Voetbal op KMD

Meer voetbal, minder randzaken

Als je in het bestuur zit, heb je voor 90% te maken met randzaken. De KNVB, de gemeente, beleid, bestuurszaken, meningsverschillen met ouders, het opzetten van het speelschema, contracten opstellen voor trainers etc. Allemaal “zaken” die er toe doen om de leden te kunnen laten voetballen. Vind je het leuk om te organiseren en beleid op te stellen en uit te werken, dan is een bestuursfunctie een mooie maar ook verantwoordelijke baan. De organisatie van een vereniging zo goed mogelijk neer te zetten, is een eervolle taak. De negen bestuursleden van KMD halen daar veel plezier uit. Met regelmaat wordt u bijgepraat over het wel en wee op de club. Maar liever praten we over het voetbalspel op de vereniging, want daarvoor zijn we lid geworden van een voetbalclub. Nu viel er de afgelopen maanden niet te veel over voetbal te praten. Maar gelukkig was er vandaag, na maandenlang alleen jeugdvoetbal, de trainingswedstrijd JO23 tegen JO27. Zo was de complete staf van de senioren aanwezig en konden we met Martin de Mooij, Frank Kuijl, Hans Verschoor, Johan Vogler, John Schonewille, Edwin Canten, Peter Houtman, Aad de Lijster en Willen Verwoerd weer eens over voetbal praten, voetbal kijken, de talenten van KMD aan het werk zien en dat is lang geleden mensen. Ik zag een frisse JO23 met o.a. youngsters Tycho Wentink en Jens Canten spelen tegen o.a. Arend “Arie” Baljon en Dylan Groen. Weet hoe goed het voelde om juist deze jongens weer in partijvorm te zien spelen! Dat de JO23 3-3 speelde tegen de JO27, met veel vedetten van KMD1 en KMD2 in de gelederen, bewijst weer dat de jeugd een belangrijke rol speelt bij KMD. Al zag ik ook dat een aantal spelers last had van “corona kilo’s” en conditioneel problemen kreeg in de 2e helft. Gelukkig kunnen ze weer buiten spelen en voetballen om fit te worden en nu vooral fit blijven! Door de KNVB competitie is definitief een streep gehaald. Hopelijk kunnen we eind april gaan spelen om de Westland Cup dan hebben we nog iets om voor te gaan en de komende weken kan ik u weer op de hoogste stellen van het selectievoetbal bij KMD. 

 

Hoe is het toch met …………………

Bij KMD kunnen we een lijst aanleggen met talenten die onze vereniging hebben verlaten en inmiddels spelen bij een BVO of gerenommeerde amateurclub. Hoofd Jeugd Opleidingen, Jeremy van der Stap, kwam met het idee om deze jeugdspelers weer eens uit te nodigen op KMD en te vragen  hoe het ze vergaat. Deze zaterdag hadden we een gesprek met Nikki van der Burg. Nikki speelt inmiddels bij de Meiden O17 van ADO Den Haag, maar startte haar carrière in de jeugd bij KMD. Nikki voetbalde met de jongens die nu deel uitmaken van de JO17. Nikki’s oudere broer Daan is keeper bij de KMD selectie en ze heeft “het voetbal” thuis met de paplepel meegekregen. Nikki was altijd buiten aan het voetballen en speelde in de hoogste jeugdelftallen bij KMD.

Ik zal nooit de wedstrijd vergeten die ik floot van de JO15-1  tegen Quintus. KMD stond met 0-3 achter maar wist de wedstrijd om te buigen in een spectaculaire 5-3 overwinning. Twee minuten voor tijd was de stand nog 3-3. Merijn Voorham nam een vrije trap op rechts ter hoogte van de cornervlag en Nikki kopte de bal snoeihard in de kruising, ze kwam hoog boven de jongens uit en speelde “een dijk van een wedstrijd”. Als we het over die wedstrijd hebben, is dat memorabele moment ook bij Nikki blijven hangen. “Het hele elftal uit die tijd heeft het er nog over”, “wat een wedstrijd was dat, geeft Nikki aan”.

