Nieuw Elan

Start van iets nieuws

Soms heb je het nodig dat de boel flink wordt omgegooid. Vrouwen richten het huis opnieuw in, kom je thuis staat de bank ineens aan de andere kant van de kamer. Een nieuwe of andere auto doet wonderen, je hebt ineens zin om naar Limburg te rijden. Een nieuw muzieknummer of een nieuwe baan doet het ook altijd goed en een nieuwe speler in de selectie ook. Trainers doen er goed aan ieder jaar iets toe te voegen aan hun selectie of een nieuw talent door te laten stromen. Die nieuwe collega is ook altijd interessant, daar wil je “alles” van weten. Wordt het een concurrent en heeft hij of zij echt meerwaarde voor het team? Worden we beter? Of hij of zij “een blijvertje” is, merken we pas later, maar “nieuw” doet het altijd goed! Vandaag presenteerde de jeugdelftallen zich in de nieuwe samenstelling en er was van te voren een positief gevoel van nieuwsgierigheid en hunkering naar het onbekende en de nieuwe samenstelling die weer moet worden geslepen naar de beste vorm. Nieuwe trainers die spelers uitproberen op nieuwe en dus vreemde plaatsen, spelers die voor het eerst in een elftal samenspelen. Nieuw brengt altijd iets. Een coach doet er goed aan altijd iets nieuws te brengen om het team op te schudden en de vanzelfsprekendheid tegen te gaan.

Voor de spelers is deze fase ook best spannend, je wordt juist in deze fase gewogen, beoordeeld en op je plek neergezet. De speler doet extra zijn best om op te vallen en een plek in de basis te veroveren. De speler die je naast je had lopen en eerst altijd kaatste, is een andere geworden die vooruit speelt, of juist verspeelt, dus je kijkt wel uit voordat je de bal “inlevert” of neemt minder risico met het gevaar op een verkeerde inspeelpass. Juist nu zou ik willen zeggen, vooruit met de geit, wees niet bang, toon lef, neem risico’s en laat zien dat je het spel doorhebt. De start van iets nieuws voelt als de eerste keer verkering. Je wilt het liefst morgen weer voetballen en laten zien wat je in huis hebt. Nieuw is goed en fris.

 

We doen ons best

De huidige set aan versoepelingen van coronamaatregelen, geven nog geen groen licht om de kantine open te stellen. We zijn geen horecabedrijf dat de terrassen openstelt. Het handhaven op terrassen en gezondheidsregels en hygiëne voorschriften garanderen is een probleem. Wie gaat dat doen? We hebben geen vrijwilligers die serveren en iedereen checken op het naleven van de maatregelen. De vorige periode heeft ons geleerd dat menigeen niet gedisciplineerd genoeg is om verantwoordelijk te dragen, zonder dat toezicht noodzakelijk is. Per tafel 2 personen en 1,5 meter afstand garanderen, blijft een probleem. De kantine blijft gesloten, we douchen ons nog steeds thuis en we wachten op groen licht van het kabinet. Het bestuur volgt alle maatregelen op de voet, gaat na elke uitzending over het onderwerp met elkaar in discussie. Wat kan wel? Hoe kunnen we toelaten zonder zelf continu als politieagent op te hoeven treden? We doen ons best om zoveel mogelijk te maken. Als straks 70% is gevaccineerd, zal bovenstaande discussie hopelijk niet nodig zijn en kunnen we ons hopelijk weer vrij bewegen. Ik snak ernaar.

 

Hoe is het toch met ……………….

