Dames1

Trainer gezocht

Misschien heeft u de oproep gezien. Onze Dames1 zoeken een nieuwe trainer of misschien wel een duo van 2 trainers omdat Aad Boudri en Theo van de Wetering ermee stoppen. Waarom zij ermee stoppen? Na een aantal jaren voor de groep te hebben gestaan, willen zij graag het stokje doorgeven. En deze meiden verdienen een gezellige en kundige trainer die het leuk vindt om deze meiden op donderdag training te geven en zaterdag op de wedstrijddag aanwezig te zijn. Is dat te veel gevraagd? Nee toch? Heeft u de fotopagina in het verslag van de vorige week over de Meiden van 2004 gezien? Daar ziet u de namen van Rowena Lieferink, Jennifer Vlieland, Dide van Adrichem, Melanie van de Wetering, Iris Willemse en ook Lisa de Waard. Dames die (17 jaar later!) nog steeds deel uitmaken van dit geweldige team. En tel daar nog eens 11 zeer sympathieke dames bij op, die altijd present zijn op de training en zeer gemotiveerd zijn om op zaterdag een wedstrijd te spelen. Op KMD moet toch iemand of een duo zijn die deze fantastische groep wil helpen?

Wat u terugkrijgt? Avonturen en mooie belevenissen. Ik garandeer u veel plezier, gezelligheid en niet te vergeten, lekker op het veld staan en wedstrijdspanning. En als er wordt gewonnen is er Rosé Olé en als er wordt verloren ook, dan is er altijd een kiekje voor de Facebook pagina van de Dames1. Kijkt u ook even op pagina 10 en 11 van het Jumbo Koorneef KMD voetbalplaatjesboek en u ziet al die vrolijke gezichten, dan wordt u toch de nieuwe trainer?

 

Moederdag

Wordt dit een Dames special? Nee hoor, maar ik typ het verslag wel eerder dan normaal. Mijn hele zondag staat in het teken van Moederdag. Eerlijk gezegd ben ik een moederskindje. Ik ging weliswaar vanaf mijn 4e jaar altijd met mijn vader mee naar KMD, maar mijn moeder was en is mijn allessie. Later gold dat ook voor mijn schoonmoeder Bep, mijn recent overleden schoonvader Huib was een fantastische vent maar met Bep kon ik lachen om haar Amsterdamse humor, zoals mijn moeder kon relativeren en mijn pijn wegnam na een verloren wedstrijd in de jeugd. Van mijn vader moest ik altijd of beter mijn best doen of harder trainen en lag het altijd aan mijzelf als we verloren. Van mijn moeder mocht de ander ook beter zijn, mocht ik verliezen en vond ze het erg als ik onder de blauwe plekken thuis kwam. Elke week kijk ik bij mijn moeder Studio Sport op de zondagavond omdat ze weet wie Jens Toornstra is, Henk Veerman, moet lachen om de gebaren van Dick Advocaat langs de lijn, aangeeft dat Bryan Linssen geen echte spits is en het vooral voor mijn Friese zwager erg vindt als SC Heerenveen verliest, maar nog steeds blij is als Feyenoord wint. Ik durf te zeggen dat mijn moeder van voetbal houdt, nog steeds graag op KMD komt, oprecht blij is als ze Hans van de Wetering of Teun Kardol ziet. Daarom ga ik graag bij mijn moeder en schoonmoeder op bezoek en zeker omdat het Moederdag is.

 

Wit Zwart

Op bovenstaande foto ziet u een KMD team uit 1961 – 1962. Ik kreeg deze van Martin van de Schoor omdat zijn vader Jan van de Schoor (boven de keeper) er op staat, maar ook Piet Hollaar, de vader van bestuurslid Frank Hollaar (boven tweede van rechts) staat er op. Het is een historische foto, met die mooie witte shirts en zwarte broeken en mannen die trots in de lens van de camera kijken.

Vandaag floot ik een wedstrijd en liep het jeugdteam in zwarte shirts. De witte shirts waren de reserve shirts! Misschien praktisch omdat het een trainingspartijtje betrof en zwart is hip natuurlijk, want zwart is in deze tijden “in”. Veel jeugdleden lopen in zwarte kleding, zwarte capuchon, bijna alles is crimineel zwart. Mooi staat het, zeker in donkere tijden en corona ellende, dan wil je jezelf vanzelf kleden als op een begrafenis.