Nikki zit op het Segbroek College in Den Haag en heeft op die school een vrijstelling voor sport en bewegen. Ze traint 2x op school en 3x bij ADO en dan nog (als er geen corona is) een wedstrijd. Ze weet nog niet precies wat ze wil worden later, maar “iets” in de sport spreekt haar aan. Het is haar droom om bij de Dames van ADO Den Haag in het 1e te komen. Bayern, Barca en Arsenal zijn haar favoriete clubs. Stel je eens voor, dat ze daar ooit komt te spelen! Daar zijn dromen voor. Haar trainer bij ADO is de ega van bondscoach Sarina Wiegman, Martin Glotzenbach. Dus die kan altijd een tip geven als de bescheiden Nikki van der Burg een topper bij ADO wordt.

Het verschil met KMD is wel dat ze na de training/wedstrijd gelijk naar huis gaat en niet gezellig even blijft hangen. Bij ADO traint ze ook niet in het Zuiderpark maar op Scheveningen en de jongens / mannen van ADO trainen weer ergens anders. Het clubgevoel is dan ook “anders” vergeleken met KMD.

Bij KMD zijn we enorm trots op Nikki van der Burg. Nikki is een voorbeeld voor al onze meiden en ook jongens om je dromen na te streven en het hoogste te bereiken.

Nikki, je bent altijd welkom op KMD, waar je matties spelen. En als je een stageplek zoekt of trainster wilt worden, één seintje is genoeg. Nikki bleef vandaag nog even hangen op KMD om naar de JO17 te kijken, maar moest zich weer melden om 14.30 uur bij ADO op Scheveningen dan. Onthoud die naam ……….. Nikki van der Burg. Nikki bedankt voor je verhaal en tot gauw weer op KMD.

 

Voor de camera

Heeft u het interview met Jack Vellekoop al gezien? Als u wilt zien wie op dit moment het jongste lid is bij KMD, kijk hier (https://www.youtube.com/watch?v=f2EsW3oA4dQ).

De opname was nog niet gemaakt, dit stukje net getikt of de volgende KMD baby dient zich al aan: Dez van Zeijl de kersverse zoon van Steef van Zeijl en Melanie van de Wetering.

En ……… Inderdaad u heeft de prijsvraag juist beantwoord. Dez is de kleinzoon van KMD coryfee Hans van de Wetering. Montserrat Clavel van het ontvangstcomité van pasgeboren kinderen van KMD leden krijgt het nog druk!

Woensdag as. ziet u het exclusieve interview met KMD2 trainer Edwin Canten. Kijken dus op ons youtube of facebook kanaal.

 

KMD JO19-2 blinkt uit

Ik ben een enorme fan van ons JO17-1 team. Het team bulkt van het talent en ik had de eer van scheidsrechterscoördinator Ruud Fidder gekregen om de wedstrijd van JO19-2 tegen de JO17-1 te mogen fluiten. Zoals verwacht liep de JO17-1 voor rust uit naar een 3-1 voorsprong. Logisch, zou Johan Cruijff zeggen. Het team heeft een betere techniek en de spelers worden volgend seizoen voor de eerste keer in de KMD geschiedenis waarschijnlijk ingedeeld in de KNVB divisie. Maar, er is werk aan de winkel voor coach en spelers want in de 2e helft gebeurde het onmogelijke. De JO19-2 wist de achterstand om te buigen in een spectaculaire 4-6 overwinning. De winnende coach Feroz Jhagroe glom van trots van oor tot oor. Zijn team bewees dat je met veel inzet en een beetje geluk kan winnen van een team dat misschien technisch beter is, maar vergeet te blijven voetballen en te makkelijk denkt over een wedstrijd. Gaandeweg de tweede helft raakte JO17 de kluts kwijt en had meer oog voor elkaars fouten dan het eigen spel. Dus dit keer gaan alle complimenten uit naar de JO19-2 en vooral naar de tweeling Brett en Bryan Weideveld. Waarom? Brett en Bryan zijn net met hun moeder verhuist naar Zoetermeer, maar blijven de club trouw. Ze komen of op de scooter of hun moeder is zo lief om de jongens af te zetten. Ik heb van ze genoten, zag ze met een leeuwenhart sleuren en met hun snelheid waren ze een constante plaag voor de verdediging van de JO17-1. De tweeling moet dan ook altijd op KMD blijven. KMD is immers een club voor het leven, afgesproken?

 

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210321-WA0002 IMG-20210321-WA0002
IMG-20210321-WA0003 IMG-20210321-WA0003
IMG-20210321-WA0004 IMG-20210321-WA0004
IMG-20210321-WA0005 IMG-20210321-WA0005