Smart Watch

Een gezonde levensstijl

U zult het niet geloven, maar ik heb een smartwatch. Lekker belangrijk zult u zeggen of veel plezier ermee. Dank u, tot zover de persoonlijke mededelingen. Een gezonde levensstijl hoort bij de moderne mens. Binnen afzienbare tijd is het gehele complex rookvrij, in Den Haag zijn ze al zover dat de gemeente het daar invoert bij de sportverenigingen. Gemeente Westland loopt hierop achter, maar dat is een kwestie van tijd. Simpel omdat onze gezondheidszorg niet meer te betalen is, worden alle gemeenten aangespoord om preventief beleid te voeren en laten we eerlijk zijn, voetballen en een gezonde levensstijl horen bij elkaar. Iedere burger wordt in de media gewezen op zijn verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan een optimale persoonlijke verzorging en extra zorgkosten “door eigen schuld” te vermijden. Dat geldt voor overgewicht, verslavingen, te veel stress etc. Iedere burger wordt met gerichte media campagnes gevraagd om in de spiegel te kijken en de persoonlijke levensstijl te beoordelen. Hoe blijf ik gezond? Voeding is essentieel, gezond eten, goed kauwen zodat het eten regelmatig in je bloed komt en natuurlijk je dagelijkse portie beweging. Het is goed jezelf af te vragen “waar ben ik mee bezig?”. Bewustwording en zelfkennis over je conditie is een eerste stap. Ik vond het interessant om te bezien of ik voldoende beweeg naast mijn veelal zittende beroep en wilde graag meer info krijgen over calorieverbranding, mijn slaapgedrag, mijn hartslag/stressniveau etc. Het draait om voldoende energie en die heb ik nodig voor mijn gezin en vrienden, het werk, mijn bijbaan, KMD, de popconcerten, het cafébezoek en 6x in de week sporten en voldoende slaap. Zou het werken, zo’n smartwatch? En anders gebruik ik em toch gewoon als horloge? Digitaal met wijzerplaat, echt vet cool.

 

Hoe is het toch met …………………….

Hoe is het toch met Julian Boevink? Het talent meldde zich op 6 jarige leeftijd bij KMD om in de 07 (de mini’s) te voetballen. Op KMD voetbalde hij met zijn vriendjes Jayden en Cruz, jongens die ook bij hem op school zitten. Julian werd in zijn eerste jaar al gescout door Sparta en daar moest hij eerst stage lopen voordat hij op het Kasteel terecht kon. “Het was wel spannend” vertelde Julian op het terras bij KMD waar hij samen met zijn moeder en grote broer aanzat voor dit interview. “Gelukkig mocht ik door en ik speel nu al twee jaar bij de jeugd van Sparta”. Julian vertelt over zijn entree bij de Kasteelclub. “Ik mocht het contract met de club zelf tekenen en kreeg een Sparta shirt met mijn naam er op”. Julian is nu 9 jaar en gaat vanuit Wateringse Veld voor zijn trainingen naar Rotterdam. “Mijn vader, moeder of de opa’s brengen me naar de trainingen. Ik speel op nr. 8 en hoewel we geen vaste plek hebben, speel ik op het middenveld. Bij KMD speelde ik rechts in de verdediging. Ik heb het naar mijn zin bij Sparta. Het is mijn droom om profvoetballer te worden. Bryan Smeets is mijn favoriete speler bij Sparta, maar Neymar is de beste van de wereld want die heeft goede trucjes”, geeft Julian aan. Heb je nog wat geleerd bij KMD, vraag ik hem? “Ik vind dat KMD een goede jeugdopleiding heeft, met goede trainers en ik heb het erg naar mijn zin gehad bij KMD. Het was altijd erg gezellig met al die mensen langs de kant”. Bij KMD zijn we erg trots op Julian, die ook volgend jaar bij Sparta speelt. Hij had een “een goed rapport”. En wie weet zien we Julian later wel bij Juventus, PSG of Barcelona want dat zijn de clubs waar hij graag voor zou willen spelen. Maar eerst maar eens slagen bij Sparta en mocht het toch niet lukken, dan ben je altijd weer welkom bij KMD, Julian. Na het interview zag ik Julian en zijn broer vrolijk meedoen met zijn oude maten op de vrijdagmiddagtraining met het team van Jeremy van der Stap en moeders stond geduldig te wachten tot dat de jongens uitgespeeld waren.