Vandaag sprak ik samen met ons Hoofd jeugd Opleidingen, Jeremy van der Stap oud KMD-er Marouan el Messoaudi. Op 4-jarige leeftijd werd hij lid bij KMD en speelde van de mini F tot de JO9-1 bij KMD. Marouan woont in Wateringen en kwam bij KMD bij zijn vader die ook lid van de club is geweest. Marouan is altijd bezig met voetballen en een echte liefhebber. Hij weet goed wat hij wil en dat is later full prof worden. Het liefst bij Ajax want dat is zijn favoriete Nederlandse club. Toen hij op 6 jarige leeftijd al door Feyenoord werd gescout weigerde hij aanvankelijk bij een testwedstrijd in Rotterdam om het shirt aan te doen. Hij dacht dat hij dan nooit meer met goed fatsoen bij Ajax terecht zou komen. Spelen bij Feyenoord ging niet door. Marouan speelt nu bij ADO Den Haag, maar KMD is hij nooit vergeten. Marouan begint aan zijn verhaal “op KMD was het altijd leuk en gezellig en mijn vriendje Nick speelt er nog. Onder trainer Raymond van Dullemen heb ik veel geleerd. Bij ADO is het professioneler en heb ik meer trainingen en uitdagingen.” Marouan is met zijn 9 jaar best wel wijs en kan goed vertellen over zijn POP (persoonlijk ontwikkel plan) bij ADO en de punten waar hij aan moet werken. ”Het is je eigen verantwoordelijkheid om jezelf elke keer weer te verbeteren”. Wat is je favoriete speler en club vraag ik hem? “Lewandowski en Bayern München”, ook een mooie club die op de aanval speelt. Geniet eerst maar lekker bij ADO en wordt daar de beste en als het niet lukt, Marouan, ben je altijd welkom op KMD. Voordat hij weer naar huis gaat, maakt hij nog een praatje met KMD1-aanvoerder Jesse de Waard, die afspreekt desnoods nog 9 jaar door te voetballen om met Marouan in KMD1 samen te spelen. Maar eerst gaat Marouan nog geroutineerd op de foto. Die komt er wel! Goed ventje met de juiste houding. Succes en zet em op Marouan bij ADO, we zijn bij KMD erg trots op je.

 

Babyboom op KMD

En weer kunnen we een nieuw lid verwelkomen op KMD. Ook hier hebben we even moeten wachten totdat we elkaar op KMD mochten zien. Vandaag was het de beurt aan Vinnie Kelder, de jongste telg van Jos en Kelly Kelder - van de Wetering. En als je die laatste naam hoort, ligt de lat hoog. Inderdaad, Vinnie is de kleinzoon van Theo van de Wetering. Theo is, in mijn ogen, de beste speler die KMD ooit heeft gehad. Oma Lidia heeft ook jaren bij de KMD-Dames gevoetbald, moeder Kelly later ook en vader Jos speelt inmiddels bij de VE1. Het is dat opa en oma een weekend weg zijn, want de foto van Vinnie met zijn eerste KMD- bal, wil je toch eigenlijk niet missen? Of ons nieuwe lid net zo goed wordt als opa zal moeten blijken.  Aan pappa Jos en mamma Kelly zal het niet liggen, die geven hem nu al de juiste KMD-vitaminen.

 

Wie staat er deze week voor de camera?

Heeft u het interview met Wouter Jongerius al gezien? Wouter is een bijzonder KMD-lid ondernemer en eigenaar van Bouwbedrijf Jongerius. Van vader op zoon heeft Wouter geleerd om zich altijd maatschappelijk in te zetten. Hoe Wouter kijkt naar de toekomst van KMD, ziet u hier (https://www.youtube.com/watch?v=zyIkulqYSX4).

 

Deze zaterdag was het een drukte van jewelste voor de camera van Marco Schregardus. Vanwege vakantie ben ik twee zaterdagen afwezig en hebben we een voorraadje aan opnames gemaakt. Komende woensdag ziet u Rob Moerman, lid van verdienste, al 40 jaar lid en op diverse fronten actief binnen de vereniging. De week erna ziet u Herman van der Pol ons oudste nog actieve lid, maar liefst 24 jaar penningmeester geweest en dan komen de mooie verhalen vanzelf. Weer een week later ziet u Tic Tac Theo van der Kaay, veteraan en nog steeds een zwak voor oud KMD-Dames1 speelster, Josje Fikkert. Hoe dat allemaal zit, ziet u op KMD TV via youtube, de site en Facebook.

 

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210515-WA0000 IMG-20210515-WA0000
IMG-20210515-WA0001 IMG-20210515-WA0001
IMG-20210515-WA0002 IMG-20210515-WA0002
IMG-20210515-WA0003 IMG-20210515-WA0003
Vinnie Kelder Vinnie Kelder
Vinnie Kelder 2 Vinnie Kelder 2