Opa Wim

Het is mooi om vrijwilliger te zijn

In coronatijd is het leven op KMD anders dan “in een normale situatie”. Wedstrijden, standen, topscorers, winnaars, verliezers, vreugde en verdriet, emoties die je nu minder tegenkomt op het sportpark. En geen Cees Zonneveld Pzn. in de kantine want de kantine is nu het domein van de onderhoudsploeg. Op de site ziet u de mooie foto’s van het transformatieproces van onze opstallen. Wat wordt er hard gewerkt door de onderhoudsploeg! Vrijwilligers met een groot hart. Je belangeloos inzetten voor het goede doel en een wezenlijke bijdrage leveren aan het welzijn van andere mensen is iets om met trots op terug te kijken. Ieder mens heeft het tegenwoordig druk. Vooral druk met een baan, met het gezin en daarnaast moeten we ook nog zo veel. Om je dan ook nog belangeloos in te zetten voor het goede doel, maakt je in mijn ogen een speciaal mens. Misschien is speciaal niet het goede woord? Beter, ook niet, maar de vrijwilliger geeft iets extra’s aan het leven. Je hebt andere praat als je het over je bijdrage aan de vereniging, het goede doel etc. hebt. Het glas heffen op een terras, een foto op Facebook met je vrienden op een feest, prima en helemaal leuk allemaal. Maar de netten repareren van de traningsdoelen, het slot repareren van het verzorgershok, met ziel en zaligheid de opstallen in de verf zetten, de baby’s het KMD cadeau overhandigen etc. daar heb je later de verhalen van. Wat laat jij achter? Wat geef jij door? Met wie heb jij een ultieme prestatie geleverd? De kantine glimt straks van trots dankzij de onderhoudsploeg, de teams groeien door en lopen in het nieuwe seizoen in een nieuwe samenstelling dankzij de inzet van de technische staf en leiders, omdat alle spelers het naar hun zin hebben op KMD. De opa’s, oma’s en kersverse ouders zien hun kind in een KMD romper of t-shirt. Hoe mooi is dat? Dankzij de inzet van al die vrijwilligers “leeft” KMD ook in coronatijd! En als het straks weer allemaal kan en mag op ons complex hebben zij hun footprint achtergelaten en kunnen wij weer verder alsof er niets aan de hand is geweest. Dat gaat niet vanzelf, dat is dankzij de belangeloze inzet van vele vrijwilligers waarvoor ik, samen met alle bestuursleden, hier een diepe buiging maak.

Daarom zou het zo mooi zijn als meer KMD-leden en -ouders zich opgeven voor een functie als vrijwilliger. Ik garandeer je dat je binnen je eigen mogelijkheden en in je eigen kracht iets doet waar je trots op kunt zijn. Je geeft de club door en hoe mooi is het om iets achter te laten voor de volgende generatie?

 

De volgende generatie

Denise van den Berg, is de zus van oud KMD1 speler Niels van den Berg, de dochter van oud KMD1 keeper, oud-penningmeester en erelid Wim van den Berg. Om een heel lang verhaal, kort te houden. Denise gaat al een hele tijd met oud KMD1 speler Marc Schilderman en vandaag waren zij samen met Opa Wim, Wim’s eega Jet en de familie Schilderman aanwezig om hun zoon Eden te presenteren als babylid van KMD. Montserrat Clavel was er om de KMD bal te overhandigen aan Eden. Krijgt Eden dan geen KMD T-shirt zult u zich afvragen? Eden is al ruim 8 maanden en is al een flinke uit de kluiten gewassen jongeman die al weer veel te groot is voor het T-shirt. Vader Marc lag te slapen toen de geboortekaartjes werden verstuurd en moest via via horen dat een echte KMD baby toch eerst moest worden aangemeld en bij voorkeur via het geboortekaartje. Nu Jack Vellekoop en Dez van Zeijl inmiddels te boek staan als jongste KMD leden, kon Marc, ook bekend als DJ Marc van de KMD disco’s, natuurlijk niet achterblijven. Toen Eden voor het eerst op het hoofdveld aantrad voor de fotoshoot in de armen van een trotse Opa Wim, zag ik dat het goed was. Marc kan in huize van den Berg weer meepraten en Opa Wim kan de KMD-genen doorgeven. Nu ben ik benieuwd of Papa Marc Eden als eerste meeneemt naar Ajax of gaat hij later met Opa Wim mee naar Feyenoord?

