Frank de Boer

Eindelijk

Sinds oktober 2020 vergadert het bestuur via MS Teams en hebben we elkaar niet meer in de gehele samenstelling “live” gezien. Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover. We gingen op de foto. Voor het nieuwe seizoen moet er een info bord bij de ingang van de kantine komen, waarin het bestuur zichtbaar is en in het kort de taken of verantwoordelijkheden staan benoemd. Helder voor alle leden/ouders die vragen hebben en denken “bij wie moet ik zijn?”. Vroeger liep je naar Jan Middendorp want die wist “alles”, maar het is beter om meerdere aanspreekpunten te hebben. Afijn, vandaag waren ze er allemaal in KMD tenue, goed voor de herkenbaarheid.  Wat was het ook leuk om elkaar weer te zien. Ik heb het misschien al vaker gezegd, maar ik ben niet iemand van achter een scherm. Ik wil contact, emotie zien, voelen, aanraken, één op één oogcontact hebben, het korte praatje “hoe het met je gaat” etc. Gelukkig kan en mag er, vanwege corona, steeds meer en hoop ik dat we toe kunnen werken naar een flitsende start van het seizoen.

 

Flitsende start

Het seizoen loopt teneinde en als ik mij niet vergis, begint het grote onderhoud van de grasvelden op maandag 21 juni. Vaak duurt die periode 8/9 weken en dat betekent dat we eind augustus weer op de grasvelden kunnen spelen. Dat moment valt samen met de eerste oefenwedstrijden. Op zaterdag 21 augustus as. staat de eerste oefenwedstrijd van KMD1 gepland tegen Quintus. De eerste officiële wedstrijd voor de KNVB beker, is op zaterdag 4 september en dan willen we het seizoen openen met een mooie XL party. Dat is het moment dat alle elftallen weer in partijvorm tegen een externe tegenstander spelen. Tenminste …………. als corona of een mutant geen roet in het eten gooit! We blijven voorzichtig, maar bereiden ons wel voor op een algehele heropening en dromen van een vol terras en een volle kantine. We zijn er ook aan toe.

 

Bent u er ook aan toe?

Corona heeft ons bewust gemaakt dat niet “alles” vanzelfsprekend is en oude waarden en gewoontes kunnen veranderen omdat de natuur dat wil. Na de 2e wereldoorlog is de voetbal competitie in 75 jaar nooit stilgelegd en hebben we nooit gedacht dat een virus dominant werd in de samenleving. Het heeft ons veranderd: digitaal vergaderen, thuiswerken, afstand houden, bij griep thuisblijven, je handen goed blijven wassen etc. het zal blijvend deel uitmaken van ons leven. Zoals ook cashless betalen een vlucht bij KMD zal gaan innemen. €5,-- lappen via een oplaadbare betaalkaart of tikkie zal de praktijk worden. Een terugkeer naar een vrijere samenleving  betekent dus verandering en aanpassing. Maar dat gaat lukken toch? Want u bent er toch ook aan toe om weer lekker langs de lijn te staan en met teamgenoten en supporters in gesprek te gaan? Wij willen ook na 1½ jaar een volle bestuurskamer, met de pupil van de week en weer lekker over voetbal kunnen praten.

 

Lekker over voetbal praten

Zo zaten we in de commissiekamer lekker over voetbal te praten met Frank Kuijl, met bestuurslid TZ Patrick Kriek en later schoven jeugdvoorzitter Anton Wouters en KMD1 speler/scheidsrechter Dylan Arbouw ook nog even aan. We namen afscheid van TC senioren Frank Kuijl. De taken van de TC zullen in het vervolg “anders” worden belegd. De sportieve ambities blijven hetzelfde maar de invulling verandert. Frank was twee jaar onze TC en we hebben hem leren kennen als een gentleman en deskundig op voetbal technisch gebied. Persoonlijk vind ik het jammer als we van een integer en aimabel persoon als Frank afscheid nemen. Gelukkig gaat dat met opgeheven hoofd en via de voordeur en zo zaten we lekker over voetbal te oh-en. Als ouderen binnen de vereniging verbazen we ons soms over “de mentaliteit van de jeugd” en de beleving van huidige selectiespelers die niet meer gemotiveerd zijn om te trainen of te spelen. Ook al gaat het niet om de echte knikkers, ook de partijvormen “in onze tijd” gingen op leven en dood. Ik weet dat ik altijd bij Peter Houtman (hulptrainer KMD2) in het team van de partij werd gezet anders had één van ons zijn been gebroken, we wilden altijd winnen, altijd spelen en altijd trainen. Voetbal was je leven, je was altijd op de club. Daarin zie ik in Dylan Arbouw een nieuwe clubicoon. Dylan is er ook altijd, wil ook altijd spelen, altijd trainen en altijd winnen en is elke zaterdag paraat om een jeugdwedstrijd te fluiten. Afijn, misschien dat ik teveel mopper, want de ouderen in onze tijd vonden weer dat wij geen mentaliteit hadden want we gingen stappen, op vrijdagavond, zeker niet voor 02.00 uur naar bed en naar popfestivals. Hoe kon je zoiets doen als je in de selectie speelde? Maar we waren er wel, desnoods om de kater weg te voetballen, maar we schreven nooit af en aan 13 man in de selectie had je voldoende. Wat ik wil zeggen? Ze zijn er nog, gasten waar je op kunt bouwen. O ja en we hadden het ook nog over Frank de Boer, maar dat is een ander verhaal.

