De slechtste leiders ooit!

Hoe bereik je alle leden en de ouders?

Juist in deze coronatijd is het best lastig om in contact te zijn of blijven met de leden en de ouders. De jeugd en de staf <27 jaar zie je nog regelmatig op de club, maar de ouders zijn verbannen tot achter het hek en de oudere senioren mogen slechts oefeningen in 4-tallen doen. Hoe blijf je dan in de verbinding? Via de whattsapp groepen die zijn aangemaakt, maar dan heb je alleen de aansluiting per elftal of per commissie. Via de social media? Maar daar zit lang niet iedereen op! Hoewel KMD TV met de filmpjes scoort gemiddeld 800 views en dat op 850 leden. Maar ja daar zitten ook opa’s en oma’s bij en de buurvrouw en de meester op school en die kijken maar één keer en vinden KMD verder best. De nieuwsbrief is misschien de beste optie, dan word je met een link verleid om te kijken en je krijgt het nieuws op een presenteerblaadje. Immers om te komen op de site www.sv-kmd.nl  vereist een aantal handelingen en om wekelijks de site te openen en door te klikken is voor de meesten al te veel want we hebben het al zo druk. Of het item en het te lezen artikel moet erg interessant of prikkelend zijn. Is er echt iets te melden of een schandaal of iets waar je een reactie op kan geven, dan voorspel ik hoge kijk- en leescijfers. Helaas zijn we dan misschien een saaie vereniging en moet u het doen met de zendfactor van dit blog. Om te prikkelen ga ik het met u hebben over “de slechtste leiders ooit” van KMD.

 

Visie en de lange termijn bij KMD

De wereld zit helaas zo in elkaar dat we over plannen op de lange termijn lullen maar op de korte termijn acteren en doen. De rekening voor de overheidsbegroting en het milieu schuiven we voor ons uit en we willen bij een voetbalclub allemaal dit seizoen kampioen worden. Dat we daarna failliet gaan omdat de organisatie en vooral de basis bij de jeugd ontbreekt, daar heeft elke opportunist maling aan. Het gaat immers om het nu en nu moet er worden geoogst, de zorgen zijn voor morgen!

Het ontbreekt in deze gevallen chronisch aan visie. Visie gaat over de toekomst, over de lange termijn en visie begint altijd met de “waaromvraag!”. Waarom zijn we op aarde? Om deze door te geven aan de volgende generatie, toch? Waarom hebben we een bedrijf? Om een mooi product te maken, mensen te helpen of om zoveel mogelijk winst te maken? Kijk, in dat laatste ontstaat het conflict. Bij die bedrijven waar het alleen draait om winst te maken, worden vooral de eigen medewerkers vergeten. Waarom zijn we een voetbalclub begonnen? Om zo vaak mogelijk kampioen te worden? Of om de leden gelegenheid te geven on te sporten, de jeugd zich te laten ontwikkelen, plezier te hebben en de begroting zo laag mogelijk te houden waardoor de contributie en de kantineprijzen aantrekkelijk blijven?

De “waaromvraag” is gerelateerd aan de visie van de vereniging, het bestaansrecht en dus de stem van de leden hierin. Misschien bent u totaal niet geïnteresseerd in het beleidsplan van KMD, maar weet dat wij een visie hebben. De richting van de club kunt u vinden onder Beleid (https://www.sv-kmd.nl/pg-21658-7-98239/pagina/beleidsplan.html) op de site.

 

Mijn naam is haas

Ik kom graag op de fiets naar KMD. Vanaf de Heulweg fiets je naar beneden, de voormalige polder, van ons sportpark Suijdervelt op. Als je een beetje vaart maakt, kun je zonder te trappen zo tot aan de kantine komen, tenminste als het hek openstaat want anders moet je daar afremmen en daarna weer een scherpe bocht maken om je fiets te parkeren, in de fietsenstalling. Aangekomen spatte het spelplezier weer van veld 4 en 3 af. De jeugd deed zich tegoed aan het Paastoernooi en de paaseieren die de Paashaas bij zich had. Weer zo’n goeie actie van onze jeugdafdeling. Maar wie liep er in het paashaaspak? Wie had gedacht dat deze persoon het carnaval toch zo erg mist dat hij deze dag optrad in een paashaaspak? Ik denk zelfs dat hij bij iedere begroeting met alaaf afdeed. Maar het doel heiligt de middelen en de jeugd had een fantastisch toernooi en vooral veel lol. Alaaf!