Weet u waarom KMD in witte shirts speelt? Weet u waarom “het wit” heilig is en juist met trots dient te worden gedragen? In 1939 speelde de voorloper van KMD, de Zwaluwen in Rood Zwart. Helaas was er al een club die al zo heette en werd de naam in 1940 veranderd in Klein Maar Dapper. Toen de oorlog uitbrak in 1940 werd er in de begin jaren gewoon gevoetbald. KMD had een nieuwe naam en een nieuwe outfit. In die oorlogsjaren waren er geen shirts te koop. Wat te doen om toch te spelen? Iedereen had wel een wit overhemd en zo kon dus de eerste wedstrijd als KMD toch worden gespeeld. In witte shirts of eigenlijk witte overhemden dus. Wees dus voortaan trots om te spelen in het witte shirt, niet in het zwart of een andere kleur, of het moeten de reserve shirts zijn. KMD is witte shirts, zwarte broeken en het KMD logo (o.a. met het wapen van Wateringen) dragen wij vol trots links op het shirt, waar het hart zit!

 

Wie staat er deze week voor de camera?

Heeft u het interview met Bram van de Haar al gezien? Bram is een bijzonder KMD lid en heeft bestuurlijke ambities. Op dit moment draait hij warm als coördinator bij de JO19 en werkt hij voor een firma in darts artikelen. Barney en Dirk van Duivenbode komen bij hem over de vloer en hij traint in een SC Heerenveen shirt terwijl Feyenoord zijn favoriete club is. Hoe dat zit, ziet u hier (https://www.youtube.com/watch?v=2cJspvaC058&t=213s).

 

Deze zaterdag stond Wouter Jongerius voor de camera. Wouter is bijna dertig jaar lid van KMD en al jarenlang een belangrijke sponsor van de vereniging. Dankzij alle leden die zonder morren hun contributie hebben betaald en zeker dankzij de sponsoren die de club trouw zijn gebleven, kan KMD overleven. Wouter heeft het aannemersbedrijf Jongerius van zijn vader Henk overgenomen die ook al weer jaren op de club actief is en nu bij onze Old Stars actief is en het mooie is: Wouter sponsort nu zijn vader. Maar Wouter heeft nog veel meer te vertellen. Voor deze ene keer mochten we in het materiaalhok van Jan Middendorp plaatsnemen, waar Wouter zich gelijk thuis voelde. Hoe dat er uit ziet, kunt u woensdag as. weer zien op KMD TV.

 

De JO151 en 2 in de mix

Om 08.15 uur kom ik vandaag met JO15 talent Niels van Brussel het KMD terrein op fietsen. Niels woont vlakbij en heeft er zin in. We lopen samen op, Niels zit ruim een jaar op KMD, woonde voorheen in Canada en vindt KMD een mooie club. Om 08.30 uur begint de wedstrijd en ontspant zich een spannende wedstrijd tussen de JO15 talenten van KMD. Iedere week weer krijgt onze jeugdafdeling het voor elkaar en zie ik dat de spelvreugde er vanaf spat in de onderlinge confrontaties. Het is ook de laatste keer omdat vanaf volgende week in de samenstellingen wordt gespeeld die voor volgend seizoen opgaan. De witten zijn in het begin beter dan de zwarten en komen verdiend voor. Toch winnen de zwarten met 7-5 en geniet ik van de positieve coaching van Mike Boutkan en Ab Kooy.

 

U leest vaak mijn verslag met superlatieven over onze jeugd. Ook in deze lichting zie ik pareltjes rondlopen en geld: lekker blijven voetballen op KMD en je best blijven doen want wie weet kom je in de senioren nog in één elftal te spelen met Jesse de Waard, Dylan Arbouw, Odens van de Zwan, Arend Baljon etc. dan ben je pas echt goed.

 

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210508-WA0000 IMG-20210508-WA0000
IMG-20210508-WA0001 IMG-20210508-WA0001