 

Wie staat er deze week voor de camera?

Heeft u het interview met Stacey Jansen al gezien? Met ruim 1.000 views is ze Hennie van den Eijckel in het klassement van meest bekeken KMD filmpjes ruim voorbij. Wat een leuke en spontane flapuit is Stacey. KMDster in hart en nieren, 18 jaar en volgend seizoen te bewonderen in de Dames1 van KMD, tenminste als ze geen last meer heeft van haar gebroken teen. Kijk hier (https://www.youtube.com/watch?v=F49gM0QN1bk).

 

Vandaag hadden we Diego Boutkan voor de camera gehad en dat is ook al zo’n makkelijke en vooral gezellige prater maar dat moet ook wel als je hoort wat Diego later wil worden. Eens kijken of hij meer views krijgt dan Stacey. Ik ben benieuwd! U ook? Kijk dan woensdag naar KMD TV. U krijgt het nieuwste filmpje op een presenteerblaadje als u zich abonneert op ons KMD youtube kanaal.

 

Terrassen open, maar KMD kantine en terras blijft dicht

Nu het eerste sprankje naar meer vrijheid in aantocht is en de terrassen opengaan, hebben we direct ons licht opgestoken bij de gemeente. In een korte mededeling werd door de wethouder aangegeven buitenterrassen van sportaccommodaties en kantines blijven vooralsnog gesloten. Wel kwam er goed nieuws t.a.v. de opgang naar het sportpark vanaf de Heulweg. De aanleg van de verkeersdrempels staan op de planning voor de maand mei. Het zal de snelheid uit de vaart van de automobilisten halen, zodat de verkeerssituatie nog veiliger wordt. Voor motorrijders is het extra oppassen om geen wheely te maken.

 

Thomas Tilgenkamp jongste KMD speler ooit op veld 1

Vorige week werd in deze rubriek het jongste lid van de vereniging gepresenteerd. Vandaag zag ik het jongste spelende lid op veld 1 aan de gang met een bal. Thomas Tilgenkamp is inmiddels 11 maanden en is de zoon van de spelende KMD leden Erika Tilgenkamp – Jongerius en Arnout Tilgenkamp. Uit handen van onze baby ontvangstcommissielid, Montserrat Clavel, kreeg Thomas zijn eerste KMD voetbal en daar was hij getuige de foto’s maar wat blij mee. Het geboortekaartje hadden we al 11 maanden geleden ontvangen, maar toen was er vanwege corona zoveel aan de hand op de club of eigenlijk helemaal niets omdat we toen geheel in lockdown zaten. We hadden dus wat goed te maken met Thomas. Geen KMD t-shirt want daar is Thomas inmiddels te groot voor, bovendien had hij een mooi KMD shirt gekregen van Harry Meijers die ook alle nieuwe KMD baby’s nog naloopt. Met terugwerkende kracht is Thomas Tilgenkamp lid geworden van KMD. En wat zal Opa Kees Jongerius trots zijn dat zijn kleinzoon “de volgende Jongerius” op KMD is! Of is het een echte Tilgenkamp? Maakt niet uit! Als Thomas later met Dez, Jack, Eden en Jette in een team speelt net als papa met de vaders van Jette (Niels) en Eden (Marc) in KMD6 speelt, is het weer één grote familie? De foto’s met zijn eerste KMD bal zijn voor de eeuwigheid.

 

De KMD beker (slot)

Het toernooi om de KMD beker is teneinde en de winnaars hadden een echte KMD taart, met echt gras? Volgende week weer JO19-2 tegen de JO17-1? Mag ik die fluiten dan, Ruud?

Want de JO17-1 heeft nog iets goed te maken. Voor nu: jeugdcommissie bedankt voor de perfecte organisatie van dit mix toernooi. We hebben weer gewonnen!

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
Boevink Boevink
IMG-20210425-WA0002 IMG-20210425-WA0002
Thomas Tilgenkamp 1 Thomas Tilgenkamp 1
Thomas Tilgenkamp 2 Thomas Tilgenkamp 2
IMG-20210425-WA0000 IMG-20210425-WA0000
IMG-20210425-WA0003 IMG-20210425-WA0003
IMG-20210425-WA0001 IMG-20210425-WA0001