 

De 3e helft: sport, spel en plezier op KMD

Achter de schermen is bestuurslid Frank Hollaar bezig met een nieuw KMD initiatief. De 3e helft! Naast walking football is het de bedoeling om op dinsdagmiddag lekker buiten te sporten en allerlei buitensportactiviteiten te doen. Voor de groep 55+ is veelzijdig bewegen erg belangrijk. Het maakt je vitaler, gezonder en fitter. Onder leiding van ASM opgeleide trainers gaat deze groep aan de slag op het kunstgrasveld van KMD en bij slecht weer in de kantine. De werktitel heet niet voor niets de 3e helft, want na afloop van het sporten is het natuurlijk gezellig in de kantine of op het terras. Goed voor de sporters, goed voor KMD. Frank heeft al een team van prominente KMD-ers om zich heen verzameld die zich bezig gaan houden met de organisatie. Richtdatum is als het weer kan en mag en zal hopelijk zijn in de tweede helft van dit jaar.

 

Wie staat er deze week voor de camera?

Heeft u het interview met Diego Boutkan al gezien? Gaat Diego meer views scoren dan koploper Stacey Jansen? Het is weer een verhaal met een gouden randje, want Diego heeft een mooi verhaal over zijn ambities en slaat als 16-jarige geen klassen over maar elftallen, want hij speelt ondanks zijn jonge leeftijd al in de JO19-3. Vader Ed speelde jarenlang in KMD1, maar ook diens broers speelden op KMD. Diego draagt dan ook met trots de naam Boutkan en voetbalt, zeker nu, bijna elke dag op KMD. Hoe hij op het kunstgrasveld komt als het sportpark is gesloten, ziet u hier. (https://www.youtube.com/watch?v=ITtAPLh32sI)

 

Deze zaterdag stond Bram v.d. Haar voor de camera. Bram speelt op dit moment in KMD4 en is bijna 25 jaar lid, maar vooral altijd dienstbaar aan de vereniging en te porren voor een vrijwilligerstaak, nu als coördinator bij de JO19. Maar Bram heeft grote ambities op het bestuurlijke vlak en met welke club uit het hoge Noorden hij sympathiseert, kunt u woensdag as. weer zien op KMD TV.

 

De opmerkelijke eindsprint van de JO16-1

Eindelijk kon ik, met speciale inlegzolen in de schoenen, weer fluiten op de velden van KMD. Het valt niet mee als je wilt blijven rennen en je wordt ouder. Use it or Loose it, luidt het spreekwoord. Daarom de kicksen weer onder en deze keer had scheidsrechterscoördinator Ruud Fidder mij ingedeeld bij de JO16-1 tegen een combinatie van de JO15-3/4. Waar de JO16-1 voor de rust met 0-3 achter kwam en niets had in te brengen, kwam na de thee “de Remontada”, de wederopstanding van de JO16-1. Hoe kan het dat zij een 0-3 achterstand omzetten in een 5-3 overwinning? De omzettingen in de rust, was het commentaar van coach Marcel van der Gaag. Ik zeg dat net dat jaartje 1 of 2 ouder de fysiek een rol speelt, maar ook het geloof dat er na 2-3 kwam in een ploeg die “ruikt” dat er wat te halen valt en “alles op alles” zet om de overwinning binnen te slepen. Zo zijn de meningen verdeeld want Merijn Wouters vond het juist opzienbarend dat er 3x werd gescoord door zijn team, toen hij juist reserve stond! Wat een spectaculaire wedstrijd was dit!. En volgens mijn smartwatch kwam ik ruimschoots aan mijn stappen en verbrande calorieën. Tijd om deze mooie dag af te sluiten met de Trappist van Rochefort 8. Maar dat is weer een ander verhaal.

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210501-WA0000 IMG-20210501-WA0000
IMG-20210501-WA0001 IMG-20210501-WA0001
IMG-20210501-WA0002 IMG-20210501-WA0002
IMG-20210501-WA0003 IMG-20210501-WA0003