Wat was het fijn om te zien dat de jeugd weer lekker speelde tegen DSVP, Velo etc. Ruud gaf wel een winstwaarschuwing af. Hemel en aarde moet hij bewegen om scheidsrechters op te stellen. Verantwoordelijk bestuurslid Marco Schregardus heeft de schone taak om voor het nieuwe seizoen weer voldoende aanwas te werven. En lieve KMD leden en ouders laten we Marco en Ruud een handje helpen. Fluiten is best leuk! Je leert best veel. Een wedstrijd leiden, betekent dat je ook een afdeling op je werk kan aansturen, voor een schoolklas kan staan, als het moet zelf beslissingen kan nemen, je niet van de wijs laat brengen, vooral duidelijk en consequent bent en optreedt als het nodig is. Kortom een mooie leerschool voor jong en oud. Je wordt niet zomaar in het diepe gegooid en krijgt deskundige begeleiding van eerder genoemde heren en mag opgaan voor het KNVB scheidsrechters diploma. Ik daag jou en u uit om dit mooie spel te leiden en laten we eerlijk zijn, als ik het kan, kan jij of u het toch zeker ook? Zo moeilijk is het nu ook weer niet. Het is vooral leuk en je bent lekker in beweging.

 

Cees Zonneveld Pzn en Carin Schaaff

Heeft u het interview met Cees Zonneveld Pzn. (https://www.youtube.com/watch?v=dkqE4GDz_2c) al gezien?

Met Cees heb ik eigenlijk de beste herinneringen aan onze tijd in de selectie van KMD. Cees is een aantal jaren ouder en was “onze” aanvoerder eind jaren ’80 met het 2e elftal waar Otto Elgersma de leider was. Cees was een snelle buitenspeler en we hebben veel mooie wedstrijden met elkaar gespeeld, maar vooral veel gelachen en plezier gemaakt. Cees heeft mooie verhalen en is wekelijks op KMD te vinden. Cees zorgt ervoor dat het terrein er weer netjes uitziet, ruimt de rommel op en haalt het onkruid weg. Op zaterdag, buiten de corona periode dan, kunt u hem vooral vinden op de hoek van de bar met een groen flesje in zijn hand. Zijn broer en clubicoon Peter Zonneveld Pzn. is niet ver weg en zo wordt de week en alle belangrijke gebeurtenissen doorgenomen met een knipoog en een lach. Gouwe gozer die Cees. Kijken die uitzending!

Vandaag namen wij het één na laatste interview voor dit seizoen met Carin Schaaff. Carin is ook al weer ruim 10 jaar te bewonderen op onze club. De hele familie is er op zaterdag. Man Peter is leider, zoon Vigo speelt in de jeugd en dochter Kiki is een verdienstelijke speelster bij de KMD Dames. Carin is vooral druk in de ondersteuning bij de bar en vooral onze vertrouwenspersoon. Ze is zeer ervaren in zaken die vaak in besloten kring opgelost moeten worden. Ook bij KMD spelen er zaken die wij op een informele wijze en met elkaar proberen op te lossen. Op KMD willen we een veilige en sociale omgeving voor iedereen creëren en dan heb je Carin met al haar ervaring op dit gebied keihard nodig, ook in haar baan bekleed Carin deze functie. We zijn dan ook erg blij dat Carin haar ervaring met ons deelt. Kijkt u woensdag as. op KMD TV wat Carin ons te vertellen heeft.

 

Hennie vd Eijckel

Vandaag mocht ik het team van mijn oude leider Hennie vd Eijckel fluiten. Hennie is na ruim 40 jaar nog steeds leider/trainer/coach op KMD, nu van de JO15-4, dat met 6-0 won van DSVP. Als scheidsrechter let ik er altijd extra goed op hoe de leiders van KMD coachen en acteren. Hennie doet het nog steeds met passie en leidt het team op een fantastische wijze. Corrigerend als het moet en met humor als het kan. Ik gun ook alle KMD jeugd een leider als Hennie. Misschien niet zozeer vanwege zijn voetbalkwaliteiten maar de menselijke manier waarop hij plezier in het elftal brengt en daar gaat het zeker bij een 4e jeugdelftal om. Deze jongens moeten gewoon heel veel plezier hebben en lekker voetballen. Hennie vd Eijckel is ook na 40 jaar nog steeds een topper op KMD.

 

Maak er een mooie week van.

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210612-WA0000 IMG-20210612-WA0000
IMG-20210612-WA0001 IMG-20210612-WA0001
IMG-20210612-WA0002 IMG-20210612-WA0002