In Memoriam Kees Boeters

Afgelopen zondag, 1e paasdag, kreeg ik het volgende appje. “Hoi Peter, na ons gesprek afgelopen vrijdag is het heel snel gegaan met Kees en vanochtend om 7 uur is hij rustig ingeslapen. Groeten van Peter Boeters”.

 

U mag rustig weten dat ik letterlijk aan de grond genageld stond. Hè, hoe kan dat nou. Ik had Peter die vrijdag gesproken en het ging “naar omstandigheden” redelijk met Kees. De broers hadden gezellig zitten keuvelen en Kees leek monter en opgewekt.

We wisten al geruime tijd dat Kees niet beter zou worden en was uitbehandeld. “Is het een idee om Kees voor morgen uit te nodigen op KMD?” vroeg ik. Peter gaf aan dat dat geen optie was, want Kees zat gekluisterd aan zijn rolstoel en was lastig te vervoeren. Hij had wel recentelijk bezoek aan huis gehad van zijn maten van het “oude KMD 5”. “Als we van KMD nog iets kunnen doen laat het dan weten”, gaf ik aan. En toen kreeg ik dat appje. Kees is met zijn 63 jaar natuurlijk veel te vroeg heengegaan. Ons medeleven en condoleances gaan in eerste instantie uit naar het gezin van Kees.

 

Zijn vrouw en dochters hebben ook voetbal en KMD meegekregen, dat kan niet anders met een man en vader als Kees. Zijn vrouw Laura was in het vorige decennium een zeer verdienstelijke voetbalster bij de KMD Dames en kwam uit een echte KMD familie, de familie van der Gaag. Ook de familie Boeters heeft het KMD-bloed door de aderen lopen. Vader Theo was een prominent (bestuurs)lid en nog leider van het KMD3 waar mijn generatie als veelbelovende spelers een mooie landing bij de senioren maakten. Het hele gezin waar Kees deel van uitmaakte was betrokken bij KMD. Zijn zussen speelden bij de Dames van KMD en de broers Kees, Jaap en Peter waren fanatieke voetballers. Hoewel dat bij Jaap en Peter ook verbaal gold, was Kees altijd de rust zelve en ergerde hij zich soms aan zijn broers in het veld, maar stond hij na afloop rustig een shaggie te roken met natuurlijk een flesje bier, want daar hield Kees ook van.

Met Jaap en Peter heb ik nog in de selectie gevoetbald, Kees was jarenlang onderdeel van het legendarische KMD5 elftal waar Ome Jan Zonneveld de leider van was. En reken maar dat er dan erg veel werd gelachen. Zo was Kees ooggetuige van het “spacecake incident” waar de Haagse Bert en Ernie hun elftal in de rust op hadden getrakteerd. Tegen Die Haghe werd toen een 4-0 voorsprong alsnog met 4-5 verloren. De meeste spelers dachten dat de cake gevuld was met groene pudding, maar door de meegebakken hasjiesj konden ze nauwelijks meer op hun benen staan. Nadat de kinderen van spelers na de rust ook restanten hadden gegeten en vervolgens uitbraakten, kregen Bert en Ernie een flinke reprimande van het toenmalige bestuur. Dat waren de jaren tachtig en leverde een smakelijk verhaal op. Kees was een veel scorende spits en had een neusje voor de goal. Oud ploegmakkers als Gerrit de Waard, Marco Schregardus en Jan Wiegers spreken van een gouwe en oersterke gozer.

 

Kees hield ook van kaarten en was altijd op de kaartmarathon bij KMD. Zijn broer Peter was dan zijn maatje, net als bij de wedstrijden van KMD1, waar Kees altijd een plekje had langs de lijn en daar weer zijn maten van het oude KMD5 Jeffrey Mullenders, Kees Jongerius etc. trof, na afloop de kantine in en altijd hadden wij een praatje. Zeker toen bekend werd dat “die vervelende ziekte” Kees had getroffen en we het vooral over de chemo’s hadden. Altijd bleef Kees opgewekt en hoopte hij het beste, tot dat fatale bericht kwam dat de dokters niets meer voor hem konden doen. Baf ………. daar stort je wereld ineen. De coronamaatregelen maakte ook dat ik de laatste tijd vooral op de hoogte bleef door broer Peter.

 

Dat KMD diep zit bij Kees en de familie Boeters blijkt wel uit het verzoek van de familie om voor het besloten afscheidsmoment van maandag 12 april as. om 13.30 uur met de uitvaartstoet langs KMD te rijden. Wat zou het mooi zijn als we nog één keer met elkaar een erehaag voor Kees en zijn familie kunnen vormen?  De kaart is op de site bijgevoegd en u kunt Kees ook op een andere wijze de laatste eer bewijzen.

 

We gaan Kees missen en wensen de familie heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

 

 

Namens het bestuur van KMD

Peter van den Berg, voorzitter

 

Kees Boeters 1 Kees Boeters 1
Kees Boeters 2 Kees Boeters 2