 

Wie staat er deze week voor de camera?

Heeft u het interview met Tic Tac Theo van der Kaay (https://www.youtube.com/watch?v=bR1g-_KbT_s) gezien?

Theo is een fantastische vent en speelt al sinds dat hij lid werd (op zijn 20e jaar) in de laagste elftallen van KMD. Het is daarom dat Theo zijn bijnaam te danken heeft aan zijn verfijnde motoriek en techniek. In de strip van Dik Bruynesteyn van Appie Happie was Tic Tac Theo, de balkunstenaar, voetbal op techniek en de architect op het middenveld. Theo is architect van de verslagen van de Veteranen en zorgt dat de ballen altijd goed opgepompt zijn. Een onmisbare schakel dus! Theo kan een praatprogramma vullen daar heb je geen interviewer voor nodig, hij was tot in de puntjes voorbereid en gaf aan dat we Josje Fikkert van de dames 7x7 moesten interviewen. Goed plan. Leuk dat er zo wordt meegedacht met dit onderwerp.

 

Ook kreeg ik post dat Herman van der Pol heel snel erelid moest worden gemaakt en de vraag of Waterpop dit jaar nog doorgaat? KMD TV leeft! Deze zaterdag spraken wij Kees Zonneveld Pzn. Kees is ruim 55 jaar lid van de club en zet zich nog wekelijks in voor KMD. Kees kan smakelijk verhalen over zijn voetbalverleden en heeft misschien niet meer de streken uit zijn Pietje Bell periode, maar is (onder normale omstandigheden) wel wekelijks te vinden op de hoek van de bar in de kantine. Kees en de familie Zonneveld zijn KMD geschiedenis. U ziet zijn verhaal woensdag as. op KMD TV.

 

MO17 blinkt uit

Na een korte en natte fietsvakantie mocht ik vandaag de wedstrijd van de MO17 tegen Die Haghe fluiten. Want we mochten weer tegen andere verenigingen voetballen. Via ons HJO is een lijntje naar Die Haghe dan zo gelegd, dus waren de reserve shirts op, speelden er elftallen in eigen zwarte shirts omdat alle elftallen thuis tegen Die Haghe speelden.

Deze wedstrijd zag ik voor het eerst het “nieuwe” MO17. De uitblinkers van vorig seizoen Fleur&Fleur spelen in de MO19 en dan ben je benieuwd wie er nu opstaan en de nieuwe uitblinkers worden? Het team is de afgelopen periode weer gegroeid. Ik zag aanvoerster Merel Heine vol zelfvertrouwen spelen, Maud Grooteman op het middenveld een cruciale rol spelen en scoren en de nieuwe meiden Julie Hollaar en Noor Visser meedoen en belangrijk zijn met doelpunten assists of ze al jaren in dit elftal speelden. De meesterzet van coach Richard Brom was om Nana Camara in de spits te zetten. Zij was sterk in de duels en scoorde twee maal waardoor het team uiteindelijk met 6-0 won van Die Haghe. De MO17 is een uitgebalanceerd team, benieuwd hoe zij zich in de nieuwe competitie gaan manifesteren, maar dat we met deze meiden weer “goud” in handen hebben, is zeker.

 

Blijf gezond en tot gauw

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210425-WA0001 IMG-20210425-WA0001
IMG-20210425-WA0003 IMG-20210425-WA0003
IMG-20210606-WA0000 IMG-20210606-WA0000