George Kooymans

 

Radar Love

Voor de KMD-ers die het moeilijk hebben en ziek zijn, is het een extra vervelende periode. Ik sprak gisteren Koos Hanemaaijer. Koos is de zoon van één van de oprichters, Maus Hanemaaijer, erg ziek en zit in een karretje (elektrische rolstoel), “het wordt niet beter en ik kan niets meer zelf doen”, “lezen gaat niet, maar ik luister nog wel naar muziek”. “Zo hebben we het over Humble Pie met Peter Frampton en Steve Mariott?” en daar kan ik met Koos uren over praten, net als over KMD. “Wanneer denk je dat het complex weer opengaat?” vroeg hij aan me? Ik vertel aan Koos dat vandaag Jesse de Waard, Mitch van de Wetering, bijna de gehele selectie weer aan het trainen was en dat we hopen in april te kunnen voetballen voor de Westland Cup mits ………….  Het is hopen, hopen op beter. Koos is de keiharde realiteit, soms word je niet beter.

De afgelopen donderdag stond ik om 17.15 uur samen met de bekende KMD-ers Aad van Kempen en Wim van Reeuwijk (zwager van Jan Middendorp) bij de Hervormde Kerk van Wateringen waar Radar Love, ter ere aan George Kooymans, op het carillon werd gespeeld. De familie van Reeuwijk is ook zo’n mooie KMD familie en trouwe supporters van KMD1. Ook Wim verlangt weer terug naar de wedstrijden op zaterdag, samen met broer Daan (speelde in de jaren ’60 voor KMD1) die wonderwel is hersteld van ernstig hartfalen. Het komt helemaal goed met Daan. We blijven dus positief en optimistisch voor de komende tijd. Juist voor Koos, zijn neef Dirk, Cees, Ronald, Daan etc. mannen die het de afgelopen maanden extra moeilijk hebben gehad, hoop ik dat we weer snel kunnen en mogen voetballen, ergens in april / mei? De jongens van de selectie zijn zich aan het prepareren voor dit scenario. We kijken er reikhalzend naar uit. Hou vol!

 

Buttermilk Boy

Deze coronaperiode vraagt veel van de jeugd, een ijzeren discipline om toch alle regels in acht te houden. We willen zo graag en kunnen niet zoveel met de beperkingen die zijn opgelegd. We doen ons best om te voldoen aan regels en afspraken. We houden de hygiëne eisen en 1,5 meter afstand in ere en vertrekken na de trainingen en jeugdwedstrijden weer naar huis. We blijven niet langer hangen dan noodzakelijk op het sportcomplex. En ik moet je zeggen dat we in vergelijking met de verhalen die ik hoor van andere verenigingen ons daar redelijk goed aan houden. Niemand is 100% schoon in de handhaving van de regels en afspraken, in het enthousiasme vergeten we wel eens een afspraak. Degenen die naar andere wijzen en kritiek hebben, hebben zelf boter op hun hoofd omdat niemand onfeilbaar is in deze. Nogmaals, ik ga er vanuit dat iedereen zijn stinkende best doet, met de meest zuivere intenties. Soms moeten we streng zijn en mensen aanspreken. We kunnen niet lang blijven hangen, maar een wasje draaien om de vuile spullen te wassen, moet nog net kunnen. De coronaperiode vergt het uiterste van ons en een meest flexibele omgang naar elkaar toe omdat we de regels soms niet begrijpen maar wel vinden dat we ze moeten naleven. Laten we nog even volhouden en begrip hebben voor elkaar maar vooral ook de menselijke maat houden. Blijf aardig naar elkaar toe, al gebruik je alleen maar het woord “alsjeblieft”. Dat helpt!

 

My friend the wind

Het is best moeilijk voetballen met windkracht 7. De bal gaat heel vaak over de zijlijn als je de bal niet laag houdt. Ik sprak de trainersstaf van de selectie en zag dat er gedreven werd getraind. Zij zijn blij dat er weer iets kan. De samenwerking in de staf is fantastisch en de spelvreugde spatte van de oefeningen af.

