Ode aan de KMD supporter

Oud en nieuw

Wanneer we weer gaan voetballen na corona zal KMD anders zijn. “Het leger” aan supporters heeft immers een aantal van haar soldaten verloren. Als we straks in getalen weer mogen aantreden missen we een aantal vaste kopstukken op ons park. Geen Loes, Piet, Huib, Betty en Kees meer is toch vreemd, want ze waren er altijd en je kon je geen KMD zonder hen voorstellen. Toch is het straks zo en hebben we straks ook weer nieuwe supporters. Dez van Zeijl, Jack Vellekoop en de andere baby’s moeten het stokje weer overnemen. Zo hoort dat te gaan op KMD, waar we de afgelopen zaterdag Koos Hanemaaijer op bezoek hadden. Koos is de zoon van één van de oprichters, Maus Hanemaaijer, en Koos was er in zijn Rolls Royce onder de elektrische rolstoelen gezellig met Joop van Zanten en Jan Middendorp over het leven en de herinneringen aan het keuvelen. Mooi om te zien dat een club zoveel betekent en een extra meerwaarde is in de vrije tijdsbesteding. We zijn dan ook een hechte familie en willen dat ook voor iedereen zijn. Vrijdagavond om 23.45 uur werd ik gebeld door JO19 coördinator Bram van der Haar die me verzekerde dat hij er bij is maandag as. om 13.30 uur als de uitvaartstoet van Kees Boeters nog één keer langs komt op KMD. “Al krijg ik ruzie met mijn baas” gaf Bram aan!

 

Supporters, nog even geduld

Nu de terrassen opengaan per 21 april as. ben ik benieuwd of we weer supporters bij KMD kunnen verwelkomen. Wat hebben we die gemist! Verbannen werden ze, achter het hek naar je kinderen kijken, is eigenlijk onmenselijk. Het was vaak koud, guur en gelukkig was er af en toe koffie, maar het was behelpen. Zeker ook voor de KMD1-supporter. Zaterdag was immers de dag om naar uit te kijken en elkaar te ontmoeten. KMD heeft een trouwe supportersschare van 80 – 100 man/vrouw. Die hebben we al die tijd niet gezien. Van Tiny Janssen tot en met Cees van der Zwan. Vanaf medio/eind mei liggen de draaiboeken klaar voor selectieteams om nog voor de Westland Cup te spelen en voor de lagere teams bereidt de KNVB nog iets voor om mogelijk tot 1 juli te blijven voetballen. Ik blijf met dit nieuws voorzichtig, want eerst zien en dan geloven. Maar langs deze weg wil ik de supporters nu al bedanken voor hun geduld en discipline om niet op KMD te komen en betere tijden af te wachten. Tot gauw!

 

Wie staat er deze week voor de camera?

Heeft u het interview met de Arend “Arie” Baljon al gezien? Beweert u bij hoog en bij laag dat die filmpjes niets voorstellen? Kijkt maar eens naar de passie die Arend uitstraalt, de clubliefde en het gebaar van hem met zijn eigen toegift, waarbij de halve vereniging zo’n beetje door Arie wordt bedankt. Dit is KMD promotie, maar dit is vooral Arend, een heerlijke gozert. Kijk maar (https://www.youtube.com/watch?v=GW5RN5kPw-I ).

Arie’s uitgebreide dankwoord staat op de KMD Facebook site.

 

De afgelopen week is weer een nieuwe opname gemaakt. Deze keer is het de langstzittende KMD trainer en coach, een man met een verhaal: Henny v.d. Eijckel. Henny is in meer dan 40 jaar zelfs nog mijn leider geweest (hij heeft het overleeft) en heeft alle KMD talenten voorbij zien komen, waaronder Sem Steijn (zie volgende rubriek). KMD, ik persoonlijk maar ook bestuurslid Frank Hollaar,  heeft veel aan Henny te danken al was het maar dat hij ons wegwijs heeft gemaakt in de muziek. De verhalen en anekdotes met Henny zijn talrijk en moeten misschien op een ander moment eens worden verteld. Hoe Henny tegen KMD aankijkt, kunt u as. woensdag zien op KMD TV.