 

Wie zijn dat dan de slechtste leiders van KMD?

Voorop gesteld bij KMD hebben we allemaal goede leiders. Goede leiders gedragen zich beschaafd langs de kant, want bij KMD hebben we een hekel aan leiders die staan te schreeuwen. Aanwijzingen geven we alleen op een positieve wijze en dan alleen wanneer het strikt noodzakelijk is en bij voorkeur voor de wedstrijd, in de rust of er na. Tijdens de wedstrijd zijn de spelers zo druk met het spel dat de boodschap vaak niet overkomt en het geschreeuw langs de kant alleen maar tot irritatie lijdt in het veld of juist een verkeerde agressie oproept. Gelukkig begrijpen de leiders dit bij KMD heel goed en hoeven we ons niet te schamen.

Hoewel, voor de twee leiders van de VE2 (Veteranen 2) een beetje. Zij presteren het continu om de Waldorf en Statler (die twee oude mannen van de Muppetshow) van de vereniging te zijn. Bij een verkeerde balaanname van één van de Veteranen zijn “de grappen” niet van de lucht. Ze komen ook pas het veld op als de grensrechter al gekozen is en ze dus zonder verplichting in de dug out kunnen plaatsnemen en dan staan de beste stuurlui altijd aan de wal. De kritiek uit de dug out is genadeloos en de artiesten op het veld worden continu beschimpt. Daarom zijn de leiders van de VE2, uitgeroepen tot de slechtste leiders van onze vereniging. Wie het zijn? We noemen, net als bij de paashaas, geen namen. Maar als we in het nieuwe seizoen weer kunnen en mogen spelen, ga dan gerust eens kijken bij de VE2, posteer u ter hoogte van de dug out en luister naar “het commentaar” van deze leiders. Hilarisch; deze heren zijn rijp voor een nieuw cabaretprogramma.  

 

Wie staat er deze week voor de camera?

Heeft u het interview met de stralende Janice (spreek uit Djeniz) van der Bijl al gezien? Hier ziet u een nieuwe KMD voetbalmoeder met het clubhart op de juiste plek. Kijk hier (https://www.youtube.com/watch?v=USuxd-LpkKM).

De afgelopen week is weer een nieuwe opname gemaakt. Deze keer is het de publiekslieveling van KMD1: Arend “Arie” Baljon. Arie heeft een schoonmaakbedrijf en kon tussen het harde werken door gelukkig nog even tijd maken voor een interview. Kijk woensdag as. op KMD TV.

 

Het aanstormend talent van KMD

Maakte ik twee weken geleden nog de fout dat de wedstrijd tussen de JO23 – JO27 was geëindigd in een 3-3 stand. Fout! De jongste jeugd in deze had met 4-3 gewonnen en vaste coach van JO23 Willem Verwoerd liet me dat fijntjes weten. Ook dat de JO27, met ik dacht een doelpunt van Owen, nu met 0-1 won. Maar het gaat in deze potjes niet om de uitslag, het gaat om het spelplezier en vooral de ontwikkeling van onze jeugd. Want als JO19 speler Casper Vreeswijk verdienstelijk meedraait in deze pot en als de JO23 net zo sterk is als de JO27 met de beste KMD selectiespelers, dan is het een kwestie van tijd en vooral ontwikkeling of deze jeugd klaar is voor en plek in KMD1. Trainer Martin de Mooij heeft in deze periode alle tijd om de talenten te beoordelen. Maar of ze al zo goed zijn als Vinnie Vrolijk, Mitch vd Wetering, Thiemo Fidder en Jesse de Waard? We gaan het zien als “het weer kan en mag”.

 

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210404-WA0000 IMG-20210404-WA0000
IMG-20210404-WA0001 IMG-20210404-WA0001
IMG-20210404-WA0002 IMG-20210404-WA0002
IMG-20210404-WA0003 IMG-20210404-WA0003
IMG-20210404-WA0004 IMG-20210404-WA0004