De bal laag houden en korte combinaties was het devies bij de wedstrijd JO19 – JO17 (eindstand 7-5). Trainer van de senioren 1 selectie, Martin de Mooij, zag het talent en roemde het verzorgde spel van de JO17.  “De toekomst ziet er goed uit” gaf hij aan en zo is het. We kunnen trots zijn op de ontwikkelingen van de jeugd. Ik zag bestuurslid Technische Zaken, Patrick Kriek, tevreden rondlopen omdat bijna alle contracten voor de trainersstaf voor volgend jaar rond zijn. Volgende week kunnen er handtekeningen worden gezet en zijn we wat de jeugd betreft op de goede weg. Om het allemaal maar weer te regelen daar gaat best veel tijd inzitten en we zijn dan ook ontzettend blij met Patrick Kriek. De onbaatzuchtige samenwerking van de TC (Frank Kuijl) en HJO (Jeremy van de Stap) zal een belangrijke sleutel van de doorstroming van de talenten uit de jeugd naar de senioren zijn. En dat betekent veel aandacht, veel gesprekken en oprechte interesse in de wereld van de jeugdspelers. Want voor het grote kerels zijn, eten ze eerst nog soep bij moeders en is een stap naar het volwassen voetbal best een grote.

 

Pigeon Camera

Heeft u het interview met Montserrat Clavel al gezien? Als u wilt weten wat deze sympathieke voetbalmoeder allemaal voor functies heeft binnen KMD, kijk hier (https://www.youtube.com/watch?v=Eg9aXNMmYvo).

Voor het interview dat de komende woensdag wordt gepubliceerd, stellen we graag ons jongste lid aan u voor. Jack Vellekoop is 7 weken oud en was met pappa en Mamma Vellekoop op bezoek in de bestuurskamer. Jack gedroeg zich voorbeeldig tijdens het interview en kreeg zijn eerste KMD shirt uitgereikt door …………… ?

Kijken dus op ons youtube of facebook kanaal.

 

Girls just wanna have fun

De oudere meiden < 27 jaar mochten ook weer de voetbalschoenen onderdoen. Maar dan moet je eerst trainen voordat je een wedstrijd kan spelen, want de kans op blessures is best groot. Daarom bestond het hoofdprogramma op veld 1 vandaag uit de kraker MO17 tegen de MO19. Voor de MO19 was het de eerste wedstrijd weer na een lange tijd. Wat was het fijn die meiden weer op KMD te zien. Aangevuld met twee toppers van de Dames 1 Sharon van de Wetering en Tanja Zwinkels was het een gelijk opgaande wedstrijd. Je kon zien dat de MO17 al die tijd is blijven spelen en dat ze door het spelen tegen de Jongens ook sterker zijn geworden. De staf met Ed en Richard weet het team prima neer te zetten. Ik heb wederom genoten en zag een ijzersterkte verdediging waar Merel Heine en Eva Hendriks een puike partij speelden. Fleur Kiezeling wist drie maal te scoren en maakte in deze wedstrijd het verschil voor de MO17. Met trainer en coördinator bij de Meiden, Dennis de Ket, keken we tevreden vooruit naar de toekomst voor de Dames bij KMD. Er komen mooie tijden aan.

 

Music (was my first love)

Juist in deze tijd houdt de muziek je op de been, gaf Koos Hanemaaijer aan. En zo is het Koos. Welke genoemde nummers passen bij welke bands / artiesten?

De juiste inzending op voorzitter@sv-kmd.nl ontvangt een heuse coffee to go for two met verse gevulde koek van Bakker Roodenrijs op KMD, van de voorzitter.

 

Blijf gezond en hou vol

Peter van den Berg, voorzitter sv KMD

Foto Peter Foto Peter
IMG-20210214-WA0003 IMG-20210214-WA0003
IMG-20210314-WA0000 IMG-20210314-WA0000