 

Hoe is het toch met ……………. Sem Steijn

Deze zaterdag had ik een onderhoudend en vooral gezellig gesprek met Sem Steijn. Sem kwam op zijn 9e jaar bij KMD in een team met de huidige talenten uit de KMD selectie Sam en Cyrus Haghighat, Wesley den Dulk, Boyd Kley, Boy Verwoerd, Daan van der Burg en Brian van der Tang. Sem speelde twee seizoenen bij KMD in de F1 en E1 voordat hij de overstap maakte naar zijn huidige club ADO Den Haag. “Ik werd met die geweldige lichting ook twee keer kampioen” gaf hij aan “en heb een mooie tijd gehad. Trainer in mijn laatste jaar was Wim van Wilgen.” Sem is nu 19 jaar en speelt bij de O21 (de beloften) van ADO. Als je nu terugkijkt op KMD, wat is er dan na bijna 10 jaar blijven hangen? “Ik vind KMD een gemoedelijke, maar vooral leuke club en heb er met veel plezier gevoetbald. Ik was met mijn vriendjes de hele dag op KMD lekker aan het voetballen. Ik wist in het begin natuurlijk niet of ik het zou redden in de jeugd bij ADO, maar als ik was weggestuurd toen, was ik zeker bij KMD teruggekomen. Een amateurclub is natuurlijk heel anders dan een profclub, dat wel zakelijk moet opereren en waar je hard moet werken om je zwakke punten te verbeteren. Maar ik heb er alles voor over.” geeft Sem aan.  “Want het is altijd mijn droom geweest om profvoetballer te worden. Wat dat betreft is mijn vader, Maurice Steijn, wel een voorbeeld. Bij ons staat alles thuis in het teken van voetbal”. Logisch ook, vader Maurice was eerder profspeler bij ADO en NAC, de club waar hij nu trainer is. Sem heeft reeds gespeeld voor Al Wahda FC en VVV (bij beide clubs was zijn vader ook trainer).  Bij VVV maakte hij in 2018 op 17 jarige leeftijd zijn eredivisie debuut tegen Feyenoord en in en tegen Heerenveen maakte hij zijn eerste doelpunt in de eredivisie (https://www.youtube.com/watch?v=E3M-gkgfth0).

Zo is Sem de eerste oud KMD-er die scoorde in de eredivisie. En daar is hij trots op, niet voor niets hangt Sem’s shirt bij ons in de kantine. Sem speelt bij ADO O21 op nr. 10 en scoort regelmatig. Toch krijgt hij weinig kans in het team dat tegen degradatie vecht. Het is niet te hopen Sem, geef ik aan, maar als ADO degradeert ontstaat er vanzelf perspectief. Dan moeten ze welhaast kiezen voor de jeugd. En anders kom je toch weer terug bij KMD? Sem glimlacht, “Maar eerst jaag ik mijn droom na”. We wisselen nog wat foto’s uit voordat we nog even kijken naar de training van de KMD selectie en ja hoor daar staan ze allemaal Sam, Cyrus, Boyd, Boy, de oude teammaten van Sem.

Sem gaat naar huis met het KMD boek “Je had er bij moeten zijn”, want hij was erbij in de F1 en E1. Ik neem op de parkeerplaats afscheid van de sympathieke Sem Steijn. Die komt er wel! Kwestie van vertrouwen en een coach die het ziet.

 

De KMD beker

Ik heb al vaker de loftrompet in deze rubriek afgestoken over onze jeugdafdeling, ze flikken het toch elke zaterdag maar weer: een inspirerend en afwisselend programma voor onze jeugd. Nu is er in een mix variant de strijd om de “KMD beker”. Het gaat ergens om, los van de winst in de partijen die de komende weken op het programma staan, gaat het om prestige en “de Cup met de grote oren”. Wie worden de beste mix teams? Uit negen competities hebben 36 KMD jeugdteams een naam van de Graafschap tot en met Juventus. Maar het kan net zo goed zijn dat Cambuur de beker wint en beter is dan Barcelona. De coaches dagen elkaar ook uit, de spelers strijden om de punten en om de “KMD beker”. Wordt vervolgd.

 

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210411-WA0004 IMG-20210411-WA0004
IMG-20210411-WA0006 IMG-20210411-WA0006
IMG-20210411-WA0007 IMG-20210411-WA0007
IMG-20210411-WA0003 IMG-20210411-WA0003
IMG-20210411-WA0008 IMG-20210411-WA0008